Generovací čas – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Generovací čas – PHP – Fórum – Programujte.comGenerovací čas – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jan Malý
~ Redaktor
0
Grafoman
18. 5. 2006   #1
-
0
-

jak udělat čas za jakou dobu se stránka vygenerovala??

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Reklama
Reklama
Jan Malý
~ Redaktor
0
Grafoman
19. 5. 2006   #2
-
0
-

tak sem hledal na netu a našel sem tuhle věcičku: [i]microtime()[/i]
je to ta správná funkce? a jak se to používá?

stačí jen: echo microtime();

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Ján Varhol0
Newbie
19. 5. 2006   #3
-
0
-

toto riešenie nie je z mojej hlavy, ale už ho používam tak dlho, že ho pokladám za svoje :pc:

vytvoríme si pomocnou funkciu:

function getmicrotime(){
list($usec, $sec) = explode(" ",microtime());
return ((float)$usec + (float)$sec);
}

a ak chceš dostať čas, za ktorý sa stránka generovala, tak úplne na začiatok php kódu daj príkaz napríklad

$zaciatok=getmicrotime();

potom na koniec php kódu daj

$koniec=getmicrotime();

a keď chceš vypísať čas generovania stránky ako reálne číslo v sekundách, tak daj jednoducho

echo "Stránka bola vygenerovaná za ",$koniec-$zaciatok,"sekundy.";

Myslím, že je to zrozumiteĺné :drink:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://www.varhol.sk/
Dragon0
Stálý člen
19. 5. 2006   #4
-
0
-

A pokud by jsi i to nepochopil tak pak tu mám něco podobného
Jak dlouho se prováděl skript PHP?



<?
function cas() {
list($ms, $s) = explode(" ",microtime());
return ((float)$ms + (float)$s);
}

$start = cas();
&a = 0;
while ($a < 1000000){$a++;}

&celkem = cas() - $start;

echo "Skript se prováděl " . $celkem . " sekund.n";
?>

Mno a případné vedlejší nebo nežádoucí účinky konsultujte se svým lékařem nebo lékárníkem :pc:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mirek Braho0
Stálý člen
28. 7. 2006   #5
-
0
-

Hele to se pletu a nebo se mi to jen zd?, ?e ten postup s m??en?m ?asu m??? POUZE generov?n? v?eho co je uvozeno <? ?> a nebere to HTML?

Ud?lal sem si pokus, hodil sem si na str?nku .BMP obr?zek o velikosti 300 kB. o?ividn? se na??tal tak 5 - 8 sekund, ale vygenerov?n? str?nky mi to uk?zalo za 0,00031 sekund. Mo?n? to mam blb? napsan? a jsou jin? jednotky. Tak pos?l?m je?t? k?d... D?ky za objasn?n?, jinak ten postup uvedenej tady s tou funkc? mi vr?t? zb?sil? ??slo , n?co jako -1155366.8808890 a nevim co s tim :/



<?
$cas1=microtime();
?>


<html><head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="cs">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=Windows-1250">
<meta name="description" content="Ctin?ves, Sokol Ctin?ves, TJ Sokol Ctin?ves, Fotbal Ctin?ves">
<Title>*** Vollf's games blog ***</title></head>

<style>
a:link {color: black; text-decoration: none}
a:visited {color: black; text-decoration: none}
a:hover {color: white; text-decoration: underline}

</style>

<body>

<div>
<img src="lista.gif" style="position: absolute; top: 120px; left: 25px; z-index: 0">
</div>

<div>
<img src="velky.gif" style="position: absolute; top: 150px; left: 25px; z-index: 0">
</div>

<div align=center style="width: 195px; height: 230px; position: absolute; top: 175px; left: 36px">

<a href="?x=0">RECENZE</a><BR>
<a href="?x=1">FOTOGALERIE</a><BR>
<a href="?x=2">N?VOD</a><BR>
<a href="?x=3">DOWNLOAD</a><BR>
<a href="?x=2">TIPY & TRIKY</a><BR>
<a href="?x=4">DISKUZE KE H?E</a><br><hr>
Hodnocen?: 85%
</div>
<div>
<img src="velky2.gif" style="position: absolute; top: 435px; left: 26px; z-index: 0">
</div>

<div style="position: absolute; top: 450px; left: 40px; z-index: 0; width: 185px; height: 115px; font-size: 10pt">
<b>
Va?e IP: <? $domain = GetHostByName($REMOTE_ADDR);
echo($domain) ?> <br>
Byl jste tu: <? echo $vollfgames ?>x<br>
Dnes je: <? echo date ("j.n.Y"); ?><br>
?as: <br>
Zpracov?no za:
</div></b>

<div>
<img src="pravy.gif" style="position: absolute; top: 151px; left: 807px; z-index: 0">
</div>

<div align=center style="position: absolute; top: 165px; left: 819px; width: 140px; height: 190px">
<b>ODKAZY</b><BR><HR>
TJ Ctin?ves<BR>
Tiscali Games<BR>
Gamezone<BR>
Gamecopyworld.com<br>
?e?tiny<br>
Wallpapers
</div>

<div><div style="position: absolute; left: 248px; top: 153px; width: 550px ; font-family: Comic Sans MS; font-size: 10pt">
<b><? if ($x==0) { ?>

<? } else if ($x==1) { ?>
Druh? str?nka
<? } ?>



</div></div>


</body>
<div style="font-size: 10pt; position: absolute; top: 526px; left: 140px">
<? $cas2=microtime(); $cas3=$cas2-$cas1; $cas4=number_format($cas3,6); echo ($cas4." sec") ?>
</div>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ondrej Juríček
~ Moderátor
0
Stálý člen
28. 7. 2006   #6
-
0
-

Nie nezda sa ti to, ako aj nazov temy hovori ide tu o cas za ktory sa vygeneruje stranka - tj. html/PHP -> cisty kod html. Tento cas ani nemoze zahrnat dobu, pocas ktorej sa ti stahuje obrazok, kvoly principu komunikacie browser<->server.

Ta funkcia uvedena hore by mala byt spravna (ved je to priklad z PHP dokumentacie). A kde mas chybu v tvojom priklade? Nezabudaj ze funkcia microtime vracia string a nie float!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mirek Braho0
Stálý člen
1. 8. 2006   #7
-
0
-

NO kdy? jsem tam dal echo ($cas3) ... tud?? vypsat to ??slo nezform?tovan?, tak to vypsalo 0.0039849999999999 ... Tak?e to je string? Ale jakym způsobem to d?t do norm?ln?ho tvaru?

Sem myslel ?e tim number_format($cas3,6) jen ur?im, ?e to m? m?t 6 desetinejch m?st nejv?c.

D?ky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 24 hostů

Podobná vlákna

Čas — založil Kenvelo

Čas — založil šampík

Datum a čas — založil hejnallukas

Dátum/čas — založil mylan4

Skutečný čas — založil Anonymní uživatel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý