Jak v C++ spustit externí soubor? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak v C++ spustit externí soubor? – C / C++ – Fórum – Programujte.comJak v C++ spustit externí soubor? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

sachy
~ Anonymní uživatel
35 příspěvků
5. 10. 2007   #1
-
0
-

Dobrý den, potřebuji, aby se při splnění podmínky otevřel externí soubor (konkrétně *.avi). Jak na to? Díky...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
echo1120
Stálý člen
5. 10. 2007   #2
-
0
-

#include<iostream>

using namespace std;
int main()
{
int num;
cin>>num;
if(num==123)//podmienka
system("\"nazov videa.avi\"");//spustenie videa

cin.get();
cin.get();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sachy
~ Anonymní uživatel
35 příspěvků
6. 10. 2007   #3
-
0
-

Ale tohle mi nefunguje:-( Mám dev-c++, nehlásí chybu v kódu, ale po spuštění programu se vypíše: ,,Chybný příkaz nebo název souboru." /*ten název videa sem si samozřejmě změnil:-)*/

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
6. 10. 2007   #4
-
0
-

Musi to byt

system("cesta_k_prehravaci	 cesta_k_videu");

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Zelenáč0
Posthunter
6. 10. 2007   #5
-
0
-

To ti ale spusti hnusne CMD okno (pokud nedelas konzolovou aplikaci, takze se pripadne mrkni na Windowsackou CreateProccess ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Phoenix0
Super člen
6. 10. 2007   #6
-
0
-

nešlo by to přes shellexecute? to by mohlo spusit v přidruženém přehrávači (ale netestoval sem to)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.88.–
sachy
~ Anonymní uživatel
35 příspěvků
6. 10. 2007   #7
-
0
-

Jo, dělám to v CMD okně... Ale pořád to nejde:-( Kompilátor vypisuje:

spusteni_souboru.cpp:5:38: warning: unknown escape sequence '\s'

spusteni_souboru.cpp:5:38: warning: unknown escape sequence '\i


Dávám sem kompletní kód programu...

#include<iostream>

using namespace std;
int main()
{
system("D:\softwware\vlc\vlc.exe D:\it_crowd\the.it.crowd.s02e04.ws.pdtv.xvid-river.avi");
cin.get();
cin.get();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mephi0
Expert
6. 10. 2007   #8
-
0
-

#include<iostream>

using namespace std;
int main()
{
system("D:\\softwware\\vlc\\vlc.exe D:\\it_crowd\\the.it.crowd.s02e04.ws.pdtv.xvid-river.avi");
cin.get(); cin.get();
return 0;
}

skus zdvojiť lomítka

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
sachy
~ Anonymní uživatel
35 příspěvků
7. 10. 2007   #9
-
0
-

Díky vám všem, hlavně mephi, už to funguje:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jenda1590
Duch
28. 10. 2008   #10
-
0
-

Ja se chci zeptat že já mam cestu :
#include<iostream>
using namespace std;
int main()
{
system("D:\\Program Files\\Winamp\\Winamp.exe D:\\Users\\Jenda\\Music\\bbd.mp3");
cin.get(); cin.get();
return 0;
}

Jestly to neni kuli tý mezere mezi tim ,pls poradte

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.113.51.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
28. 10. 2008   #11
-
0
-

To Jenda159 : jiste ze je to kvuli ty mezere

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
28. 10. 2008   #12
-
0
-

To Jenda159 :



system("start \"D:\\Program Files\\Winamp\\Winamp.exe\" \"D:\\Users\\Jenda\\Music\\bbd.mp3\"");

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zacatecnik
~ Anonymní uživatel
412 příspěvků
14. 11. 2012   #13
-
0
-

Ahoj, chtěl bych se taky zeptat kdybych chtěl spustit jiny program např.: Opera jak bych to měl napsat. Zkoušel jsem to ale nefukgovalo mi to zdrojak viz dole....

#include<iostream>

using namespace std;

int main()

{   

     system("C:\Program Files\Opera\opera.exe");

     cin.get();    cin.get();   

     return 0;

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.229.92.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 47 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý