Printf a 4 bytova hodnota – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Printf a 4 bytova hodnota – C / C++ – Fórum – Programujte.comPrintf a 4 bytova hodnota – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
olgo0
Věrný člen
5. 10. 2007   #1
-
0
-

zdar mam pravdepodobne trivialny dotaz ale nedari sa mi vypisat typ long long int vzdy vypise len dva byty a zvisne dva pri dalsom specifikatore. rad by som to vypisal ako jedno cislo. thx

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Reklama
Reklama
Zelenáč0
Posthunter
5. 10. 2007   #2
-
0
-

On existuje long long int typ??? :-O

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Zelenáč0
Posthunter
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
olgo0
Věrný člen
6. 10. 2007   #4
-
0
-

To Zelenáč: oprasil som knihu s ktorej som sa ucil zaklady c a nazov long long int je tam uvedeny ako skratka pre signed long int a zvykol som si pouzivat tuto "skratku". bohuzial v gcc to jaksi nefunguje lebo ked som to zmenil na signed long int tak to v pohode slape. thx

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
6. 10. 2007   #5
-
0
-

No, on [unsigned] long long int je gcc extension pre minimalne 64 bitov dlhy int, viac tu:
http://gcc.gnu.org/onlinedocs/gcc-4.2.1/gcc/Long-Long.html#Long-Long

Ak to chces pouzivat tak nejak takto:



#include <stdio.h>

int main()
{
unsigned long long int a = 0xffffffffffffffffULL;
printf("%llu\n", a);
return 0;
}

A vystup: 18446744073709551615
signed long int je (aspon u mna) 32 bitovy...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 74 hostů

Podobná vlákna

Printf a SDL — založil sin_x

Printf vs. cout — založil volnaduse

Printf vs cout a amxx-studio — založil Mortimer

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý