Nejaky uzitocny program nakodit – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nejaky uzitocny program nakodit – C / C++ – Fórum – Programujte.comNejaky uzitocny program nakodit – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tom@sQo0
Stálý člen
9. 10. 2007   #1
-
0
-

ahoj,
som v c++ se uz povedzme, ze pokrocily, ovladam niektore casti stl, templates, oop,...
a mojou otazkou je, ZE (chvilka napatia) ;-) co si mam take naprogramovat, co hoci uz bolo 100 krat robene, ale chcel by som si to spravit este raz a sam, aby som sa precvicil ;) cim ste vy zacinali? co ste programovali? samozrejme nemyslim traaaapne ulohy ktore sa dostavaju v skole a nie su mi na nic uzitocne tie programy ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tom@sQo
Reklama
Reklama
yaqwsx+9
Posthunter
9. 10. 2007   #2
-
0
-

Tak nevim,pokud umis GUI,celkem zajimavy muze byt program,ktery klade otazky(Kdo je otcem vlasti?a-Václav klaus,b-karel Iv atd),ktere jsou ulozene v souboru.Pote by mel jsem obsahovat editor tech otazek....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
sn3d0
Věrný člen
10. 10. 2007   #3
-
0
-

Hmm sebavedomie ti rozhodne nechyba :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Tom@sQo0
Stálý člen
10. 10. 2007   #4
-
0
-

yaqwsx: v podstate akoby hra "milionar", ze?(neviem, ci take je aj v cechach) ;-)
/** offtopic:
GUI viem v podstate asi na urovni hello world v qt, gtk a v wxWidgets ;) ale nakolko som veeelmi vela googlil a hladal ich vzajomne porovnanie, co je najlepsie, a v kazdom clanku som pocul nejaku zlu vec na nejake GUIcko(v podstate som chcel robit vo wxWidgets nakolko som pocul, ze je to pre zaciatocnikov, ale hned na abclinuxu som pocul, ze je to parodia na c++ a dotycny radil gtkmm, ktore bolo zasa skritizovane pre nedostatok dokumentacie,...) tak som sa to prestal ucit a vykaslal sa na to... ozaj, mam taku offtopic otazku, ze ktore prostredie je najpouzivanejsie(NIE najlepsie, bo bude flame) ?
*/
kazdopadne skusim to naprogramovat aspon pre konzolu ;) diky za napad ;)

taktiez mam otazku, ci by bolo velmi tazke spravit si vlastny chatovaci program(nieco ako icq) ;)
sn3d: treba si verit ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tom@sQo
mephi0
Expert
10. 10. 2007   #5
-
0
-

2 Tom@sQo:
sprav si piškvorky s umelou inteligenciou :), tetris, kresli fraktály

rieš súťaže ako je palma, ksp, OI, IT-liga a pod.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
štěpán
~ Anonymní uživatel
126 příspěvků
10. 10. 2007   #6
-
0
-

Teď by se mi zrovna hodilo něco podobného :-) jednoduchá databázová aplikace, která by nabídla několik testovacích okruhů (můžu si je nadefinovat sám spolu s otázkami a odpovědmi - ABCD atd.). Když se přihlásí uživatel, tak si vybere okruh otázek a systém mu náhodně vygeneruje určitý počet otázek z databáze. Po jejich vyplnění proběhne validace proti správným výsledkům v databázi. Následuje zobrazení skóré (a v další verzi případně uložení výsledku na server).
To je nápad, který mám zrovna v hlavě :-) určitě by to bylo použitelné - zvláště pro školy. A mohla by to být pro tebe i dobrá reference.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
yaqwsx+9
Posthunter
10. 10. 2007   #7
-
0
-

Ej,no na umelou inteligenci jsem zapomel,i kdyz prave nad jednou premyslim(a nahodou sou to taky piskvorky)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
NeonN
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
10. 10. 2007   #8
-
0
-

Jestli ti muzu poradit GUI toolkit, zkus Ultimate++ (http://ultimatepp.org/). Je jednoduchy a neni to "parodie na C++" :)... Nechci mu delat nejak napadnou reklamu, ale fakt nechapu, proc neni tenhle toolkit vic rozsireny :)... pracuje se s nim skvele a hlavne rychle :)...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
11. 10. 2007   #9
-
0
-

Tom@sQo píše: ..mam taku offtopic otazku, ze ktore prostredie je najpouzivanejsie


Co je u teba prostredie? Myslis IDE nastroj? Alebo Framework nejaky? Alebo nejaku wrapper kniznicu? Inac na vsetky tieto vymenovane neexistuje konkretna odpoved.Programovanie o tom mat rozne moznosti a vediet odhadnut ktora bude spravna v tej a tej situacii.V Programovani nieco ako najlebsie asi ani neexistuje.Existuje pojem NAJOPTIMALNEJSIE pre dany problem.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Tom@sQo0
Stálý člen
12. 10. 2007   #10
-
0
-

ouhaa :)

Myslis IDE nastroj? Alebo Framework nejaky? Alebo nejaku wrapper kniznicu?

aky je v tom rozdiel? ;) IDE nastroj to je v podstate nejaky editor aj s kompilatorom, framework je sada funkcii(vymenuj pls nejaky popularny c++ framework, lebo ja som sa zatial stretol len s javascript frameworkmi ;-]), aa aky je rozdiel vlastne medzi grafickou kniznicou, wrapperom pre kniznicu a GUI Toolkitom? ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tom@sQo
sn3d0
Věrný člen
12. 10. 2007   #11
-
0
-

framework nieje sada funkcii.. sadou funkcii je kniznica. Framework je napriklad u Symbianu UIQ, alebo GNOME, ci tu casto spominany wxWidgets. TAktiez pod pojmom framework si hned nevybav nejake GUI. Existuju frameworky pre take tie konzolove zalezitosti ako Platinum ktore zapuzdruju pracu z vlaknami, logovanim atd. Tie je tazko nazvat kniznice pretoze su omnoho komplexnejsie. Proste v preklade pracovny ramec. Ja osobne co som si vsimol tak vecsina frameworkov ma nejaku tu svoju myslienku pisania programov.Wrapper je vlastne obalovac. Prikladom je prave co som pisal Oracle OCCI. To je ukazka wrappera. Je to vlastne zabalene OCI do objektov alebo MySQL++ je tiez taka ukazka. Ja by som aj WTL a MFC nazval wrappermi aj ked no o tom by sa dalo diskutovat.Kniznica snad vies co je? Zmienovany GUI Toolkit to je len hranie sa na slovicka. Konkretne spominany Ultimate++ GUI toolkit je nejake IDE stavane priamo na nejaky ten svoj framework. Ja som tym len chcel naznacit ze pojem prostredie je dost siroky a ze fakt neexistuje naj..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
13. 10. 2007   #12
-
0
-

něco, kde využiješ AI. Třeba jednoduchýho BOTa, který na základě slov v odpovědi dokáže zhotovit větu.

Například:
Nevíš, kolik je 5+5
Pokud najde nevíš, zjistí, co má vědět. Narazí-li na kolik, hledá čísla a znaménko.
Jsem zamilovaný.
Odpověď například: Jaká je?

Jde tu o práci s výstupy a jejich vhodná reakce. (+ troška logiky a matematiky)
A pokud tohle zvládneš, můžeš mu přidat i učení ;)

Druhá věc je packování souborů. Jeden příklad máš v sekci zdrojové kódy, tak to nebudu rozvádět.
Jde tu o práci se soubory.

Jestli tohle všechno nakonec zvládneš, myslím, že si zvládl konzolové C++, jelikož tam využiješ snad všechno, co jde :) Hodně štěstí :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
mephi0
Expert
13. 10. 2007   #13
-
0
-

Jde tu o práci s výstupy a jejich vhodná reakce. (+ troška logiky a matematiky)
A pokud tohle zvládneš, můžeš mu přidat i učení ;)



ale bacha aby potom ten program neovladol svet.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
13. 10. 2007   #14
-
0
-

To mephi: myslím učení koverzace :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
tmi0
Věrný člen
26. 10. 2007   #15
-
0
-

chces si zatrenovat programovani? napis vyhledavaci automat pracujici v case O(velikost_slovniku + velikost_prohledavaneho_textu + pocet_vyskytu), nebo implementuj radix sort, intervalovy strom, treap, nebo treba jen dijkstru s haldou. sou to celkem jednoduchy veci a pro zacatek se hodi. neboj se, nekdo uz to naprogramoval). pokud chces neco co jeste nikdo nenapsal, tak zkus treba problem cestaka v polynomialnim case)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Tom@sQo0
Stálý člen
27. 10. 2007   #16
-
0
-

mnoo sortov mam dost :)) mam spraveny permutation sort(= stupid sort), quick sort, heap sort, merge sort, samozrejme bubble sort a uz sa mi nechce robit dalsie sorty :)

co je dijkstra s haldou?(pls napis anglicky pojem, nech sa to da vygooglit, alebo vysvetli) a co za problem ma cestak? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
Tom@sQo
tmi0
Věrný člen
27. 10. 2007   #17
-
0
-

problem cestaka spociva v tom ze mas mapu mest s danymi vzdalenostmi (ohodnoceny neorientovany graf), a cestak chce navstivit vsechna mesta alespon jednou (nejlepe vsak prave jednou) a urazit co nejmensi vzdalenost. jde o to ze resit se to da pouze v exponencialnim case, tedy tak ze vyzkousis vsechny moznosti. slysel jsem take cosi o algoritmu, ktery pracuje v polynomialnim case, a najde ti cestu ktera sice neni nejlepsi, ale mas u ni zaruceno ze je docela dobra (nevzpominam si uz co presne "docela dobra" znaci)
dijkstruv algoritmus je na hledani nejkratsich cest v grafu, implementovany s haldou (anglicky heap) ma casovou slozitost myslim O((N+M)logN). pokud se o nem chces dozvedet vic (a i o dalsich algoritmech) podivej se sem: http://ksp.mff.cuni.cz/tasks/18/cook3.html , naprosto super stranka.
k tem sortum: ty co mas ti urcite staci, radix sort nebo count sort se moc nepouzivaji. ale pokrocily datovy strukturu typu intervalovych, cervenocernych ci BB-alpha stromu se docela hodi (viz adresa vyse). a permutation sort je super)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Tom@sQo0
Stálý člen
28. 10. 2007   #18
-
0
-

ten link na ksp je naprosto super stranka ;) ja riesim slovenske ksp-cko a ani som si nemyslel, ze aj vy, cesi mate nieco take :) nanestastie na slovenskom(ksp.sk, ksp.sk/io, https://liahen.ksp.sk/ ) je menej "clankov" ;( ale diky, lebo slovenske sa mi nikdy nechcelo pozerat, a toto je vazne fasa ;) prave si citam, jak funguju kompilatory, asi potom vyviniem novy jazyk, bude sa volat T** ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
Tom@sQo
tmi0
Věrný člen
28. 10. 2007   #19
-
0
-

nechces zacit ksp i aktivne resit? lidi ze slovenska tam byva docela dost (no dobre tem tam byli dva ale i to je dost) ) a na soustredenich se toho dozvis o dost vic

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Tom@sQo0
Stálý člen
28. 10. 2007   #20
-
0
-

mnoo ja som aj zacal kspcko aktivne riesit tento rok ale len to slovenske ;) som vyriesil prvych 5 uloh, snad sa dostanem na sustredko ;) do ceskeho sa asi neprihlasim, kedze som z kosic a je to trosku daleko a pochybujem, ze by nam to nasa skola preplatila :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
Tom@sQo
mephi0
Expert
28. 10. 2007   #21
-
0
-

ksp... no jo, keby to nechceli posielať poštou, ale vybavovali elektronicky tak rad aktývne riešim :)
Ty si aspoň z košic, tam mate aspoň nejake popoludnia na UPJŠ, ale mi tu na vychode mame len internet ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
tmi0
Věrný člen
28. 10. 2007   #22
-
0
-

ulohy do ceskeho ksp (a ksi, ktere je poradano MUNI, cili do Brna to asi mate bliz) lze odevzdavat elektronicky...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 107 hostů

Podobná vlákna

Je tu nejaky programator ? — založil Peter D.

Nějaký pěkný rám — založil Jimbo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý