Odstranění bílých znaků+javascript a get, post – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Odstranění bílých znaků+javascript a get, post – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comOdstranění bílých znaků+javascript a get, post – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Fonadius0
Návštěvník
10. 10. 2007   #1
-
0
-

Zdraví, poradil byste mi někdo jak odstranit pomocí javascriptu tzv. 'bílé znaky' popřípadě jak poznat že se v řetězci vyskytují?
A ještě jedna otázka: jde pomocí javascript získat obsah proměnných get a post? Popřípadě nevíte někdo jak?
Předem díky za každou radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Nevěřte moc firmám, které slibují komplexní řešení vašich problémů. Komplexní řešení z pravidla mívají netriviální imaginární část.
Petroff0
Věrný člen
11. 10. 2007   #2
-
0
-

Např.ztétovětyjsemodstranilwhitespaces ...takhle to asi nemíníš používat ? (většinou se na zač. a na konci odstraní všechny, popř. se každá posloupnost WSpaces nahradí 1mezerou) Nejlepší jsou reg.výrazy => popiš žádaný výsledek(jestli ti jde o řetězce odesílané na server metodou get atd.)

Co se týče get a post, tak jediné,co se mi vybaví (s formuláři se moc neznám), je použití těchto názvů metod jako hodnot form attr method='get'|'post'.
(Přístup je přímý = vlastnost objektu formuláře document.forms.frmName.method R/W (můžeš změnit kdydoliv).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Fonadius0
Návštěvník
13. 10. 2007   #3
-
0
-

no potřeboval bych odstranit všechny bílé znaky, nebo povolit jenom čísla, chci totiž dostat číslo a kontroluji to pomocí isNaN a to mi v případě že dostanu třeba jenom mezeru tvrdí že to je číslo... Za to get a post moc díky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Nevěřte moc firmám, které slibují komplexní řešení vašich problémů. Komplexní řešení z pravidla mívají netriviální imaginární část.
Petroff0
Věrný člen
13. 10. 2007   #4
-
0
-

Do INPUT line se vlastně zadává řetězec a pokud chceš zadat číslo, převeď řetězec na číslo.
MOŽNOSTI ( str=[INPUT].value ):
1a. parseInt(str) JEN CELÁ ČÍSLA (tzn. že if str='123.456' parseInt(str)=123
1b. parseFloat(str)
2. Number(str)

Metody 1 jsou na nic (pokud vstup má být striktně číslo), např. if str='123ABC' výsledek je 123
[podtrzene]Ale využijeme že: a) parseFloat(mezera) je NaN b) parseFloat(číslo)=číslo
[/podtrzene]
Metoda 2 je právě ta, co převede str na číslo při testu: isNaN(str)=isNaN(Number(str))
[ jak jsi správně konstatoval: Number(' ')=0 takže taky na nic ]
[podtrzene]Ale využijeme že a) Number('123NěcoNavíc')=NaN b) Number(číslo)=číslo[/podtrzene]

[podtrzene]A využijeme že vždy platí: NaN!=NaN[/podtrzene] (zvláštní žejo měly by se rovnat)

Nebudeme testovat pomocí isNaN - porovnáme Number(str) a parseFloat(str) (rovnají se jen tehdy, je-li ve str číslo):
function jeCislo(s) { return Number(s) == parseFloat(s) }
SUMA SUMARUM:
if (!jeCislo(str)) ....zadej číslo...
=================================== CHTĚLO BY TO OTESTOVAT, TEORETICKY TO SICE FUNGUJE, ALE... ;-)

Mimo mísu >>> Idealní je k aritmet.operacím (quli sčítání) použít číslo ve formě objektu Number
Třebas:
[zadej str1,str2]
alert(str1+str2);
str1=Number(str1)
str2=Number(str2)
alert(str1+str2); //...výhoda že lze i sčítat

měj se^petr

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Fonadius0
Návštěvník
14. 10. 2007   #5
-
0
-

uf to byla vyčerpávající odpověď.. :-) moc díky funguje to skvěle

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Nevěřte moc firmám, které slibují komplexní řešení vašich problémů. Komplexní řešení z pravidla mívají netriviální imaginární část.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý