Mezera mezi divama – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Mezera mezi divama – CSS – Fórum – Programujte.comMezera mezi divama – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Apik
~ Anonymní uživatel
29 příspěvků
10. 10. 2007   #1
-
0
-

Dobrý den všem,

snažím si vytvořit grafiku pro svůj web a narazil jsem na tenhle problém.

Mám 4 divy:



<div style="width: 150px;">
<div class="m1"></div>
<div class="m2"></div>
<div class="m3">Novinky</div>
</div>


a pro ně tyto styly:



.m1 {
background-image: url(graphics/menu_graphic2.gif);
background-repeat: no-repeat;
width: 47px;
height: 40px;
float: left;
}

.m2 {
background-image: url(graphics/menu_line.png);
background-repeat: repeat-x;
height: 2px;
font-size: 0px;
}

(pro class ".m3" jsem zatím nedělal, ale to bude jen změna písma)


mělo by to vypadat jako když člověk pracuje s tabulkou a to tedy:



<table border=1>
<tr><td rowspan="2">obrazek</td><td>cara</td></tr>
<tr><td>text</td></tr>
</table>


jenže v IE je mezi obrázkem a čárou mezera, zatím co v FF není a já se jí nedokážu zbavit. Dal jsem všude padding, margin i font-size 0, ale ani to nepomohlo. Nevíte v čem je problém? Děkuju předem za odpovědi!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Petroff0
Věrný člen
11. 10. 2007   #2
-
0
-

Ta chyba je tam dokonce 2x (jednak odsune o 3px div[cara], u dívu[m3] pod ním provede totéž s textem Novinky.

Výskyt chyby:

[podtrzene]Režim: Standard QUIRKS[/podtrzene]
IE6 => Chyba Chyba
IE7 => OK Chyba

Chyba se dá opravit nastavením záporného pravého marginu u divu [m1]

1.Používáš-li QUIRKS (neradím) je to všechno:
.m1 { background: url(graphics/menu_graphic2.gif) no-repeat; width:47px; height:40px; float:left; margin-right:-3px }

2.Používáš-li standardní mod použij hvězdičkový hack ať zabráníš v prodloužení správně zobrazené čary v IE7:
.m1 { background: url(graphics/menu_graphic2.gif) no-repeat; width:47px; height:40px; float:left }
* html .m1 { margin-right:-3px }

To je všechno.

Najdeš to na webu jako 3px BUG

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Mezera — založil Anonym

Mezera — založil Dave-CZ

Prazdna mezera — založil Jupijou

Nedostranitelná mezera? :) — založil schimpanze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý