Piskvorky v Pythonu – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Piskvorky v Pythonu – Python – Fórum – Programujte.comPiskvorky v Pythonu – Python – Fórum – Programujte.com

 

Pepa Rohlik0
Newbie
19. 5. 2006   #1
-
0
-

Jen taková otázečka. Nemá někdo na skladě piškvorky v Pythonu?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Gentoo 4ever...
Dominik Fran0
Návštěvník
19. 5. 2006   #2
-
0
-

hej lidi, to bych bral taky, a? se p?iu??m...
u? v tom zvl?d?m r?zn? v?ci, ted sem se zrovna dal na generov?n? frakt?l?, docela hust? v?c, takov? zaj?mav? tvary a ??kal jsem si, jak nejsem dobrej.. tak sem na?el n?kde na webu sotu?? o nejlep?? frakt?ly v Pythonu (blenderu) no a ty jo, co sem nevid?l.... To moje by se dalo p?i?adit k ?kod? 120 v jej? dob? a ty sout??n? v?ci k dne?n?m ferrari..
?koda v jej? dob? byla auto, ale dnes u? se nos? jin? v?ci... ikdy? i ta ?kodovka se cen? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
AMD Opteron 1800MHz@2450MHz; 2x512MB Corsair @ 3T; ATI X300; Zdroj Thermaltake Silent PurePower W0050 Fanless 350W;Seagate 160GB; Western Digital 40GB; PHP+MYSQL, HTML+CSS,C++,JAVA,Python(začínám)
Farundel0
Super člen
19. 5. 2006   #3
-
0
-

Hodis ty fraktaly do skriptarny? Treba i s odkazama na dokumentaci a tak?

2freeman-half: Piskvorky zkusim nekde pohledat...ale to vlastne muzes i ty. Google musi najit vsechno...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
Pepa Rohlik0
Newbie
19. 5. 2006   #4
-
0
-

Google naslo ***** :( Tak pisu sem, v Tkinteru by to byla asi hracka... ale ja ho neumim... :( Neco do shellu by se hodilo, sli by i udelat ty piskvorky, jen nevim jak to udelat aby se vymazala celej shell a zacalo se psat od zacatku neco jako v dosu CLS. Chci to cely proto, protoze se s kamose ve skole nudime a chctel bych tam mit jednoduchou kravinku na hrani po siti. Sesotovat je to hracka ale to graficky provedeni mi dela problem... :( Nenapada vas nejaka jina hra co by sla udelat do shellu, a dala se parit po siti ??

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Gentoo 4ever...
Dominik Fran0
Návštěvník
19. 5. 2006   #5
-
0
-

Farundel napsal:
Hodis ty fraktaly do skriptarny? Treba i s odkazama na dokumentaci a tak?




ty jo já nevim... ono to zase tolik propracované neni, třeba ten kod je hroznej, jen když se kouknu na mé úkoly z pythonu.. nic moc známky...
takže by to ani nesloužilo jako úkol... navíc s pythonem teprv začínám, tak musím po krůčkách, a první co bylo u tutoriálu na python bylo grafické vykreslení, tak sem si o tom zjistil víc... fraktály jsou fakt zajímavá věc, ale možná pozdějc, ať to aspoň malinko nějak upravím....
ale tu dokumentaci bych mohl, kde jsem to našel a tak, to jsi myslel, že ? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
AMD Opteron 1800MHz@2450MHz; 2x512MB Corsair @ 3T; ATI X300; Zdroj Thermaltake Silent PurePower W0050 Fanless 350W;Seagate 160GB; Western Digital 40GB; PHP+MYSQL, HTML+CSS,C++,JAVA,Python(začínám)
geon0
Grafoman
19. 5. 2006   #6
-
0
-

pi?kvorky se anglicky ?ekne tic-tac-toe. V z?kladn?m proveden? je to ale jen takov? tup? hra pro ameri?any na 3 k???ky (3 vyhr?vaj? a ?achovnice je 3x3). Pak se taky ??k? Five-in-a-row. Ani ji? nev?m, kter? z t?ch odkaz? mi hodil v?ce v?sledk?, odkazy nem?m, m?m jen p?r sta?en?ch her. Ale ani jedna nen? p?esn? to co chce?, ale snad jako uk?zka. Snad je ji? najde? s?m. V?tr?inou jsou v pygame nebo konzolovky.

morpyon
pyTre

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Farundel0
Super člen
20. 5. 2006   #7
-
0
-

2XenoCIDa: ok, rozumim ti. Sam bych asi nechtel rozsirovat moje nedokonaly dila...mohl bys mi to alespon poslat na mail? Opravdu by me zajimalo, jak to zhruba vypada...
Jo, tou dokumentaci myslim to...

UPDATE: Wow! Ja jsem boss! :o)))

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
borin hinob0
Newbie
23. 5. 2006   #8
-
0
-

# -*- coding: utf-8 -*-


from livewires import *
c=1
begin_graphics(300,300)
s=0.25
f=0
k=0
m=1
g=[0,0,0,0,0,0,0,0,0,0]
line(0,0,0,300)
line(100,0,100,300)
line(200,0,200,300)
line(300,0,300,300)
line(0,0,300,0)
line(0,100,300,100)
line(0,200,300,200)
line(0,300,300,300)
while not f==1:
k=keys_pressed()
if '1' in k:
m=1
if '2' in k:
m=2
if '3' in k:
m=3
if '4' in k:
m=4
if '5' in k:
m=5
if '6' in k:
m=6
if '7' in k:
m=7
if '8' in k:
m=8
if '9' in k:
m=9

if ('1' in k) and (c==1) and (g[m]<>1):
circle(50,50,50)
c=0
g[m]=1
sleep(s)
elif ('2' in k) and (c==1) and (g[m]<>1):
circle(150,50,50)
c=0
g[m]=1
sleep(s)
elif ('3' in k) and (c==1) and (g[m]<>1):
circle(250,50,50)
c=0
g[m]=1
sleep(s)
elif ('4' in k) and (c==1) and (g[m]<>1):
circle(50,150,50)
c=0
g[m]=1
sleep(s)
elif ('5' in k) and (c==1) and (g[m]<>1):
circle(150,150,50)
c=0
g[m]=1
sleep(s)
elif ('6' in k) and (c==1) and (g[m]<>1):
circle(250,150,50)
c=0
g[m]=1
sleep(s)
elif ('7' in k) and (c==1) and (g[m]<>1):
circle(50,250,50)
c=0
g[m]=1
sleep(s)
elif ('8' in k) and (c==1) and (g[m]<>1):
circle(150,250,50)
c=0
g[m]=1
sleep(s)
elif ('9' in k) and (c==1) and (g[m]<>1):
circle(250,250,50)
c=0
g[m]=1
sleep(s)
elif ('1' in k) and (c==0) and (g[m]<>1):
line(0,0,100,100)
line(100,0,0,100)
c=1
g[m]=1
sleep(s)
elif ('2' in k) and (c==0) and (g[m]<>1):
line(100,0,200,100)
line(200,0,100,100)
c=1
g[m]=1
sleep(s)
elif ('3' in k) and (c==0) and (g[m]<>1):
line(200,0,300,100)
line(300,0,200,100)
c=1
g[m]=1
sleep(s)
elif ('4' in k) and (c==0) and (g[m]<>1):
line(0,100,100,200)
line(100,100,0,200)
c=1
g[m]=1
sleep(s)
elif ('5' in k) and (c==0) and (g[m]<>1):
line(100,100,200,200)
line(200,100,100,200)
c=1
g[m]=1
sleep(s)
elif ('6' in k) and (c==0) and (g[m]<>1):
line(200,100,300,200)
line(300,100,200,200)
c=1
g[m]=1
sleep(s)
elif ('7' in k) and (c==0) and (g[m]<>1):
line(0,200,100,300)
line(100,200,0,300)
c=1
g[m]=1
sleep(s)
elif ('8' in k) and (c==0) and (g[m]<>1):
line(100,200,200,300)
line(200,200,100,300)
c=1
g[m]=1
sleep(s)
elif ('9' in k) and (c==0) and (g[m]<>1):
line(200,200,300,300)
line(300,200,200,300)
c=1
g[m]=1
sleep(s)
elif 'q' in k:
f=1
end_graphics()

Tak napr. toto su piškvorky cez livewires, nieje to ešte dotiahnuté, ale čo chcete za pol hodiny.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
linux - because you can't buy freedom
geon0
Grafoman
23. 5. 2006   #9
-
0
-

Chtěli bychom opravdové piškvorky a ne tyhle americké, na tři vítězné. A větší pole a klikat myší :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
borin hinob0
Newbie
24. 5. 2006   #10
-
0
-

Ak? ve?k? m? by? to pole?
Ko?ko pi?kvoriek ved?a seba m? znamena? v??azstvo?
K tej my?i: r?d by som ju tam dal, ale s tou to e?te neviem, uvid?m zajtra, m?m de? volna, sk?sim si to pozrie?.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
linux - because you can't buy freedom
geon0
Grafoman
25. 5. 2006   #11
-
0
-

Si nehrál nikdy piškvorky? :-)

Jo a být tebou, tak již opustím Livewires - to je jen na seznámení se s gui pod Pythonem a přešel bych na jiný, lepší. Chvýli to bude trvat, než do novýho pronikneš, ale pak ti to ušetří mnoho starosti a mnoho kodu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
borin hinob0
Newbie
25. 5. 2006   #12
-
0
-

Tak som sa s tým zase trocha bavil a dospel som k tomuto:

# -*- coding: utf-8 -*-

from livewires import *
begin_graphics(300,300)
typ=0
f=0
g=range(301*301)
for m in range(0,300*300,1):
g[m]=0
for m in range(0,300,25):
line(m,0,m,300)
line(0,m,300,m)
begin_mouse()
while not f==1:
if mouse_wait('click') is None:
c = mouse_position()
if c is not None:
c1=c[0]
c2=c[1]
for x in range(0,300,25):
if c1>x and c1<(x+25):
for y in range(0,300,25):
if c2>y and c2<(y+25):
xy=x*y
if g[xy]==0:
if typ==0:
typ=1
circle(x+12,300-y-12,12)
g[xy]=1
elif typ==1:
typ=0
line(x,300-y,x+25,300-y-25)
line(x,300-y-25,x+25,300-y)
g[xy]=1

end_mouse()
end_graphics()

Sů tam ale problémy, za 1. po kliknutí musí človek pohnúť mierne myšou aby sa zaregistrovala pozícia myši. Za 2. Neviem prečo, ale vždy blbne zadávanie znakov(niektorý proste nejdů, ani náhodou) a nezdá sa mi že by bola nejaká chyba v kóde.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
linux - because you can't buy freedom
Vítězslav Titl0
Stálý člen
26. 5. 2006   #13
-
0
-

Do kódu jsem zatim moc nekoukal, ale háže to chybu a na některé místo mi to kolečko nebo kroužek nešel dát:(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Co říct? Nic, mluví příspěvky.
borin hinob0
Newbie
26. 5. 2006   #14
-
0
-

A presne to je problém, neviem prečo to robí!!!
btw: mám verziu, kde nieje ošetrený vstup a v tej to ide zadávať vřade:

# -*- coding: utf-8 -*-

from livewires import *
begin_graphics(300,300)
typ=0
f=0
for m in range(0,300,25):
line(m,0,m,300)
line(0,m,300,m)
begin_mouse()
while not f==1:
if mouse_wait('click') is None:
c = mouse_position()
if c is not None:
c1=c[0]
c2=c[1]
for x in range(0,300,25):
if c1>x and c1<(x+25):
for y in range(0,300,25):
if c2>y and c2<(y+25):
if typ==0:
typ=1
circle(x+12,300-y-12,12)
elif typ==1:
typ=0
line(x,300-y,x+25,300-y-25)
line(x,300-y-25,x+25,300-y)
end_mouse()
end_graphics()

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
linux - because you can't buy freedom
Farundel0
Super člen
26. 5. 2006   #15
-
0
-

Hezky je to...ted jeste udelat umelou inteligenci a bude to ono... ;o)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
borin hinob0
Newbie
26. 5. 2006   #16
-
0
-

A nevadí vám, že můžete zadávat na jedno a to isté políčko aj křižik aj guličku a aj niekolko krát?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
linux - because you can't buy freedom
Vítězslav Titl0
Stálý člen
26. 5. 2006   #17
-
0
-

no to by bylo dobré ošetřit :))

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Co říct? Nic, mluví příspěvky.
borin hinob0
Newbie
27. 5. 2006   #18
-
0
-

Lenže ten predposlední kód to má mať aj ošetrené, ale z nejakého mne neznámeho důvodu to tam funguje blbo(blokuje aj políčka, na ktorých nič nieje).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
linux - because you can't buy freedom
Farundel0
Super člen
27. 5. 2006   #19
-
0
-

Co takhle skladovat data (x a 0) v nejakem dvourozmernem poli? Moc jsem si ten program neprohlizel, tak nevim jestli to tam nahodou nemas...pak bys mohl dodelat i tu umelou inteligenci...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
borin hinob0
Newbie
27. 5. 2006   #20
-
0
-

Tak kone?ne sa mi podarilo o?etri? to zad?vanie(kone?ne som pri?iel na to, ako sa zad?vaj? 2D zoznami)!!! M?m e?te 2 ot?zky, na ko?ko v??azn?ch ved?a seba sa hr?(4 ?i 5), pozn?m toti? ve?a verzi? pi?kvorok a fakt neviem, ktor? ste mali na mysli a ?i sa hra kon?? ak nazbiera 1 z hr??ov tie 4 alebo 5 pol??ok, alebo pokra?uje(do ko?ko?)?.
Tu je k?d:

# -*- coding: utf-8 -*-

from livewires import *
begin_graphics(300,300)
typ=0
f=0
for m in range(0,300,25):
line(m,0,m,300)
line(0,m,300,m)
p=range(300)
p1=range(300)
for m in range(0,300,1):
p[m]=range(300)
p1[m]=range(300)
for m in range(0,300,1):
for n in range(0,300,1):
p[m][n]=0
p1[m][n]=0
begin_mouse()
while not f==1:
if mouse_wait('click') is None:
c = mouse_position()
if c is not None:
c1=c[0]
c2=c[1]
for x in range(0,300,25):
if c1>x and c1<(x+25):
for y in range(0,300,25):
if c2>y and c2<(y+25):
if p[x][y]==0 and p1[x][y]==0:
if typ==0:
typ=1
p[x][y]=circle(x+12,300-y-12,12)
elif typ==1:
typ=0
p1[x][y]=line(x,300-y,x+25,300-y-25)
p2=line(x,300-y-25,x+25,300-y)
end_mouse()
end_graphics()

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
linux - because you can't buy freedom
Petr H.0
Newbie
16. 7. 2006   #21
-
0
-

Zdravím všechny ! (můj 1. příspěvek :))
Tahle zálezitost jak naprogramovat piškvorky mě zaujala, což takhle vyhlásit nějakou soutěž o nejlepší program? Vyhrou by bylo ... mno obdiv celé programátorské obce :) Vzpomínám si, že jsem před lety udělal piškvorky v Basicu, to byly časy, takže teď to zkusím v Pythonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
16. 7. 2006   #22
-
0
-

No já nejsem proti, možná že i naopak. Již jsem přemýšlel i o hodnocení:

1. funkčnost 50%
2. přehlednost kodu 20%
3. design 20%
4. délka kodu 10%

Bylo by to zatím jen asi Python, gui jakékoliv, včetně textového gui (ale ne textovku). Ceny jak jsi říkal, porota nevím kdo, asi jí a ještě někdo. Ale kdo by se zůčastnil (abychom to nedělali pro 3 lidi)

Takže dotaz:
* kdo by se zúčastnil, přihlaste se
* zároveň napište komentář k hodnocení

:cz:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
22. 7. 2006   #23
-
0
-

Já bych se klidně zúčastnil...

Tak dejte kdyžtak vědět kam posílat řešení... a dokdy

:skunk:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
geon0
Grafoman
22. 7. 2006   #24
-
0
-

tak zatím jsi jeden. až vás bude víc než 5, tak to rozjedem. Jinak ale se tvůrčím schopnostem meze nekladou. ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Jakub0
Super člen
22. 7. 2006   #25
-
0
-

Taky bych to zkusil. Záleží na tom jaké budou termíny.
Jinak hodnocení hodnotím kladně :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Alan0
Věrný člen
22. 7. 2006   #26
-
0
-

A co udělat soutěž celýho e-zinu, že by si každej soutěžící vytvořil piškvorky ve svým jazyku, a pak by se hodnotil výsledek..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
Farundel0
Super člen
2. 8. 2006   #27
-
0
-

Zajimavy namet na soutez, vskutku... bohuzel ted asi nebudu mit moc casu na nejake velke kodeni... mam na nejakou dobu trochu jine plany (C a GTK na Liuxu).

Ale pokud by to byla nejaka dlouhodobejsi zalezitost, tak bych se rad pripojil...

2D1ce: Tak to jsem jeste nikdy nikde nestudoval, prave proto me ta potencialni soutez zajima, ale resil bych to asi pres hodnoceni jednotlivych policek a vybirani nejlepsi varianty podle prave toho bodoveho ohodnoceni... ale to jsem asi zadnou novinku nevymyslel, jinak to totiz nepujde :o))) Konkretne bych to zacal rozebirat az pri navrhu... ted se mi premyslet nechce a vim, ze vymyslet to by nebyla takova sranda...

EDIT: A koukal jsi [url=http://www.red3d.com/cwr/games/]sem[/url]? To vypada na docela slusnou zasobu webu na tema AI...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
Jakub0
Super člen
2. 8. 2006   #28
-
0
-

Díky moc, alespoň se mi v hlavě rýsuje nějaké řešení

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Jakub0
Super člen
9. 8. 2006   #29
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Farundel0
Super člen
9. 8. 2006   #30
-
0
-

Uvazoval jsem o tom, ze ti sem ten serial postnu, ale pak jsem si rekl, ze vzhledem k tomu, ze jsi se v kodu tamtech piskvorek nevyznal, tak ti to ani nabizet nebudu...ono to totiz vubec neni nejak trivialni... ale ten serial je super, i kdyz jsem ho poradne jeste nestudoval.

Vim o nem, protoze jsem byl jednim z tech, kdoz si ho kdysi "vyprosili" primo u autora :o)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
Josef Hornych0
Návštěvník
21. 8. 2006   #31
-
0
-

Já bych se přidal k té soutěži..
mimochodem:

neco jako v dosu CLS

dnes sem našel řešení...Nějak sem se poslední dobou rozjel v programování v Q-basicu. Zkusil sem vytisknout ascii tabulku a ejhle! Vždycky to začalo až třináckou...No nebudu se rozepisovat.Prostě:
print chr(12)
:skunk2:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
borin hinob0
Newbie
1. 9. 2006   #32
-
0
-

Tak ja sa hlásim, kód je na 2. strane.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
linux - because you can't buy freedom
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
1. 3. 2012   #33
-
0
-

Piškvorky v Pythonu pomocí Tkinter dělám, jako dlouhodobku. :-) Má to se síťovou hru, ale jen po LANu, nebo pomocí Hamachi(to jsem netestoval) Jestli ti nejde o kód, tak ti můžu poslat exe soubor ;-) Michal1.9.9.2@seznam.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.248.–
black evil+1
Newbie
1. 3. 2012   #34
-
0
-

Medzi rečou, táto téma je cez 5 rokov stará :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.224.–
Učim sa v pythone. Je to môj prvý programovací jazyk:)) A je skvelý:D
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Piškvorky — založil cacnejka

Piškvorky — založil rundll32.exe

Piškvorky — založil verunka.41

GUI piškvorky — založil Luxfer

Piškvorky v PHP — založil pc_manik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý