Chyby ve zdrojáku, nechápu chybu [C++ Error] Unit1.cpp(32): E2054 Misplaced else – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Chyby ve zdrojáku, nechápu chybu  [C++ Error] Unit1.cpp(32): E2054 Misplaced else – C / C++ – Fórum – Programujte.comChyby ve zdrojáku, nechápu chybu [C++ Error] Unit1.cpp(32): E2054 Misplaced else – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Choco-TUx
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
13. 10. 2007   #1
-
0
-

zdarec píšu program v c++ Builderu a když se pokusím přeložit tuhle událost tlačítka tak mě to hodí chyby viz níže

FILE *f; /* definice proměnné pro odkazování na soubor */

if ((f = fopen("tw12508.txt", "+rb")) == NULL) /* zkusíme otevřít soubor */
printf("Chyba pri otvirani souboru!\n"); /* nepodařilo se -> info */
fseek (f, 100, SEEK_CUR);
for (i=0, i<=3, i++ ){
text[i] = getc(f);
}
if (text[] == "Pro"); {
co->Caption = "cestina";
tak="cz";
}
else {
co->Caption = "anglictina";
tak="en";
}


CHIBI
[C++ Error] Unit1.cpp(25): E2378 For statement missing ;
[C++ Error] Unit1.cpp(32): E2054 Misplaced else

díky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
13. 10. 2007   #2
-
0
-

for (i=0, i<=3, i++ ){
- misto carek tam ma byt strednik
if (text[] == "Pro");  {
- tady zase ten strednik byt nema

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
CHoco
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
13. 10. 2007   #3
-
0
-

jj díky kurnňa to jsem přehlídl, teď to ale zase háže nějaké další chybi
if (text[1] == "Pro") { // chyba [C++ Error] Unit1.cpp(29): E2060 Illegal use of floating point

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
13. 10. 2007   #4
-
0
-

to se snazis porovnat retezce?



if(strcmp(text, "Pro") == 0){
// retezce jsou stejne
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Choco
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
13. 10. 2007   #5
-
0
-

jj snazím :-) díky moc, ale stejně bych rád veděl co je to za chybu vždiť to vypdá docela správně

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Choco
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
13. 10. 2007   #6
-
0
-

zdar no mám ještě jeden problém k tomuto řádku kódu

fseek (f, 100, SEEK_CUR);

hlásí mě to vyjímku EAccessViolation == chyba v přístupu k paměti - no netuším co stím možná by mohla být chyba v oprávněních při otevírání souboru
//
 if ((f = fopen("tw12508.dat", "+rb")) == NULL)
ale to opravdu nevím to tam napsat zkoušel jsem tam w, r, i a

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
13. 10. 2007   #7
-
0
-

Choco napsal:
jj snazím :-) díky moc, ale stejně bych rád veděl co je to za chybu vždiť to vypdá docela správně



Porovnavas adresu toho pole s retezcem, co skonci chybou.. Event. bys to mohl mit


if(text[0] == 'P' && text[1] == 'r' && text[2] == 'o' && text[3] == '\0'){

}

Vyber si, ktery zapis ti vice vyhovuje.. (strcmp ale mimo to umi porovnat i ktery retezec se nachazi driv v abecede - <> 0..)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Zelenáč0
Posthunter
13. 10. 2007   #8
-
0
-

Mno pokud se soubor nepodari otevrit, a ty presto zavolas fseek, skonci to chybou..



FILE *f; /* definice proměnné pro odkazování na soubor */

if ((f = fopen("tw12508.txt", "+rb")) == NULL){
printf("Chyba pri otvirani souboru!\n"); /* nepodařilo se -> info */
exit(1); // ukoncime program
}
fseek (f, 100, SEEK_CUR);
for (i=0, i<=3, i++ ){
text[i] = getc(f);
}
if (text[] == "Pro"); {
co->Caption = "cestina";
tak="cz";
}
else {
co->Caption = "anglictina";
tak="en";
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý