Pocitanie 2. a 3. odmocniny – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pocitanie 2. a 3. odmocniny – C / C++ – Fórum – Programujte.comPocitanie 2. a 3. odmocniny – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Tom@sQo0
Stálý člen
13. 10. 2007   #1
-
0
-

ahoj,
ako sa da ratat v c++ 2. a 3. odmocnina z nejakeho cisla? aku kniznicu mam includovat? diky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tom@sQo
mephi0
Expert
13. 10. 2007   #2
-
0
-

druhá pomocou funkcie sqrt() definovanej v "math.h"

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Tom@sQo0
Stálý člen
13. 10. 2007   #3
-
0
-

a tretia?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tom@sQo
Zelenáč0
Posthunter
13. 10. 2007   #4
-
0
-

Pro treti odmocninu si budes muset neco nakodit sam ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Tom@sQo0
Stálý člen
13. 10. 2007   #5
-
0
-

taktiez ako sa zaokruhluje a
kde je chyba?:

elixir e;
cin >> e.mocnost >> e.odmocnenost;
e.absolutna_mocnost = 5;

neviem, preco mi ju pise :((

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tom@sQo
Tom@sQo0
Stálý člen
13. 10. 2007   #6
-
0
-

mnoo ako ? ;((( riesim ksp, vid http://www.ksp.sk/ksp/zadania/ps251/ a tam potrebujem v 5. ulohe 3. odmocninu ;( alebo sa to da aj bez nej nejak?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tom@sQo
Zelenáč0
Posthunter
13. 10. 2007   #7
-
0
-

Tom@sQo píše:#
# taktiez ako sa zaokruhluje a#
#kde je chyba?:#
##
#elixir e;#
#cin >> e.mocnost >> e.odmocnenost; #
#e.absolutna_mocnost = 5;#
##
#neviem, preco mi ju pise :((


Co "proc ti to pise"?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
13. 10. 2007   #8
-
0
-




int round(float x){

int min, vic;
int minus = 1;

if(x < 0.0){
minus = -1;
} else if(x == 0.0){
return 0;
}

min = (int)x;
vic = min + (1*minus);

if(minus > 0){

if(x >= ((float)min+0.5)){
return vic;
} else{
return min;
}

} else{

if(x <= ((float)min-0.5)){
return vic;
} else{
return min;
}

}

return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tom@sQo0
Stálý člen
13. 10. 2007   #9
-
0
-

pise mi chybu
elixir e;
cin >> e.mocnost >> e.odmocnenost;
e.absolutna_mocnost = 5;

v riadku
e.absolutna_mocnost = 5;
a nechapem, co je na nom zle..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tom@sQo
Zelenáč0
Posthunter
13. 10. 2007   #10
-
0
-

Ale jakou chybu? A jak vypada trida "elixir"?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
mr.Crow
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
13. 10. 2007   #11
-
0
-

#include<math.h>
pow(x, 1.0/3.0)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mephi0
Expert
13. 10. 2007   #12
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Tom@sQo0
Stálý člen
14. 10. 2007   #13
-
0
-

mnoo prave som sa dozvedel, ze algoritmi na odmocninu nemozeme pouzivat a nesmieme v tej ulohe pouzit ani desatinne cisla, takze nic z toho :( ale aj tak diky za snahu ;). btw mephi: ktore ulohy mas vyriesene? ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tom@sQo
mephi0
Expert
14. 10. 2007   #14
-
0
-

Riešim iba ako pripravu na OI, nesuťažim, vadi mi ten poštovy system.
hmm bez des. čisel ? zaujimave.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Odmocniny — založil stefi

Mocniny a odmocniny — založil Scruffy

C++ mocniny a odmocniny — založil Phoenix

Počítanie — založil Anonymní uživatel

Pocitanie slov — založil myth

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý