Změna fontu v cmd okně – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Změna fontu v cmd okně – C / C++ – Fórum – Programujte.comZměna fontu v cmd okně – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

sachy
~ Anonymní uživatel
35 příspěvků
13. 10. 2007   #1
-
0
-

Jak změnit font u konzolový aplikace? Předpokládam že v prostředí DOSu bude pořeba soubor s připonou .fnt, ten bych měl... Teď už jen, jak to spojit s programem? Dík za všechny rady...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
13. 10. 2007   #2
-
0
-

Je to hovadina!!!!

OMG, proc se tu vsichni ptaj, "jak zmenit barvu v konzoli", "jak zmenit pismo", "jak nakreslit otexturovanej obdelnik" - proste to nejde - od toho se to kua jmenuje TEXTOVA aplikace - nejde tam o nejake vymakane uzivatelske rozhrani plne barvicek a uzasnych fontu. Pokud chces programovat pritulne aplikace, tak se mrkni po nejakem API a graficke knihovne a vykasli se na konzoli!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Zelenáč0
Posthunter
13. 10. 2007   #3
-
0
-

Jinak zkus tohle...




char filename[] = "output.htm";
char output[10000] = "<html>\n<head><title>Výstup programu blbla</title>\n<style>body{font-family: MUJ_FONT;}</style>\n</head>\n<body>\n";

strcat(output, "vystup pekne formatovanym textem");

strcat(output, "\n</body>\n</html>");

FILE *f;
f = fopen(filename, "w");
fprintf(f, "%s", output);
fclose(f)

system(filename);


Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mephi0
Expert
13. 10. 2007   #4
-
0
-

Hľadal som ale nič o zmene fontu. Pre rekny výstu radšej mrkni na Win API alebo SDL.

2 Zelenáč:
Zaujimavy napad s tym html ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Smokie0
Expert
13. 10. 2007   #5
-
0
-

Zelenac ma pravdu...Tiez nechapem NA CO chce niekto menit font a farbu pisma v cmd... Mozno by som to pochopil, keby v tom dotycny robil 16 hodin denne a ten font by mu skutocne nevyhovoval, ale nechapem na co to chce menit taky sachy, ktory pri tom urcite nestravi ani hodinu denne...:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
14. 10. 2007   #6
-
0
-

To Smokie: No, rozdílné barvy jsou pak přehlednější třeba v dialozích ;)

Ale stejně je nejlepší se vrhnout po API. Osobně bych nechtěl kvůli každému textu otevírat html.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Zelenáč0
Posthunter
14. 10. 2007   #7
-
0
-

Vetsina konzolovych programu funguje tak, ze JEDNOU neco zadas a on ti vygeneruje nejaky vystup... Zadas fuzzy otisk, on ti vygeneruje hromadu podobnych. Zadas cestu k binarnimu souboru, on ti vytahne dulezita data a zobrazi je rekneme v tabulce. Na to je podle me vystup v HTML aboslutne idealni - nejen ze ti vysledek zobrazi - on ti ho dokonce ulozi ve formatu, ktery muzes bez nejakych vyraznejsich uprav publikovat na webu... Na programy, kde uz potrebujes vyraznejsi interakci s uzivatelem, je proste vyhodnejsi pouzit graficke rozhrani.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
tucna0
Návštěvník
15. 10. 2007   #8
-
0
-

Barvu změníš a font samozřejmě taky, ovšem je to trochu komplikovanější. Musel by jsi použít assembler (teď mě nenapadá žádná jiná možnost, jak tu změnu fontu vyřešit) a to nechceš, věř mi ;)

Pokud jde o konzoli opravdu takové věci neřeš.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Nastavení fontu — založil Filip Drahoš

Test fontu — založil oxidián

Pridanie nového fontu v C# — založil D3vis

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý