Nacteni seznamu adresaru – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nacteni seznamu adresaru – PHP – Fórum – Programujte.comNacteni seznamu adresaru – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Ondrej Karas
~ Redaktor
0
Věrný člen
19. 5. 2006   #1
-
0
-

Ahoj, PHP se moc nevenuju, ale obcas potrebuju neco udelat. Umim vycist seznam souboru v adresari, ale ted sem narazil na problem, ze bych chtel umet taky precist seznam podadresaru v adresari. Vite nekdo jak na to?
S pozdravem Ondra

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Nejhorší není nemít práci. Nejhorší je nechtít práci...
Reklama
Reklama
24. 5. 2006   #2
-
0
-

Jednoduchy:
?



$adresar = opendir("."); [color=blue]// otevreme adresar[/color]
while($soubor = readdir($adresar)){ [color=blue]// dokud mame co cist z adresare[/color]
echo("$soubor<br>"); [color=blue]// napiseme nazev souboru co jsme precetli[/color]
}

?

Jediny problem je, ze ti to precte i ostatni soubory...to se da ale vyresit budto pomoci regularnich vyrazu nebo (coz je podle me daleko lepsi...) pomoci funkce string filetype(string nazev_souboru) nebo (coz je podle me uplne nejlepsi) pomoci funkce boolean is_dir(string nazev_souboru)

Tedy vysledny kod pro zobrazeni podadresaru v danem adresari:

?


$adresar = opendir("."); [color=blue]// otevreme adresar [/color]
while($soubor = readdir($adresar)){ [color=blue]// mame co cist???[/color]
if(@is_dir($soubor)){ [color=blue]// pokud je precteny soubor adresar..[/color]
echo("$soubor<br>"); [color=blue]// napiseme jeho jmeno[/color]
}
}

?


S pozdravem taky Ondra...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý