Mam openSUSE 10.2,Gnome,bohuzel mi nejde nastavit rozliseni vyssi nez 1024x768(potrebuji 1600x1200).V nastaveni HW jw vse v poradku,ale v ovladacim panelu mi to nenabizi vyssi rozliseni nez 1024x768.
Dale mam problem s ovladaci od nvidie.MAm je nainstalovane podle jednoho navodu(a asi dobre),jenze v xconfig je stale ovladac nv a kdyz ho zmenim na nvidia,tak mi nenabehne graficky rezim....
NEtusite co s tim?
Fórum › OS - GNU / Linux
Problém s rozlišením,a ovladaci nvidie
Pokud nefunguje v xorgu ovladač "nvidia" pak zřejmě nebude správně nainstalovanej. Stáhni si ovladače z nvidia.com, instaluj je bez X, jenom v CLI, před tím, než se začne ovladač instalovat tě to požádá o stažení precompiled kernel-modules, tak dej ne, musíš mít v systému zdrojáky jádra, instalátor si sám kernel-modul skompiluje a zavede, na dotaz jestli se má upravit xorg.conf dej ano. Pokud vše proběhne bez chyby, tak nastartuj Xka, spusť konzoli a napiš "glxinfo |grep "direct rendering", pokud dostaneš odpověď "direct rendering: Yes" je vše v pořádku. Co se týče vyššího nastavení rozlišení, hoď do googlu "xorg modeline 1600x1200", najdi si spráný nastavení a vlož ho do xorg.conf. Pak jenom Ctrl+Alt+Backspace a Xka ti nabídnou i 1600x1200. Každopádně tyto dotazy se řešili nespočetkrát na abclinuxu.cz. Hledej, nebo se ohledně linuxu ptej spíše tam.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Problém s rozlišením. — založil elias
Fedora 6- problém z ovladači — založil Pacik
Problém s rozlíšením obrazovky — založil Kent
NHL 08, NHL 09 - problém s rozlišením — založil blackcats
Ovladace na grafiku od nvidie — založil Johny