Jak vůbec spustit PHP na mém PC – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak vůbec spustit PHP na mém PC – PHP – Fórum – Programujte.comJak vůbec spustit PHP na mém PC – PHP – Fórum – Programujte.com

 

20. 5. 2006   #1
-
0
-

Dělám Kurz v PHP II. a nainsatloval sem server tak jak to tam je napsaný. Apache napsal running...proste všechno klaplo. Ale když dojdu k tomu, že mám do mého HTML editoru vložit kod, tak vůbec nevím :DD Kod na začatku vypadá normálně takhle



<html>
<head>
<title>prvni</title>
</head>
<body>

</body>
</html>

Nevím vůbec kde mám vložit ten kod...a co všechno musím spustit aby mi fungoval??? Apache?
Prosím dejte si s tím někdo práci a odpovězte mi :D

Například abych spustil tenhle kod


<html>
<form>
zadaj meno:<br>
<input type=text name="uzivatel"><br><br>
<input type=submit value="submit data">
</form>
<br><br>
napisal si:
<?php
echo ($uzivatel);
?>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dragon0
Stálý člen
20. 5. 2006   #2
-
0
-

Mno musíš do dát do složky, kterou sis zvolil při instalaci (já to mám C:www ...) pak tam hodíš ten php soubor a v prohlížeči dáš localhost/soubor.php (místo soubor.php název toho tvého souboru) a mělo by to jít. :ok:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
20. 5. 2006   #3
-
0
-

NO tak ted sem z toho uplně v kaši :))
Mám html stránku a v ní třeba iframe kde je SRC=spracuj.php
A tyhle soubory musí být kde?? Tam kde mám spouštěcí ikonku apache.exe
A musím mít apache spuštěný? Kurňa já jsem upe lama na takovéto spouštění :nn: Nechcete mi to vysvětlit na icq pls 192-041-840 díky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dominik Fran0
Návštěvník
20. 5. 2006   #4
-
0
-

v?echny soubory, str?nky atd.. mus?? m?t tam, kde m?? nastaven? adres??..
standardn? to je v .../apache/htdocs/ taqk?e tam to zkop?ruje? a hotovo.. no ale lze to zm?nit aby to bylo t?eba C:www/ ale i jinak

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
AMD Opteron 1800MHz@2450MHz; 2x512MB Corsair @ 3T; ATI X300; Zdroj Thermaltake Silent PurePower W0050 Fanless 350W;Seagate 160GB; Western Digital 40GB; PHP+MYSQL, HTML+CSS,C++,JAVA,Python(začínám)
Dragon0
Stálý člen
20. 5. 2006   #5
-
0
-

Mno asi takhle, máš tam složku C:www ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
20. 5. 2006   #6
-
0
-

Takže do adresřee C:/apache/Apache/htdocs zkopíruju html stránku a všechny php scripty. A spustím apache a potom otevřu ten html soubor a je to jo?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
20. 5. 2006   #7
-
0
-

Jo a tu složku tam mám :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dragon0
Stálý člen
20. 5. 2006   #8
-
0
-

No, měl bys to všechno zkopírovat do C:/www a pak v prohlížeči dát adresu localhost/blabla.htm.
OK?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dominik Fran0
Návštěvník
20. 5. 2006   #9
-
0
-

Dragon napsal:

Mno měl bys to všechno zkopírovat do C:www
a pak v prohlížeči dát adresu localhost/blabla.htm
OK?


hmm ale to je v případě, že sis už upravil config apache, než podle mě default nastavení je apache/htdocs... a tam by to měl vložit

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
AMD Opteron 1800MHz@2450MHz; 2x512MB Corsair @ 3T; ATI X300; Zdroj Thermaltake Silent PurePower W0050 Fanless 350W;Seagate 160GB; Western Digital 40GB; PHP+MYSQL, HTML+CSS,C++,JAVA,Python(začínám)
Dragon0
Stálý člen
20. 5. 2006   #10
-
0
-

Mno já nevim já nainstaloval apache nic jsem s nim nedělal a mám to takhle.
Ale možná máme každý jinou verzi nebo já nevim.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
21. 5. 2006   #11
-
0
-

Kluci...ještě jednou, musím mít u toho spuštěné apache bo to už si samo zapne?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
21. 5. 2006   #12
-
0
-

Jo kluci, už to funguje :skunk2: Díky za námahu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Marek Štafl0
Stálý člen
21. 5. 2006   #13
-
0
-

trubit napsal:

Kluci...ještě jednou, musím mít u toho spuštěný apache bo to už si samo zapne???


Apache musíš mít spuštěný! Bez něj Ti PHP nepoběží

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý