Příkaz UPDATE – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Příkaz UPDATE – MySQL – Fórum – Programujte.comPříkaz UPDATE – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Mautinek
~ Redaktor
0
Grafoman
16. 10. 2007   #1
-
0
-

Zdravím, z nějakých záhadných důvodů mi nefunguje příkaz UPDATE, přikládám kód:

<?php

require "db.php";

$id = $_GET['id'];

$sql = MySQL_Query("SELECT * FROM lu_hlaseni WHERE id = '$id'");
$zaznam = MySQL_Fetch_Array($sql);

?>

<div ID="main">
<center>
<form ACTION="edit.php" METHOD="post">
<table CELLSPACING="0" CELLPADDING="2" NAME="vrch">
<tr><td CLASS="popisky">Předmět:<td><input TYPE="text" NAME="jmeno" SIZE="28" STYLE="border: 1px solid black;" VALUE="<?php echo $zaznam['jmeno'] ?>">
<tr><td CLASS="popisky">E-mail:<td><input TYPE="text" NAME="email" SIZE="28" STYLE="border: 1px solid black;" VALUE="<?php echo $zaznam['email'] ?>">
<tr><td CLASS="popisky">Web: zadej včetně http://<td><input TYPE="text" NAME="web" SIZE="28" STYLE="border: 1px solid black;" VALUE="<?php echo $zaznam['web'] ?>">
<tr ><td colspan="2"><textarea ROWS="5" COLS="70" NAME="vzkaz" STYLE="border: 1px solid black;"><?php echo $zaznam['vzkaz'] ?></textarea></td></tr>
<tr><td><input TYPE="submit" VALUE="Uložit změny" name="edit" STYLE="border: 1px solid black;"></td></tr>
</table>
</form>
<hr><br><br>
</center>
</div>

<?php
$jmeno = $_POST['jmeno'];
$email = $_POST['email'];
$web = $_POST['web'];
$vzkaz = $_POST['vzkaz'];

if (isset($_POST['edit'])) {
$edit = MySQL_Query("UPDATE lu_hlaseni SET jmeno = '$jmeno', email = '$email', web = '$web', vzkaz = '$vzkaz' [podtrzene]WHERE id = '$id'[/podtrzene]");
if(!$edit):
echo "Bohužel se nepodařilo upravit zprávu... <a HREF=\"showgb.php\">Zpět</a>";
else:
echo "Podařilo se upravit zprávu. Zkontrolujte zprávu <a HREF=\"showgb.php\">zde</a>";
endif;
mysql_close();
}
?>



Přičemž adresa je něco jako ...edit.php?id=5 Když místo proměnné $id zadám číslo ve fce MySQL_Query tak se dotaz provede a příspěvek se updatne, když je tam proměnná $id tak ne. Zkoušel jsem si i $id vypsat a je to opravdu číslo. Asi to bude jen nějaká prkotina, ale nemůžu na to přijít. díky za rady BTW. nehleďte na strukturu a nepřehlednost kodu, upravuji to po někom

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
toka0
Stálý člen
17. 10. 2007   #2
-
0
-

Z kodu vypada, ze je vse ok :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tomáš Kavalek
Mautinek
~ Redaktor
0
Grafoman
17. 10. 2007   #3
-
0
-

no taky si myslím, ale prostě to nefunguje, ale co mě štve nejvíc, že když místo toho $id zadám napevno číslo, tak se UPDATE povede...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
Mautinek
~ Redaktor
0
Grafoman
18. 10. 2007   #4
-
0
-

Vyřešeno, chyba byla v tom, že jsem formulář odesílal pro edit.php a ne pro edit.php?id=$id :)))))

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Příkaz UPDATE — založil Pavelv

Prikaz if — založil doma22

Příkaz Break — založil noby

CMD - příkaz — založil MASTERMAN

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý