Zajímavé cvičení – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zajímavé cvičení – Pascal – Fórum – Programujte.comZajímavé cvičení – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
pepé
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
16. 10. 2007   #1
-
0
-

1

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
16. 10. 2007   #2
-
0
-

Jednoduchy, jedna proměnná pro uchování hodnoty právě kontrolovaného čísla, jedna proměnná pro uchování maximální posloupnosti (na začátku nastavená na 0) jedna pro počítání aktuálního počtu. Zkontroluješ, jestli je tvoje hodnota uložená v proměnné stejná jako právě kontrolovaná (pomocí mod 10 (-zbytek po dělení desíti)), pokud je, tak "div 10" (dělení 10 beze zbytku) připočítat k aktuálnímu počtu +1, pokud není, tak nahraješ nové číslo do proměnné k porovnávání a porovnáš, jestli je hodnota proměnné s počtem vetší, než hodnota proměnné s maximem (pak opět mod 10 - vložit do proměnné k porovnávání a div 10). Máš smůlu, že už je půl jedenácté, takže se mi nechce psát zdroják, jestli moc chceš, napíšu ti ho zítra.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
18. 10. 2007   #3
-
0
-

Všechno je samozřejmě zabaleno do procedury while, která je nastavena na "pokud je cislo pro kontrolu mensi nebo rovno 0". Chceš teda aji zdroják, nebo ti to takhle stačí?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
pepé
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
18. 10. 2007   #4
-
0
-

To Garret Raziel: no radsi zdrojak, kdyby to šlo :-) děkuju..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mircosoft+1
Věrný člen
18. 10. 2007   #5
-
0
-

pseudokód:



maxpocet:=0;
aktualni_pocet:=0
aktualni_cislo:=první číslo v posloupnosti

dokud nejsme na konci té posloupnosti:
přečti z ní jedno číslo
pokud je stejné jako aktualni_cislo, zvyš aktualni_pocet o 1
pokud stejné není, tak:
maxpocet:=aktualni_pocet
aktualni_pocet:=1
aktualni_cislo nahraď tím číslem z posloupnosti
posuň se v posloupnosti na další pozici

vypiš proměnnou maxpocet, to je výsledek.

Předpokládám, že překlad do pascalštiny nebude problém. Kdybych ti to napsal rovnou, už by to tak zajímavé cvičení nebylo :-).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý