ahoj,
co je to inline funkcia?naco sluzi? aky je medzi nou a normalnou funkciou rozdiel?
Fórum › C / C++
Co je to inline funkcia?
Jestliže někde v kódu voláš normální fci dochází k "přeskoku" k dané fci a jakoby přerušení "nitě vykonávání". U inline, jelikož je vložena, k tomuto nedochází. Snadno se do přirovnat k tomu, že dáš makro, které obsahuje daný kód, nebo voláš fci s daným kódem. Za zmínku stojí, že fce, jež definuješ v hlavičce jsou automaticky inline.
noo potom mam dalsiu otazku :) totiz preco sa nepouziva stale takato funkcia? ;) ked som dobre pochopil, tak potom ked volam tu istu funkciu napr. 3 krat, tak 3 krat sa mi prekompiluje to iste a ked NIEJE inline tak to ma hodi stale len na tu istu adresu v pamati, cize menej to zabera?(to bolo len intuitivne pisane, takze asi je to riadna blbost, ale pls opravte ma, resp. povedzte ci mam aspon ciastocne pravdu;) )
clovece, trocha stfg by neuskodila... vzdyt to je na jeden dotaz :)
1) http://www.devx.com/tips/Tip/12493
2) klicove slovo 'extern' rika, ze je symbol definovan nekde v jinem souboru a nema se tedy pro tuhle promennou alokovat znova misto, a misto toho pockat na slinkovani.
Teoreticky - muzes mit dva c-ckove soubory, ktere buodu includovat stejny header, ve kterem bude deklarovana nejaka promenna xxx. V tom pripade po prekladu vzniknou dva objekty (.o), ktere budou mit svoji vlastni kopii xxx. A pri linkovani tech dvou objektu dohromady te linker serve, ze mas dva symboly stejneho jmena, a on nevi co s tim :) Pokud ta promenna bude s keywordem extern (a definovana v jednom z tech dvou .c souboru), tak se vytvori jen v jednom objektu, a ten druhy vi, ze xxx existuje jinde, a slusne pocka na slinkovani.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
členská funkcia / funkcia — založil Robo
Inline Methody — založil Miro1701
Inline assembler — založil Kolcek93
Inline ASM ve VS - Jumptable — založil MilanL
Moderátoři diskuze