Komentáre k článkom – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Komentáre k článkom – PHP – Fórum – Programujte.comKomentáre k článkom – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Tocimanko0
Grafoman
17. 10. 2007   #1
-
0
-

Zdravím!
Potreboval by som naprogramovať pridávanie komentárov k článkom (ktoré sú v súboroch ako clanok1.php, clanok2.php atd. tzn. nie sú v db). Vyzeralo by to asi takto:

-formulár na pridanie komentáru (k danému článku)
-samotný výpis komentárov (daného článku)

Momentálne nie som až taký kreatívny (mám zlé obdobie :D ), takže ma neukameňujte preto, že mám pred sebou nejaké riešenie, ale radšej ma nejak nasmerujte.

Btw: Nie som čo sa týka práce s db nejaký miestny profesionál, tak prosím strpenie ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
insider0
Věrný člen
17. 10. 2007   #2
-
0
-

zdravim,
clanky sice v db nejsou, ale je mozno tam ulozit ty komentare?

predpoklad db:
do souboru clanek[cislo].php si dej nekam nahoru promennou

$cislo = [cislo];// tedy cislo clanku podle souboru
no a pak uz by se to chovalo stejne, jako bys mel ty clanky v db = vyberes vsechny komentare, ktere maji
id = $cislo
, stejne tak pri ukladani bys do db ukladal to $cislo ...

bez db:
vsechno pres soubory, takze zacatek z predchoziho odstavce plati = definujes si to cislo
budes includovat soubor
"komentare".$cislo.".php";
trochu problem nastava az u ulozeni - v zavisloti na tom, jak to budes chtit mit razene to musis ukladat. Predpoklad nejnovejsiho prispevku dole:
$ov = fopen("komentare".$cislo.".php","a");

$uzUpravenyKomentar = "..."; // html znacky, proste formatovany komentar z toho, co bylo zadano
fwrite($uzUpravenyKomentar,$ov);
fclose($ov);

Opacne razeni:
$ov = fopen("komentare".$cislo.".php","r");

$uzTamJe = fread($ov, filesize("komentare".$cislo.".php"));
fclose($ov);
$ov = fopen("komentare".$cislo.".php","w");
$uzUpravenyKomentar = "..."; // html znacky, proste formatovany komentar z toho, co bylo zadano
fwrite($uzUpravenyKomentar.$uzTamJe,$ov);
fclose($ov);


snad z toho neco pochopis :) kdyz ne, ptej se dal :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Tocimanko0
Grafoman
17. 10. 2007   #3
-
0
-

Hmm, snáď by som si rád vytvoril tabuľku v db (ako tak pozerám, Insider, jednoduchšia by bola snáď tá prvá varianta :D ). Aké stĺpce mám vytvoriť? ID je samozrejmosť. Potom stačí ešte meno, e-mail, web a text ? Inak ako som už spomínal, v db nie som expert, ako bude teda vyzerať MySQL dopyt? :) Vopred diky za trpezlivosť!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
insider0
Věrný člen
17. 10. 2007   #4
-
0
-

no zalezi na tom, co chces u uzivatelu evidovat :)
id tam bude, to je pravda, pak tam musi byt sloupec pro cislo toho clanku, at mas podle ceho vybirat, no a pak sloupecky, co uznas za vhodne, jak si psal - jmeno, mail,text
takze vytvoris si tabulku treba pres phpmyadmina
(rikals, ze se moc neorientujes v db, tak predpokladam, ze s php si na tom lip, takze vynecham nektere kroky v php jako je osetrovani a kontroly)
pridavani prispevku:

//odeslany formular

mysql_query("insert into komentare(clanek,text) values(".$cislo.",'".$_POST["text"]."')"); // jen pro text, dopln si tam dalsi sloupecky

tohle tedy vlozi do tabulky komentare zaznam, presneji do sloupcu clanek a text to vlozi hodnoty $cislo a $_POST["text"]


vybirani prispevku:
$vyber = mysql_query("select text,jmeno,mail from komentare where clanek = ".$cislo." order by id desc"); // desc znaci serazeni od nejvetsiho po nejmensi, tedy nejnovejsi bude nahore, jestli to chces naopak, tak to desc tam nedavej, nebo misto nej dej asc

while($kom = mysql_fetch_object($vyber)){
// zpracovani, pristup je $kom->text, ...
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Komentare — založil chape

Komentare.. — založil mORb

Komentare — založil Earl Cash

Komentare — založil cp.Hook

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý