Pad pri spustení programu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pad pri spustení programu – C / C++ – Fórum – Programujte.comPad pri spustení programu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

17. 10. 2007   #1
-
0
-

mam funkciu:

....
void zoznam(trieda1, trieda2); - prototyp
....
zoznam((*pT1), (*pT2)); - volanie
....
void zoznam(trieda1 t1, trieda2 t2) - definicia funkcie
{
cout<<"a";
}


skompiluje to sice v poriadku ale spadne pri spusteni, a uz nevypise, nerozumiem tomu. pls poradte.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mephi0
Expert
17. 10. 2007   #2
-
0
-

najlepšie je si to odkrokovať. Ešte lepšie aby si to "spadnutie" popisal.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
T_D0
Newbie
17. 10. 2007   #3
-
0
-

To co je viz nahoře neni to pravé na identifikaci chyby, nechci z tebe dělat vola, ale máš tam funkci main()? Nemáš funkci main() prázdnou? --> To jsou dotazy pro začátečníka, ale jestli umíš OOP tak to jsou asi ty dotazy na které nemá přijít řada. Sorry ale z toho nic nepoznám. :) Skus nějak vysvětlit oco se pokoušíš a nebo zobraz více kódu. A taky by jsi mohl popsat to spadnutí.
zatim.

Jinak ta funkce mi příjde v poho. jenom možná tam máš navíc závorky, ale to by memělo vadit.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
18. 10. 2007   #4
-
0
-

Spadnutim som myslel normalny error pri spusteni :Vyskytol sa problém s aplikáciou 1.exe....

Cely zostrucneny kod je tu:

#include <iostream>

using namespace std;


class t1
{};

class t2
{};


void zoznam(t1, t2);

int main()
{

t1 *pT1;
pT1 = 0;

t2 *pT2;
pT2 = 0;

zoznam((*pT1), (*pT2));


return 0;
}

void zoznam(t1 T1, t2 T2)
{
cout<<"aaaaaaaaaa";

}


Padat to bude len vtedy ak triedy maju clena. Inac neviem.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
midin0
Věrný člen
18. 10. 2007   #5
-
0
-

To frostwyrm333: Kód bez problémů funguje. Co máš za překladač?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
18. 10. 2007   #6
-
0
-

pouzivam code::blocks pretoze istym sposobom som sformatoval disk na ktorom bolo visual studio a akosi sa neda zase nainstalovat. (nemozem preinstalovat windows momentalne)
skusal si aj pridat nejakych clenov?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
tucna0
Návštěvník
19. 10. 2007   #7
-
0
-

Co znamená

...ak triedy maju clena



?

A uvědomuješ si co dělá tohle...



t1 *pT1;
pT1 = 0;

t2 *pT2;
pT2 = 0;


??

A jen tak na okraj - C::B není překladač.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
19. 10. 2007   #8
-
0
-

omg, ja som debil. sorry ale este sa v tom velmi nevyznam.
-C::B není překladač. - viem, je to gnu gcc compiler (to som ani nevedel predtym ze mi to v tom preklada)
-Co znamená ...ak triedy maju clena - tym som myslel ze ak som do triedy dal napr. int a; tak mi to spadlo pri spusteni.

- A uvědomuješ si co dělá tohle...

 t1 *pT1;

pT1 = 0;

t2 *pT2;
pT2 = 0;


uz hej, len som to vymenil za:

t1 a;

t2 b;

t1 *pT1;
pT1 = &a;

t2 *pT2;
pT2 = &b;


no, super, diki za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Pad programu pri Copy souboru — založil silent

Neustálý pád programu — založil Kowalsky

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý