Problém se ShowMessage – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém se ShowMessage – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém se ShowMessage – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Eswill
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
18. 10. 2007   #1
-
0
-

zdarec
pls v příkazovým řádku můžu použít pro zobrazení informace Printf() a používám tuhle formu

printf(“formát pro čtení %d,  &x“);

můžu to %d použít i pro ShowMessage např
ShowMessage (AnsiString("%2.5f"), &x);

a ještě jeslti ne jak můžu programově ořezat číslo 2,555555501648 aby ukazovalo jenom třeba 3 desetiná čísla (2,555)
díky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
tomik5120
Newbie
20. 10. 2007   #2
-
0
-

ShowMessage nevim z jakýho je api, ale z standartního C nebo C++ asi nebude.

Zaokrouhlení: Když si s tim vyhraješ tak pomocí přetypování
cislo = (double)((int)(cislo * 1000.0)) / 1000.0;
Chápeš to ne? vynácobí ho to na 2555,555501648 přetypuje ho to na int 2555 vydělí na 2,555 a přetypuje na double 2,555.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mephi0
Expert
20. 10. 2007   #3
-
0
-

float cislo = 3.141592653587;

printf("pi:\t%f\norezane pi:\t%.3f",cislo,cislo);

nepoznam čo je to za funkciu ShowMessage a taktiež AnsiString, ale pokiaľ je to to čo si myslim tak by to mohlo vizerať takto:
ShowMessage (AnsiString("%2.5f", x));

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Eswill
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
20. 10. 2007   #4
-
0
-

Zdarec no ShowMessage je funkce pro zobrazení zprávy (jako chybová zpráva) ve winu. a je to funkce z v. prostředí develope c++ bulder

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Eswill
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
20. 10. 2007   #5
-
0
-

JO k tomu printf(); to znám ale když dělám vizulání aplikaci tak to printf nefunguje ne? to zobrazí jenom v příkazovém řádku

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
tomik5120
Newbie
20. 10. 2007   #6
-
0
-

Já dělám v VS, ale myslim že by ti měla stačit funkce wsprintf() která slouží k editaci řetězce.

ukázka z Win32:
int cislo;
TCHAR szText[50];
wsprintf(szText, "tak to je %d", cislo);

zřeba budeš znát MessageBox(NULL, szText , TEXT("Titulek"), MB_OK | MB_ICONINFORMATION);
snad tam nemám chybu. Takle by se to podle mě mělo nechat dát použít i v builderu, kdybych znal jednotli vé parametry funkce ShowMessage tak bych to možná sepsal do toho. Snad to je to co jsi hctěl.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
w3q0
Věrný člen
21. 10. 2007   #7
-
0
-

ShowMessage je používaná vo WinAPI ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
janc1
~ Anonymní uživatel
98 příspěvků
21. 10. 2007   #8
-
0
-

pokial sa nemylim tak funkcia showmessage je to iste ako v delphi, je to len obalena funkcia nieco ako funkcia Win32 API - messagebox

a inak niekto sa pytal co je AnsiString, C a C++ maju string a C++ builder to nazyvaju AnsiString ;) pani z borladnu asi nevedia co od nudy naprogramovat

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
tmi0
Věrný člen
26. 10. 2007   #9
-
0
-

formatovaci znaky funguji obecne, ne jenom v jazyce C(python,perl...)
drobna poznamka: rekl bych ze jsi se asi prepsal, protoze jinak nevim proc by si funkci printf predaval jako parametr adresu promenne: printf("%d",&x) by vytisklo adresu x, tedy neco ve stylu fb0a41 v desitkove soustave... i kdyz to taky mohl byt zamer).

printf posila udaje na standartni vystup (vetsinou konzole), pokud by se ti povedlo presmerovat ho do ShowMessage pak by to fungovalo, ale myslim ze to je zbytecne)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 22 hostů

Podobná vlákna

ShowMessage — založil Jakub Hora

Problem — založil Ghosta

Problem — založil roonill

Problem s LIKE — založil Lordest

Problem s C++ — založil ower

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý