Read_dir a is_dir – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Read_dir a is_dir – PHP – Fórum – Programujte.comRead_dir a is_dir – PHP – Fórum – Programujte.com

 

ench0
Stálý člen
19. 10. 2007   #1
-
0
-

zdravíčko,
mám následující adresář:
slozka
-podslozka
--soubor1_v_podslozce.txt
--soubor2_v_podslozce.txt
-soubor.txt
a funkci



function search_modules(){
/*
najde všechny podslozky - prohledá složku 'slozka'
*/
$handle=opendir("slozka");

$dir = array();

while (false !== ($file = readdir($handle))){
if(is_dir($file)) echo " dir ";
echo $file."+";
if (is_dir($file) && $file != "." && $file != ".."){
$dir[] = $file;
}
}

closedir($handle);
return $dir;
}

no a ta funkce mi vrací názvy podsložek v poli... Jenže tam je nějaká chybička, neboli i když v tom adresáři složku mám, tak v to pole je prázdné... Tak jsem si tam dal do toho cyklu vypisovat název a slovo dir jestliže je $file složka (- funkcí is_dir();)
A ejhle sice mi najde název podsložky, ale nepovažuje ji za složku

tady je ten výstup...:
dir .+ dir ..+podslozka+soubor.txt+

-> no nemělo by být před "podslozka" napsané dir? Ňák to nechápu v čem jsem udělal chybu..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
bbtrash0
Stálý člen
19. 10. 2007   #2
-
0
-

To ench: Nevim estli sem to spravne pochopil ale ty funkci is_dir podavas jen nazev umisteni kde se prave nachazis a is dir vyzaduje jak je v manualu
is_dir (string filename) filename by v tom pripade melo byt $handle/$file ?? nevim to jiste , nic netvrdim :)
jinak si zkus pohrat s funkci filetype , kde to take bude $handle/$file :)
sry estli to mam spatne.....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Příspěvek nebyl psán Češtinou !
insider0
Věrný člen
19. 10. 2007   #3
-
0
-

To bbtrash: spravne :) az na jeden kousek, v $handle neni ulozena cesta, ale "zdroj" nebo jak to mam popsat ...
To ench: funkci is_dir musis dat cestu od skriptu, ty mu nadhazujes "podslozka", ale on kdyz se podivam na slozky v adresari, kde bezi script, tak to nenajde a tim padem vrati false

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
ench0
Stálý člen
19. 10. 2007   #4
-
0
-

To insider: díky moc.. jak jsem tam tu cestu přidal, tak to běží bezvadně....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
bbtrash0
Stálý člen
19. 10. 2007   #5
-
0
-

To insider:juu diky ,,,, ja sem ale hloupej .. :( $handle=opendir("slozka"); sem si nejak neuvedomil ze pouziva funkci opendir :( tak snad priste :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Příspěvek nebyl psán Češtinou !
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý