Podporuje python.... ? – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Podporuje python.... ? – Python – Fórum – Programujte.comPodporuje python.... ? – Python – Fórum – Programujte.com

 

Tom@sQo
~ Anonymní uživatel
158 příspěvků
19. 10. 2007   #1
-
0
-

ahoj, mojimi otazkami su, ci:
podporuje python
I)hladanie prvku v poli/zozname/slovniku (ak ano, ako?)
II) triedenie pola/zoznamu
III) pointeri a iteratory // toto skoro urcite nie, ale pre istotu sa pytam ;)
IV) predavanie premennych odkazom(aka je na to syntax?)
V) vytvaranie konstant
VI) type hinting // ze mozem, ale nemusim napr. vo funkcii napisat typ argumentu(aby mi to skontrolovalo, ci som zadal spravny typ)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tom@sQo
~ Anonymní uživatel
158 příspěvků
19. 10. 2007   #2
-
0
-

a taktiez ma zaujima, ci sa daju nejakou funkciou porovnat 2 subori, ci su rovnake, alebo ci musim rovonat Fileobject.readlines() s Fileobject2.readlines()

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
afri0
Newbie
22. 10. 2007   #3
-
0
-

I) metoda index()

>>> a = [0,3, "whatever"]

>>> a.index("whatever")
2

II) ano http://wiki.python.org/moin/HowTo/Sorting
III) prvni ne (tak jak to nejspis myslite) - vsechny promenne jsou reference na objekty. ale u menitelnych typu se kouzlit da:
>>> a = [3]

>>> b = a
>>> b[0] = 2
>>> a[0]
2

iteratory ano http://docs.python.org/lib/typeiter.html
IV) totez co pointery. u nemodifikovatelnych typu to nema smysl, u modifikovatelnych se predava reference na objekt v pameti.
V) v jazyce ne, ale proc si to na deset radku nedopsat, ze? http://aspn.activestate.com/ASPN/Cookbook/Python/Recipe/65207
VI) afaik ne. ani nevim, k cemu by to bylo dobre.
VII) ano http://www.python.org/doc/2.1.1/lib/module-filecmp.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.40.79.–
Petr Muller, RHCE[br] Then you WIN!
afri0
Newbie
22. 10. 2007   #4
-
0
-

ale nemohu nedodat, ze kratke STFG se spetkou RTFM by neuskodilo :) skoro vsechno jksou to google one-query dotazy

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.40.79.–
Petr Muller, RHCE[br] Then you WIN!
Tom@sQo0
Stálý člen
25. 10. 2007   #5
-
0
-

ok mnoo, uz slubujem, ze budem miesto pytania sa radsej pouzivat google ;) ale proste ked som to pisal mal som zly den a nechcelo sa mi googlit ;)

kazdopadne diky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
Tom@sQo
Tom@sQo0
Stálý člen
2. 11. 2007   #6
-
0
-

mnoo zas mam problemik, ktory som mal uz davnejsie a nevyriesil som ho, ale kedze som sa o5 vratil k pythonu, zas ho mam :)

python a webove aplikacie... co s tym? ;) pocul som, resp. davnesjei som si na ubuntu nainstaloval mod_python(uz ani neviem ako) aleee mojimi otazkami su(tentoraz smo zabil dost casu googlenim !):
1) nepoznate nejaku prirucku na mod python od zakladov(nenasiel som nic)?
2) django a ostatne frameworky su vlastne nadstavba mod_pythonu?alebo CO presne to je?
3) ak hej, tak ktory framework je najpodobnejsi PHP co sa moznosti tyka? a hlavne NAJRYCHLEJSI?extra featury ma velmi nezaujimaju...

teraz k samotnemu mod-u ;)
4) co je mod_... ? je to len nieco, co spristupnuje nejaky programovaci jazyk apachu?ako si to mam predstavit?:)
5) ako vidim existuje aj mod_php... to je co? ked "mam" mod_php, znamena to, ze mozem programovat v PHP a ked mam mod_python znamena to, ze mozem programovat v pythone?


6) co je CGI? lebo citam, ze mod_python je rychlejsi ako CGI, ale ani neviem, co CGI je... je to nejaky programovaci jazyk, alebo co presne?
diky za odpovede ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
Tom@sQo
don_Dominique0
Super člen
2. 11. 2007   #7
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.148.–
Tom@sQo0
Stálý člen
2. 11. 2007   #8
-
0
-

odpovedal si na sice tu najmenej dolezitu otazku, ale aj tak thx :) lenze teraz tomu uz chapem este menej, ako predtym ;( ak som dobre pochopil,CGI je "nieco" vdaka comu mozem pisat webove aplikacie v roznych jazykoch?(nielen doteraz velmi pouzivane PHP a ASP ale aj bash skript, perl, python,c,...)? lenze to mozem aj bez CGI vlastne vdaka mod_.... -om, nie? to su vlastne konkurencne technologie?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
Tom@sQo
Fonadius0
Návštěvník
4. 11. 2007   #9
-
0
-

1) http://www.modpython.org/live/current/doc-html/
3) Jakés takés zkušensti mám jenom se zope a to se s php podle mého názoru naprosto nedá srovnávat. (úplně jiný systém a zope je lepší ;))

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.64.–
Nevěřte moc firmám, které slibují komplexní řešení vašich problémů. Komplexní řešení z pravidla mívají netriviální imaginární část.
don_Dominique0
Super člen
5. 11. 2007   #10
-
0
-

To Tom@sQo :Citace z Wikipedie :

Common Gateway Interface (zkráceně CGI) je protokol pro propojení externích aplikací s webovým serverem. To serveru umožňuje delegovat požadavek od klienta na externí aplikaci, která dle požadavku vrátí výstup. Taková aplikace typicky zpracuje nějaký skript ve webové stránce a webovému serveru navrátí statickou stránku, která je následně poslána klientovi jako výstup jeho požadavku.


Takže ono je to jenom jakýsi prostředek pro předání vstupních dat, jejich zpracování ( a už nezáleží čím (php,asp,...) ) a k vrácení výsledku v podobě HTML kódu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.176.–
Tom@sQo0
Stálý člen
5. 11. 2007   #11
-
0
-

oka ;)
mnooo btw som postupil s pythonom (vdaka http://webpython.codepoint.net/ ;-]), ale stale akosi nechapem rozdiel medzi handlermi pythonu, totiz medzi python server pages a publisher... viem, ze python server pages, je nieco ako .php alebo .jsp, ale tam sa pise, ze publisher je lepsi, lenze ja nechapem preco? aky je vobec medzi nimi rozdiel? v .psp sa moze kombinovat html a python, ale s publisheri nie? pls vysvetlite mi tooo alebo aspon mi dajte link na pokrocilejesie forum, kde by mi to vysvetliliii. dikyy :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
Tom@sQo
Tom@sQo0
Stálý člen
6. 11. 2007   #12
-
0
-

mnoo kazdopadne teraz potreboval by som dokumentaciu modulu mod_python ... pomoze mi niekto s ujom googlom? lebo v skriptoch vidim from mod_python import ... ale nikde som nenasiel dokumentaciu tohoto modulu....

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
Tom@sQo
Phoenix0
Super člen
6. 11. 2007   #13
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.88.–
Tom@sQo0
Stálý člen
7. 11. 2007   #14
-
0
-

jj, to som nasiel aj ja, alee to je popis mod_pythonu ako takeho, a NIE modulu mod_python, ktory sa importuje a KTORY obsahuje funkcie a classy... mozno som nieco prehliadol, ale aspon tak sa mi to zda..

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
Tom@sQo
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Linux podporuje Windows — založil Garret Raziel

Python-zavirani oken v python shell — založil Daniel zita

Python — založil black evil

C++ >> Python — založil Ondra

Python? — založil Honza

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý