Ako písať \? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ako písať \? – C / C++ – Fórum – Programujte.comAko písať \? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

w3q0
Věrný člen
20. 10. 2007   #1
-
0
-

Ahojte, neviem ako napísať \. Proste viem napísať / ale to na druhú stranu neviem ako, a preto si ho iba kopírujem, lenže je to nepraktické.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
yaqwsx+9
Posthunter
20. 10. 2007   #2
-
0
-

alt + 92 nebo pravy alt +Q

Nahlásit jako SPAM
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
w3q0
Věrný člen
20. 10. 2007   #3
-
0
-

thx

Nahlásit jako SPAM
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
tomik5120
Newbie
20. 10. 2007   #4
-
0
-

na EN klávesnici to je myslim vždy, tak když si ji přepneš, tak se ti bude vše programovat líp i ty všechny závorky a ampersand,...
Přepneš alt+shift

Nahlásit jako SPAM
Phoenix0
Super člen
20. 10. 2007   #5
-
0
-

to mě prijde dost nepraktický, já vim že jde jen o stisk dvou kláves ale stejně, když budeš při programování chtít napsat y/z tak se tutově spleteš a na druhou stranu když budeš chtít někdy jindy(když zrovna neprogramuješ) napsat třeba otazník, závorku apod. tak se spleteš taky.

pravý alt+q není zas tak strašná zkratka, <> se taky píše v pohodě, [] () | & taky tak nevim proč přepínat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.88.–
tmi0
Věrný člen
25. 10. 2007   #6
-
0
-

lepsi je psat porad na nejaky aspon trochu inteligentni klavesovy mape jako je ta anglicka, protoze ty klavesovy zkratky o kterych tu sla rec nejsou univerzalni, a kdyz se pak dostanes k cizimu pocitaci tak se celkem nechytas. anglickou sem mel zatim k dispozici vsude, na vsech platformach. a bez diakritiky se clovek obejde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
yaqwsx+9
Posthunter
26. 10. 2007   #7
-
0
-

To tmi : NO na cizim PC stale bude fungovat alt + 92 :smile4:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.71.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
tmi0
Věrný člen
26. 10. 2007   #8
-
0
-

To yaqwsx : to jo, ale pamatovat si to...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
DeathHumanCZ0
Stálý člen
26. 10. 2007   #9
-
0
-

Dev Cpp

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.0.–
Vskutku...
focus077
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
1. 11. 2007   #10
-
0
-

Co můžu jen doporučit je program Microsoft Keyboard Layout Creator. Pomocí něj si můžeš vytvořit vlastní rozložení, které se ti nejvíc hodí. Já jsem si takto vytvořil anglickou klávesnici se změněnou funkcí jediné klávesy a to '\' u levého shiftu, která je tam vlastně dvakrát, čili jsem se o nic neochudil. Tato klávesa mi slouží jako dead key pro znaky s diakritikou. Čili jsem schopný na mé anglické klávesnici psát i znaky české, německé, maďarské a mnoho dalších... Příklad: \e = é, \S = Š. Problém je třeba u ě, protože \e už mám definované jako 'é', ale to jsem vyřešil jednoduše takto: \f = ě, protože f s háčkem ani čárkou nikdy ani potřebovat nebudu :-). \ se shiftem se mi pak přidávají přehlásky (|a = ä) :-). Chce to prostě jenom dobrý návrh a už si nikdy nebudeš muset dělat starosti s přepínáním klávesnic ;-). Sice to psaní českých znaků trochu zpomaluje, protože je potřeba stisk dvou kláves na jedno písmeno, ale na to se dá rychle zvyknout. Každopádně je tato metoda podle mě mnohem výhodnější než pořád přepínat mezi klávesnicemi nebo nedejbože psát pořád na české a kódit pomocí zkratek Alt-. Samozřejmě je tu jeden velký problém a to ten, že tu klávesu '\' nemají všechny klávesnice 2x.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.1.–
Jeyekomon0
Stálý člen
2. 11. 2007   #11
-
0
-

To focus077 :

, protože f s háčkem ani čárkou nikdy ani potřebovat nebudu :-).

Z vlastni zkusenosti vim, ze nikdy nerikej nikdy .. ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.31.–
jjk
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 30 hostů

Moderátoři diskuze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý