C++ verzus ??? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C++ verzus ??? – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ verzus ??? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

Eversmann0
Návštěvník
20. 10. 2007   #1
-
0
-

Mám takú trochu amatérsku otázku, tak sorry.:) Chcel by som programovať aplikácie v oknách, tak v čom mám programovať? Zatiaľ mam nejaké základy v Pascale a C++.:) Diky moc!!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
w3q0
Věrný člen
20. 10. 2007   #2
-
0
-

tak keď máš už niejaké základy v C++ napr. tak prečo hľadať nový jazyk? veď kej jeden aspoň trochu vieš, tak rob v ňom nie?

Nahlásit jako SPAM
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Eversmann0
Návštěvník
20. 10. 2007   #3
-
0
-

To w3q: Ok, ale čo potrebujem vediet, aby som nerobil len v console?? Myslim tym nejaku grafiku a tak:)

Nahlásit jako SPAM
Karlik
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
20. 10. 2007   #4
-
0
-

To Eversmann: To máš různy, tady se to řešilo už mnohokrát, já třeba dělám v Qt, viz trolltech.com/

Nahlásit jako SPAM
w3q0
Věrný člen
20. 10. 2007   #5
-
0
-

čo tak wx? alebo iné, ja napríklad mám wx a ete som sa doň nepustil. Alebo je tu kurz Win32 API knižnice atď atď. tak si niečo vyber, zapni prehliadač, naťukaj google a polovicu práce máš hotovú ;) potom príde na rad tá ťažšia
:)

Nahlásit jako SPAM
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
tomik5120
Newbie
20. 10. 2007   #6
-
0
-

ten kurz na Win32 je skoro o ničem protože na vývoj v otm toho je málo. Ale http://www.builder.cz/serial91.html tento kurz už má úroveň já si hned potom koupil knihu od autora toho kurzu a je perfektní a to napsal ještě 3. :)

Eversmann: Nauč se jejdřív C++ nebo aspoň C a pak se podivej na nějaký API, dobré je Win32 API a wx nebo se můžeš učit C#, ale spíš bych zůstal na C++.

No ale o wx se toho moc nesežene.... zatim to je takový nový a skrytý, ale slyšel jsem na to samou chválu.

Nahlásit jako SPAM
NeonN
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
21. 10. 2007   #7
-
0
-

Jestli bys sel do toho Pascalu, tak tam na GUI asi jedine Delphi. Moc v lasce ho sice nemam, ale musim uznat, ze se v tom da psat docela rychle. Nevyhodou je neprenositelnost (s Kylixem zkusenosti nemam, ale nebude to kompletne kompatibilni...), IMHO neprehlednost (Pascal je straaasne ukecany)... ovsem 100 lidi, 100 chuti.

A pokud bys sel do C++, tak je vyber o dost pestrejsi... zalezi jenom na tobe, jak si vyberes. Ale jesli bys (nahodou) chtel slyset muj nazor, tak...
WinAPI je podle me moc slozite... naco psat tolik zbytecneho kodu (navic neprenositelneho).
Qt vypada fakt dobre, ale odradila me velikost knihoven... naco k aplikaci, ktera ma 100kB, pribalovat 10MB DLL knihoven potrebnych pro vytvoreni HelloWorld okna (staticky linkovat jsem to nezkousel, takze nevim, jak by to bylo velke).
wxWidgets mi zase nesedly. Nerikam, ze jsou spatne, hodne lidem se v nich dela dobre... ale me proste nesedly. Nevim proc...
GTK je pouze v C... prijde mi to trochu neprirozene pro psani GUI aplikaci (kde kazdy widget vnimam jako objekt, ktery by mel mit sve vlastnosti).
GTKmm je celkem pekna nadstavba GTK... vypada krasne. Ale je tu zase problem ve velikosti. Ke GTK (ktere je uz samo o sobe dost velke) jsou potreba dalsi knihovny... a ne zrovna male. Proste dalsi otesanek... podle me neprakticke.
Pak jsou tu FOX Toolit a FLTK... nezkousel jsem ani jedno, ale podle ukazkovych zdrojaku vypadaji slusne. Urcite stoji za zminku...

Ale muj favorit je jednoznacne Ultimate++. Dobry objektovy navrh, da se v tom psat skoro stejne rychle jako v Delphi. Ma vlastni IDE (coz IMHO beru jako vyhodu - je to vsechno perfetne navzajem optimalizovane - vlastni GUI designer atd...). Jedina nevhoda muze byt mensi rozsirenost a mene obsahla dokumentace. Ale to bohate nahrazuje skvele forum, kde kazdy velmi rad poradi (i samotny tvurce Ultimate++). Pokud bys nahodou nasel nejaky bug nebo potreboval nejakou novou vlastnost, staci postnout oznameni/zadost na forum a dost casto je to vyreseno velmi rychle (vetsi veci se davaji to ToDo listu).

Znova opakuju, ze je to pouze nazor... snad to aspon trochu pomuze :).

Nahlásit jako SPAM
mephi0
Expert
21. 10. 2007   #8
-
0
-

Eversmann píše:#
# Mám takú trochu amatérsku otázku, tak sorry.:) Chcel by som programovať aplikácie v oknách, tak v čom mám programovať? Zatiaľ mam nejaké základy v Pascale a C++.:) Diky moc!!

s C++ by si sa mal dosťať aspoň tak ďaleko aby si vedel čo je :
- dedičnosť
- ukazatel (pointer)
- čo je v lib a dll súboroch
...
chcelo by to ovladať aj nejake IDE. pretože debugovanie je potrebné a ak si nim nevieš pomôcť, tak strácaš chuť a čas.

až to budeš vedieť tak by som odporučal SDL
je to jednoducha knižnica ktora umožňuje grafický výstup. Vie spolupracovať aj s OpenGL a ma aj vlastný 2D systém. Takže nie je ani amatérska, ale ani príliš zložitá.

až budeš mať SDL plne zuby, tak už budeš vedieť kam ďalej. Možnosti su dnes asi take:
-API (dosť nepraktická tvorba aplikácií, ale dosť viužívaná)
-MFC (v podstate API, ale zjednodušuje ho, dnes sa už toľko nepoužívá)
-prechod na .NET a s tým winforms ( tu som ja :) momentálne podľa mňa najjednoduchšia tvorba aplíkácií )

Nahlásit jako SPAM
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
tmi0
Věrný člen
25. 10. 2007   #9
-
0
-

pokud chces psat v C++, zdaleka se vyhni nastroji TurboC++ od Borlandu, je to totiz naprosto zlocinecka vec! napriklad porusuje standard jazyka: pole se v nem indexuji od 1 jako v pascalu... skoro bych se bal ze obsahuje nejakou sadu vnitrnich maker pomoci kterych to do pascalu prepise... nefunguje tam objektove pretypovani: mam potomka abstraktni tridy, ale nemuzu ho predat funkci s parametrem typu te te abstraktni tridy...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

Problém s IE verzus Firefox — založil Gamechild

Moderátoři diskuze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý