Spatny zapis – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Spatny zapis – Visual Basic – Fórum – Programujte.comSpatny zapis – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

nevim
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
21. 10. 2007   #1
-
0
-

zdarte, mam takovej problem, napsal sem si script kterej by mel zapsat do souboru C:\asd.txt znak kterej ma ascii hodnotu 50 ale kdyz ten script pustim tak mi to do toho asd.txt vypise znaky 08 00 01 00 50(v ascii). Nevite nekdo co tam delaji ty 08 00 01 00?
Tady je kod:

Private Sub Form_Load()

Dim fp2 As String
fp2 = FreeFile
Open "C:\asd.txt" For Binary As #fp2
Put #fp2, , Chr(50)
Close #fp2
End
End Sub

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.223.–
maty0
Návštěvník
22. 10. 2007   #2
-
0
-

protože
Open "C:\asd.txt" For Binary As #fp2

zapisovat textově do texťáku se dělá trošku jinak

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.57.–
1 nebo 0 toť otázka
jkonopasek0
Návštěvník
22. 10. 2007   #3
-
0
-

Při Open For Binary (toto není klasický textový soubor) je vhodné zadávat délku věty, která bude zapisována. Pokud tato délka není zadána, aspoň je dobré zadat délku proměnné, pomocí které budeme zapisovat.

Pokud mírně upravím příspěvek na např.

Dim fp2 As String, T As String
T = String(1, " ")
fp2 = FreeFile
Open "C:\asd.txt" For Binary As #fp2
T = Chr(50)
Put #fp2, , T
Close #fp2
End

pak výsledná délka souboru je 1 byte s požadovaným obsahem.

Je možné (nenašel jsem to), že Open For Binary má předdefinovanou délku věty, která se uplatní, pokud není zadána.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.222.–
nevim
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
22. 10. 2007   #4
-
0
-

a este jedna otazka, kolik znaku jde ze souboru vybrat naraz a kdyztak sem napiste nejakej priklad :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.223.–
jkonopasek0
Návštěvník
23. 10. 2007   #5
-
0
-

Počet znaků pro zápis resp. čtení pro soubor typu Binary je omezen samotným Visual Basicem, např.

- proměnné deklarujeme v modulu, ten smí mít max 64KB
- pro práci se souborem typu Binary nelze ve standardním režimu (čtení a zápis - Put a Get) použít proměnné větší jak cca 2,4GB, pokud používám větší, je nutné přistupovat k souboru jiným způsobem (API)

Já osobně soubory typu Binary využívám pouze tehdy, pokud potřebuju sám překopírovat nějaký menší soubor a nechci použít systémových prostředků. Pro ukládání dat využívám spíše Open For Random.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.222.–
nevim
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
23. 10. 2007   #6
-
0
-

mohl bys uvist nejakej priklad s tim winapi?

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.223.–
jkonopasek0
Návštěvník
23. 10. 2007   #7
-
0
-

Na eDisk.cz jsem umístil zabalený program (stažený z Internetu) pro kopírování souborů větších jak 2GB (podle pravidel eDisku.cz bude soubor z eDisku automaticky smazán, pokud doba od posledního stažení přesáhne 30 dní). Ten prográmek jsem nezkoušel.

Odkaz ke stažení:
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/80696/Copy_API__Over_2GB_limit_.zip_5.51KB.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.222.–
nevim
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
23. 10. 2007   #8
-
0
-

dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.223.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Zápis na na špatný disk — založil Matěj Andrle

Špatný den? — založil Garret Raziel

Špatný program? — založil Avidius

Špatný výsledek — založil Bryant

Špatný HDD — založil mates

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý