Zdravíčko, měl bych prosbičku. Mám script na menu, které se rozbaluje po mouseOver. Potřebuju ho ale upravit, tak aby se submenu objevovalo až po kliknutí.
Podle kometářů ve scriptu, by měl stačit upravit řádek č. 9. Což sice udělá změnu, že se menu rozjede až po kliknutí. Jenže to, co se mi zobrazí už nezůstane na stránce, ale hned to zmizí. Už jsem zkusil snad všechno, ale pořád se to chová divně. Mohl byste se mi na to někdo kouknou?
Díky moc :smile1:
Fórum › JavaScript, AJAX, jQuery
úprava chování scriptu na menu
Tak sorry, autohide je OK. (odpočet začne až když odjedeš s myší)
Jediný případ, kdy to blbne, je IE7 pokud mu nastavíš DOCTYPE-strict - ale to se týká šířky rozbaleného podmenu (je asi 1mm široké :smile20: )
Posílám ti HTML stránku s tvým menu nastaveným na klikání - u mě funguje v ie6 ie7 opeře9 (později zkusím mozzilu).
díky moc, jdu to odzkoušet :smile1:
Ty vado, to nechápu. Samotný to šlape jak hodinky, ale když to posadím do redakčního systému, tak mám utrum :smile13:
Porovnával jsem kód který jsi mi dal s tím , co jsem měl a rozdíl jsem nenašel. Asi zůstane při tom, že to bude vyjížděcí.
O něčem bych věděl.
Mezitím jsem předělal script, aby fungoval také v IE7 ve standardním režimu - přikládám.
(je testovaný jak v quirku tak ve standovi v těchto prohlížečích: opera9, ff2, ie6, ie7 :smile2: )
K chybnému chování po zasazení do kontextu stránky:
Pokud by nefungoval vůbec, tak ti mohl jiný JS přepsat window.onload.
Problém je,že aby se to dalo určit, je třeba
[seznam]vědět v kterých browserech, jak přesně se menu chová, jaké změny jsi v css a js udělal (zákl.info)[/seznam][seznam]Anebo dej k dispozici kod stránky s menu a to: celý html + přilinkované js,css [/seznam][seznam]Úplně nejlepší je poslat link na web - jelikož k ladění používám Firebug, který umí virtuálně a za chodu - přímo u prohlížené stránky - editovat html,css a všechny JS objekty účastnící se procesů (akorát neumí upravenou verzi SAVEnout na HD; musí se to přepsat ručně) tak mi to vyhovuje, hlavně se to testuje v přirozeném prostředí.
[/seznam]
PS.objevil jsem forum, kde se vyřešilo použití našeho scriptu pro více než 1menu na stránce (nornálně to nejde....)
To insider :
jj, taky mě to napadlo, tak jsem to krapet rozpitval a dvě funkce které menu generou jsou tyto:
function NavBar_TopLevel ()
{
echo "<!--- START MENU HTML --><div id=\"dhtmlgoodies_menu\"><ul>";
global $IW;
$result=$IW->DB_Query("select * from ".TABLE_DOCS." where parent_id='0' and is_active='1' order by nav_order");
for($i=0;$i<$IW->DB_CountResult($result);$i++)
{
echo "<li><a href=\"?D=".$IW->DB_Result($result,$i,"id")."\">".$IW->DB_Result($result,$i,"link_text")."</a>";
if($IW->Docs_HasSubDocuments($IW->DB_Result($result,$i,"id"))){NavBar_Recurse ($IW->DB_Result($result,$i,"id"));}
}
$IW->DB_FreeResult($result);
echo "</ul></li></div><!-- END MENU HTML-->";
}
function NavBar_Recurse ($id)
{
global $IW;
$result=$IW->DB_Query("select * from ".TABLE_DOCS." where parent_id='".$id."' and is_active='1' order by nav_order");
//echo "<div class=\"dhtmlgoodies_subMenu\">";
echo "<ul>";
for($i=0;$i<$IW->DB_CountResult($result);$i++)
{
echo "<li><a href=\"?D=".$IW->DB_Result($result,$i,"id")."\">".$IW->DB_Result($result,$i,"link_text")."</a></li>";
NavBar_Recurse ($IW->DB_Result($result,$i,"id"));
}
echo "</ul>";
//echo "</div>";
$IW->DB_FreeResult($result);
}
Tak je fakt, že tady ty tagy pro submenu jsou trochu jinak. Zkusím to upravit, aby to vygenerovalo úplně stejný kód jako statická verze. Chápu to, že se submenu generuje teprve po akci myškou. :smile19:
Myslím že jsi na to kápl. Pokud se ti podařilo vygenerovat stejnou strukuru menu, pak ti DHTML funkce=rozevírání a zavírání bude fungovat ale jen tehdy budeš-li používat místo showSubOnMouseOver=false hodnotu showSubOnMouseOver=true. Totiž tohle menu má jeden nedostatek - pokud je v TOP-LEVEL menu použita v <a> místo href="#" funkční adresa , dojde místo vysunutí submenu načtení stránky (a to i v případě adresy např. "?D=XX" ,což je případ tvého RS)
Nicméně povedlo se mi to opravit, tahle další verze scriptu načte stránku z odkazu TOPmenu jen má-li uživatel vypnutý JS (což je v pořádku).
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Jquery menu - úprava scriptu — založil JMM
Uprava W3school upload scriptu — založil fix
Bootstrap a úprava zobrazení menu při změně rozlišení. — založil chadas
Menu - Název vlevo / Menu vpravo — založil Miner123
Moderátoři diskuze