Funkce s časem v mssql – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Funkce s časem v mssql – MySQL – Fórum – Programujte.comFunkce s časem v mssql – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
ench0
Stálý člen
22. 10. 2007   #1
-
0
-

zdravíčko, experimentuju s mssql ale nějak mě trápí funkce s časem.
mám sql server 2005 a testuju to v Microsoft SQL Server Management Studio Express

mám v tabulce nějaké datum, když chci k němu přidat pár měsíců a pak vypsat v nějakém formátu, tak mě napadá něco jako toto:



SELECT u.jmeno, u.prijmeni, dateformat(adddate(u.datum_registrace, INTERVAL 2 month) , '%Y %m %d') as nove_datum
FROM user u


jenže mě to blbé mssql tvrdí že funkci adddate nezná... a že dateformat

'dateformat' is not a recognized built-in function name.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.205.–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
Reklama
Reklama
Kyry+2
Newbie
26. 7. 2011   #2
-
0
-

Já osobně bych se na časové funkce sql nespoléhal a použil timestamp. Po selectu potom přičetl v php, nebo asp, prostě na čem stránka  běží.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.87.240.–
Vsadil jsem se, že budu mít na fóru nejlepší reputaci, pokud jsem ti pomohl(opravdu),
klikni na bezvýznamné plusko :-)
[b]Whether you think you can, or can't you are right ![/b]
Sipi
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
3. 8. 2011   #3
-
0
-

Samozrejme ze nepozna. Zato pozna dateadd  

select dateadd(m,2,GETDATE())
Nahlásit jako SPAM
IP: 144.36.194.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 39 hostů

Podobná vlákna

C# - problém s časem — založil jadus

Zjištění a práce s časem — založil hejnallukas

MySQL, PHP, práce s časem — založil Jiří

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý