Irc bot – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Irc bot – Python – Fórum – Programujte.comIrc bot – Python – Fórum – Programujte.com

 

Calis Xarn
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
22. 10. 2007   #1
-
0
-

Dobrý den udělal jsem si Irc bota v pythona:


#DreadClaw 0.0.1

def mluva(retez, vyraz, reakce):
import string
vseznamu = string.split(retez)
cislo2 = 0
kolik = len(vseznamu)
for x in range(kolik):
if vseznamu[cislo2]==vyraz:
print reakce
cislo2 = cislo2 + 1


import socket
sit = 'irc.2600.net'
port = 6667
dreadbot = socket.socket ( socket.AF_INET, socket.SOCK_STREAM )
dreadbot.connect ( ( sit, port ) )
dreadbot.send ( 'NICK Dreadclaw \r\n' )
dreadbot.send ( 'USER Dreadclaw:Dreadclaw. \r\n' )
dreadbot.send ( 'JOIN #dreadclaw \r\n')

while True:
odpoved = dreadbot.recv ( 99999 )
print odpoved
mluva(odpoved, "DreadClaw", "To jako mluvis o mne??? \r\n")
mluva(odpoved, "ping", "pong \r\n")
file = open("irc_log.txt", "a")
file.write(odpoved)
file.close


Bohužel se nepřipojí - server my odpoví toto:
:pugwash.2600.net NOTICE AUTH :*** Looking up your hostname...

:pugwash.2600.net NOTICE AUTH :*** Checking Ident

:pugwash.2600.net NOTICE AUTH :*** No Ident response

:pugwash.2600.net NOTICE AUTH :*** Couldn't look up your hostname

:pugwash.2600.net 461 Dreadclaw USER :Not enough parameters

:pugwash.2600.net 451 * Dreadclaw :Register first.

ERROR :Closing Link: 82.113.53.83 (Registration timed out)


Nahlásit jako SPAM
IP: 82.113.53.–
Phoenix0
Super člen
22. 10. 2007   #2
-
0
-

problém nebude v programu, ale spíš v registraci. Podle tohoto

:pugwash.2600.net 451 * Dreadclaw :Register first. 
bych usuzoval že tam prostě nejseš reglej (irc nepoužívám, opravte mě pokud kecám-třeba tam žádný registrace nejsou:D)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.88.–
pin2k0
Stálý člen
22. 10. 2007   #3
-
0
-

Podle specifikace bys měl serveru poslat korektně informace o uživateli, tedy

dreadbot.send("NICK %s\r\n" % JMENO_BOTA)

dreadbot.send("USER %s %s serv :%s\r\n" % (IDENT_BOTA, IRC_SERVER, REALNAME_BOTA))


a připojuj se na kanál až po přidělení módu +i.

Jinak je opravdu možné jak psal Phoenix, že některé irc servery vyžadují autentizaci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.183.–
Něco tak nepatrného, jako je mávnutí motýlích křídel, může způsobit uragán, který zasáhne celý svět. -- teorie chaosu --
Calis Xarn
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
26. 10. 2007   #4
-
0
-

diky, chyba byla opravdu jenom v tom že jsem tam neposilal jiste v´ěci o serveru - ale ty stejně muřou byt libovolne :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.69.34.–
Calis Xarn
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
26. 10. 2007   #5
-
0
-

diky, chyba byla opravdu jenom v tom že jsem tam neposilal jiste věci o serveru - ale ty stejně muřou byt libovolne :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.69.34.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

IRC bot — založil Honza

IRC bot - prepis — založil freeman-half

IRC bot pro lide.cz — založil Jakub

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý