Registrer a Visual Basic – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Registrer a Visual Basic – Visual Basic – Fórum – Programujte.comRegistrer a Visual Basic – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Solid0
Duch
22. 10. 2007   #1
-
0
-

Všem zdar ,mám problém ohledem visual basicu 6 enterprice a prístupu (zápis,čtení atd..)k registru windows xp ,chtel bych využít funkce API windows jenom že nevím presne který a navíc i nevím jak mám vynaložit s argumentama (potreboval bych aspon popis argumentu naco slouzží) a ještě dorbnost chtel, bych vedet jaký možnosti mi ponuka funkce VB savesettings .Omlouvám se za možní chyby ,jsem Slovák a sažím se aby se to dalo prečíst.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.121.–
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
23. 10. 2007   #2
-
0
-

Ahoj, tak savesetting je určitě jednoduší na psaní kodu. Nevýhoda je, že si nemůžete vybrat, kam se položky zapíší. (vždy do HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\VB and VBA Program Settings\) a také nemůžete zapsat jinou položku než textovou.
A teď k těm API

'vytvoří klíč MujProgram a v něm podklíč 1.0 v HKEY_LOCAL_MACHINR\SOFTWARE

Dim hKey As long, ret As long, ret2 As long
ret = RegCreateKeyEx(HKEY_LOCAL_MACHINE, "SOFTWARE\MujProgram\1.0", 0&, vbNullString, 0, KEY_ALL_ACCESS, 0&, hKey, ret2)
if ret = 0 then RegCloseKey hKey


Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.16.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Solid0
Duch
23. 10. 2007   #3
-
0
-

Jakej je rozdíl mezi funkcemi RegCreateKey a RegCreateKeyEx a jak bych mohl vytvorit rětezcovů hodnotu v nejakym klíči. A náhodou znáte nejakou publikaci o API funkcích windows ,nejlíp pro VB.Dík za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.247.–
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
24. 10. 2007   #4
-
0
-

Bohužel rozdíl neznám, tolik API zase nerozumím. Knihu doporučit nemohu pač žádnou takovou nemám, ale na internetu je výborná pomůcka API Guide (http://allapi.mentalis.org/downloads/apiguide/agsetup.exe, 2,2 MB).
Informace o API Guide: http://www.pcsvet.cz/art/article.php?id=4735
Čeština: http://vbcz.wz.cz/preklady/api37.zip (nevyzkoušeno)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.16.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Solid0
Duch
27. 10. 2007   #5
-
0
-

Ja bych potreboval jenom zapsat hodnotu do registru ta cesta je približne "HKey_Local_Machine\Software..." potrebuju tam dostat rětezcovou hodnotu ,ta hodnota má byt urcita cesta

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.97.–
c_coder0
Newbie
18. 2. 2008   #6
-
0
-

Dim obj As Object

obj = CreateObject("WScript.Shell")
obj.RegWrite("Cesta","hodnota")


Mozna ze mam nekdy chybu, uz hodne dlouho nedelam na VB.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.70.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Visual Basic — založil curro70

Visual basic — založil Saint

Visual Basic — založil Polarkos

Visual Basic? — založil Jiří

Práce ve Visual Basic — založil ata2

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý