Upload souboru - nefunguje na serveru - vyreseno – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Upload souboru  - nefunguje na serveru - vyreseno – PHP – Fórum – Programujte.comUpload souboru - nefunguje na serveru - vyreseno – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Profi0
Newbie
23. 10. 2007   #1
-
0
-

Mám problém s níže uvedeným kodem. Kdo tomu rozumi vyzna se tak prosim zadne loupacke nazory. Na localhostu my upload pomocí tohoto scriptu jde jen na serveru (konkretne pr*fitux.cz) nefunguje. Nevím proč. Jestli kvůli samotnému move_uploaded_file nebo je nějaká jiná příčina. Moc dík za rady :o)

if (is_uploaded_file($_FILES["obr"]["tmp_name"]))

{

$slid = $_GET["slid"];
$result = mysql_query("SELECT * FROM slozky WHERE id='$slid'");
$slozky = mysql_fetch_object($result);
$type = $slozky->type;
if($type == '0')
{
$slname = 'articles';
}
if($type == '1')
{
$slname = 'gallery';
}

$name = $_FILES["obr"]["name"];
$temp_file_name = trim($_FILES['obr']['tmp_name']);

$pole = explode(".",$name);
$img_name = $pole[0];
$type = $pole[1];

$pole_co= array('ě','š','č','ř','ž','ý','á','í','é','ú','ů','ť','Ě','Š','Č','Ř','Ž','Ý','Á','Í','É','Ú','Ů','Ť',' ','.','!','?');
$pole_cim=array('e','s','c','r','z','y','a','i','e','u','u','t','E','S','C','R','Z','Y','A','I','E','U','U','T','-','-','-','-');
$name=str_replace($pole_co,$pole_cim,$pole[0]);

$name = $slid."_".$name.".".$type;

$result = mysql_query("SELECT * FROM images WHERE umisteni='$name'");
$pocet = mysql_num_rows($result);

if($name == '')
{
echo "<img src=\"pic/warning.gif\"> Musíte přejmenovat obrázek než ho uploadnete protože obsahuje nepovolené znaky ( , ., !, ?). <a href=\"?str=gallery&prikaz=pridejobr&slid=$slid\">Zpět</a>";
}
elseif($pocet == '0')
{

$upload = move_uploaded_file($temp_file_name, "../images/$slname/$name");


if (!$upload){ echo "<img src=\"pic/warning.gif\"> Obrázek se nepodařilo vložit!"; }
else {
mysql_query("INSERT INTO `images` (`id` ,`slozkaid` ,`autorid` ,`umisteni`,`type`,`name`,`width`,`height`)VALUES (NULL,'$slid','$admin_id','$name','$type','$img_name','','')");
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.45.–
insider0
Věrný člen
23. 10. 2007   #2
-
0
-

vypise to nejakou chybu?
dostane se to do podminky (is_uploaded_file)?
a jeste jedna vec: mas nastavene u adresare prava pro zapis?(777)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.97.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Profi0
Newbie
28. 10. 2007   #3
-
0
-

dik ... zase jednou dmnce otazka ... zapomel sem na chmod :X

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.45.–
S.Salomon0
Newbie
30. 12. 2007   #4
-
0
-

Zdarec můj problém je asi následující



<?php
if (@$_REQUEST["odeslano"]==1)
{
$NS=$_FILES['DATA']['tmp_name'];
$cil="./".$_FILES['DATA']['name'];
move_uploaded_file($NS,$cil);

$link=mysql_connect("XXX");
mysql_select_db("XXX");

$nazev=$_FILES['DATA']['name'];
$typ=$_FILES['DATA']['type'];

if (@$_REQUEST["Pravo"]==1)
{
$prav=1;
}
else
{
$prav=0;
}

$sql="INSERT INTO SOUBORY (nazev,cesta,typ,pravo,cas) VALUES ('".$nazev."','".$cil."','".$typ."','".$prav."',CURRENT_TIMESTAMP) ";
@$vysledek = mysql_query("$sql");
}
?>
<html>
<head>
<META http-equiv="cache-control" content="no-cache">
<META http-equiv="pragma" content="no-cache">

<meta http-equiv="imagetoolbar" content="no" />
<style>
@import url(vypis.css);
</style>
<title>:: CYBER EYE ::</title>
</head>
<body >
<center><table class="HlTab" border="1" >
<tr>
<td colspan="2">
<img src="OBR/2.jpg">
</td>
</tr>
<tr>
<td width="50%">
<table class="okoTab" border="1" height="105px">
<tr >
<td>
<img src="OBR/oko3.jpg">
</td>
</tr>
</table>
</td>
<td width="50%" >
<table class="UPL" border="1" height="105px">
<tr>
<td>
<center class="X">
<form method="POST" ENCTYPE="multipart/form-data" action="<?php echo $_SERVER["PHP_SELF"]?>" >
<input type="file" name="DATA" ACCEPT="text/*" class="UPLF">
<input type="checkbox" name="Pravo" value="1">
<input type="SUBMIT" VALUE="POSLY TO" class="UPLF">
<input name="odeslano" type="HIDDEN" value="1" >
</center>
</td>
</tr>
</table>
</td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2" >
<table class="obsah">
<tr><td>
</td></tr>
</table>
</td>
</tr>
</table></center>
</body>
</html>


při aktualizování stránky to pořád zapisuje do databáze - jak zabránit tomuto opětovnému odesíláni dat ??

THX za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.43.–
http://programujte.com/avatari/51.jpg
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Upload nefunguje v PHP5 — založil hozjacz

Upload souboru — založil Blujacker

C# upload souboru(FTP) — založil CZechBoY

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý