Randomize – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Randomize – C / C++ – Fórum – Programujte.comRandomize – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Mirek Braho0
Stálý člen
23. 5. 2006   #1
-
0
-

Ahoj lidi ud?lal jsem si takovouhle funkci v jednom programku:


void testuj(int pocet,char s){ 

randomize(); /* inicializace generatoru nahodnych cisel */
char c; /* deklarace promenne pro cteni znaku */
int i,pom=1,ppom=1;

printf("nn Pokud se jedn o vyjmenov? slovo zadejte A/a, pokud ne tak N/n:nn");
for (i=0; i<=pocet; i++){
if(s==13)
while(ppom==pom) pom=random(ir+1);
else
while(ppom==pom || s!=skup[pom])pom=random(ir+1);
ppom=pom;
printf(" %s Ano/Ne? ", slovo[pom]);
c=getch();
if (c=='a') c='A';
if (c=='n') c='N';
if (c!='A' && c!='N'){
printf("?patn? zadan? znak!!");
printf("n M??ete zadat pouze a/n nebo A/N, zadejte znak znovu:");
do{
c=getch(); /* cteni znaku */
if (c=='a') c='A'; /* konverze znaku */
if (c=='n') c='N';} /* konveze znaku */
while(c!='A' && c!='N');}/* az nez je zadan pozadovany znaku */

if (c==ny[pom]){
printf("Dob?e!n");
vysledek++;}
else
printf("?patn?!n");
}
}


Ale kdy? dam v Dev C++ zkompilovat, nap??e mi chyby:

In function `void testuj(int, char)':
`randomize' undeclared (first use this function)
(Each undeclared identifier is reported only once for each function it appears in.)
`random' undeclared (first use this function)
`getch' undeclared (first use this function)

Nech?pu pro? :( Taky se chci zeptat jak obarvit n?jak? slovo (aby to psalo t?eba zelen?), d?ky moc za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura_0
Stálý člen
23. 5. 2006   #2
-
0
-

vollf82 napsal:

Ale kdy? dam v Dev C++ zkompilovat, nap??e mi chyby:

In function `void testuj(int, char)':
`randomize' undeclared (first use this function)
(Each undeclared identifier is reported only once for each function it appears in.)
`random' undeclared (first use this function)
`getch' undeclared (first use this function)

Nech?pu pro? :( Taky se chci zeptat jak obarvit n?jak? slovo (aby to psalo t?eba zelen?), d?ky moc za pomoc.



Mno, radeji sem hodte cely zdrojak. Jinak patrne vam tam chybi #include <conio.h> (ale ten nevim jestli je jeste v DEV dostupny), navic conio.h neni stadardizovane. Navic generator se obyvkle inicializuje srand((unsigned)time(NULL)) a losuje se rand() % nejaka_horni_mez.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Randomize — založil Buckyx

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý