F-ce ULLONG_MAX – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

F-ce ULLONG_MAX – C / C++ – Fórum – Programujte.comF-ce ULLONG_MAX – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Lodhart0
Newbie
27. 10. 2007   #1
-
0
-

Ahoj mám dotaz na používání f-ce ULLONG_MAX.

Potřeboval bych programově pomocí této f-ce zjistit max. hodnotu proměnné typu UNSIGNED LONG LONG. Problém je že překládač mi hlásí chybu, že daná f-ce není deklarovaná.

#include<limits.h>
unsigned long long i=ULLONG_MAX;

Ovšem například INT_MAX či CHAR_MAX jdou bez problému. Dočetl jsem se že ULLONG_MAX dělá problém na počítačích s os WIndows, ale na Linuxu běží.

Mohl by mi někdo poradit jak tedy zjistit max. hodnotu bez použité toho, že bych si definoval vlastní konstantu?

Díky L.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.215.–
tmi0
Věrný člen
27. 10. 2007   #2
-
0
-

ahoj
tak predevsim ULLONG_MAX neni funkce ale makro. a jestli v limits.h neni definovane tak predpokladam ze moznost pouzivat unsigned long long vubec nemas. zalezi to na prekladaci, os, architekture... jestli neni definovana maximalni hodnota ull ale presto muzes promennou toho typu vytvorit tak je to divne. podivej se do toho headeru, treba tam bude zminka. pripadne si vytvor promennou typu unsigned long long, nastav ji na nulu a pak ji o jedna zmensi). je to trochu prasarna ale na vetsine pocitacu by pak ta promenna mela obsahovat hodnotu ULLONG_MAX
neni zac

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Lodhart0
Newbie
27. 10. 2007   #3
-
0
-

To tmi : Prasárna to je dobrá a aji bych to tam snesl ale když odečtu 1 je tam -1. Což nechápu v případě že je to typ UNSIGNED !

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.215.–
tmi0
Věrný člen
27. 10. 2007   #4
-
0
-

v tom pripade to neni unsigned. pravdepodobne je identifikator unsigned ignorovan kompilatorem. podivej se jeste na maximalni velikost typu long a podivej se jestli neni stejna s velikosti long long (zjisti ji brute-forceovacim cyklem). to by potom znamenalo ze kompilator pouziti long long neumoznuje (ale unsigned long podle standardu umoznovat musi).

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Lodhart0
Newbie
27. 10. 2007   #5
-
0
-

program s tímto datovým typem běží v jeho celém rozsahu, takže tam bych řekl chyba nebude.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.215.–
tmi0
Věrný člen
27. 10. 2007   #6
-
0
-

tak pak mas teda nejakej divnej header. i kompilator. jestlize ti umozni pouzit signed long long, ale ne unsigned long long, aniz by neco hlasil, a v headeru nema makra maximalnich hodnot...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Lodhart0
Newbie
27. 10. 2007   #7
-
0
-

no teďka nemám možnost, ale zkusím to ještě v tom Linuxu...
i tak díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.215.–
tmi0
Věrný člen
27. 10. 2007   #8
-
0
-

pravdepodobne tam nebudou definovany. prekladac nehazi chybu kvuli kompatibilite a necha je jako promenne nizsiho radu. ale je li slusny mel by hazet aspon warningy o tom ze ten typ se na tomto pocitaci neda pouzit...
...neni zac

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Java projekty v Ceske Republice — založil Ivan Vlcek

Celkový počet druhov značiek — založil mirec123

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý