Poraďte někdo se zdrojákem pls – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Poraďte někdo se zdrojákem pls – C / C++ – Fórum – Programujte.comPoraďte někdo se zdrojákem pls – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Sony0
Návštěvník
28. 10. 2007   #1
-
0
-

Nevěděl byste někdo jakej smysl má poslední parametr funkce apply_surface()?

void apply_surface( int x, int y, SDL_Surface* source, SDL_Surface* destination, SDL_Rect* clip = NULL )

{
//Holds offsets
SDL_Rect offset;

//Get offsets
offset.x = x;
offset.y = y;

//Blit
SDL_BlitSurface( source, clip, destination, &offset );
}


takle by přece ten Rect *clip měl odkazovat na prázdný místo tak jak je možný ho použít jako zdrojovej obdélník při tom blitování?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.177.83.–
Reklama
Reklama
Sony0
Návštěvník
28. 10. 2007   #2
-
0
-

joooo tak už vim :D tak už nemusíte...sem lama sorry

akorát by mě vlastně zajímalo co se stane když SDL_Rect dostane hodnotu NULL...???
to jako i všechny parametry toho rectu sou pak null?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.177.83.–
tmi0
Věrný člen
28. 10. 2007   #3
-
0
-

Standardně když při vykreslování třeba u SDL_BlitSurface zadáš místo parametru SDL_Rect NULL (nebo 0), tak se jako velikost obdélníku vezme celý obrázek jež se snažíš vykreslit. Takže se jeho parametry nastaví automaticky (nebo si je nastaví funkce sama, to nevím)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Sony0
Návštěvník
29. 10. 2007   #4
-
0
-

joo..tak díky :)) takle by to dávalo smysl

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.177.83.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 96 hostů

Podobná vlákna

Poraďte pls — založil DEAS

Pls poraďte — založil DEAS

PLS Poradte — založil Pacik

Poradte pls se stylem — založil Lukáš

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý