SDL a výpis hodnoty proměnné – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

SDL a výpis hodnoty proměnné – C / C++ – Fórum – Programujte.comSDL a výpis hodnoty proměnné – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Calisto
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
29. 10. 2007   #1
-
0
-

Ahoj prosim Vás jakym způsobem můžu vypsat v SDl hodnotu proměnné na screen ?? díky z aodpovědi..

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.101.–
Reklama
Reklama
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
29. 10. 2007   #2
-
0
-

NA screen? Pod tím si představuješ konkrétně...?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Zelenáč0
Posthunter
29. 10. 2007   #3
-
0
-

Pokud vím, SDL samo o sobě nic takového jako TextOut (WinAPI) neumí. Existuje ovšem hromada knihoven, které se s tímto nedostatkem snaží vypořádat. Event. si můžeš udělat vlastní funkci - např. vytvoříš obrázek se znaky, které chceš používat, a potom budeš vykreslovat jednotlivé čtverce otexturované odpovídajícími částmi textury vedle sebe...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
29. 10. 2007   #4
-
0
-

ano narazil jsem na spusty knihoven které dokáží vypsat text (TTF atd.) ale žádné z nich do výstupních funkcí nejde předat jako parametr hodnota proměnné (nebo její adresa). Vypisuje prostě jenom text (fonty).

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.20.110.–
Zelenáč0
Posthunter
29. 10. 2007   #5
-
0
-

Jak "jenom text"?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Zelenáč0
Posthunter
29. 10. 2007   #6
-
0
-

SDL_Surface *TTF_RenderText_Shaded(TTF_Font *font, const char *text, SDL_Color fg, SDL_Color bg)

Jakej je v tom problem?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Jonyzz0
Návštěvník
29. 10. 2007   #7
-
0
-

No tak si hodnotu proměné převeď na text a ten potom pomocí té funkce vypiš.



int number = 10;
char text[64];
sprintf(text, "Hodnota number = %d", number);
TTF_RenderText_Shaded(font, text, color1, color2);

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.40.69.–
Zelenáč0
Posthunter
29. 10. 2007   #8
-
0
-

Tak trosicku OT: tenhleten trend alokovat mocniny 2jky ma nejake opodstatneni? Dela to pomerne hodne lidi....

char text[64];

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Phoenix0
Super člen
29. 10. 2007   #9
-
0
-

To Zelenáč : to je přece jasný, vypadá to cool :smile3:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.88.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
29. 10. 2007   #10
-
0
-

To Zelenáč : Nemá ;) Já třeba úplně normálně alokuju [255] :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
29. 10. 2007   #11
-
0
-

To Zelenáč :
To není žádný trend, používá se to kvůli zarovnávání proměnných, pak je rychlejší adresování. Pokud se pletu, tak mě někdo opraví.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
29. 10. 2007   #12
-
0
-

To Zelenáč :
To není žádný trend, používá se to kvůli zarovnávání proměnných, pak je rychlejší adresování. Pokud se pletu, tak mě někdo opraví.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
Zelenáč0
Posthunter
29. 10. 2007   #13
-
0
-

A je to tak vazny, ze bych to mel zacit delat? :smile11:

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
tmi0
Věrný člen
29. 10. 2007   #14
-
0
-

myslim si ze az o tolik ne. ale nejlip kdyz si to otestujes)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
29. 10. 2007   #15
-
0
-

Asi tak. Navíc aspoň si procvičíš mocniny 2:).
To Calisto :
SDL má, pokud se nemýlím, standardní výstup přesměrován do souboru. Takže všechno co vypisuješ do standartního výstupu(u tebe nejspíšše konzole), tak je ve skutečnosti uloženo v souboru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
tmi0
Věrný člen
29. 10. 2007   #16
-
0
-

presne tak, a tomu souboru se rika stdout.txt (mas li windows), a vytvori se v stejnem adresari jako je ta exeapp. a pak ma take stderr kam SDL funkce smeruji sve standartni chybove hlasky napr. o tom ze se nepodarilo otevrit soubor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Calisto
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
30. 10. 2007   #17
-
0
-

ok pls muzete sem nekdo hodit konkretni vypis kodu kde se vypise napr hodnota promenne i=10 ?? na obrazovku jakymkoi zpusobem ... dík moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.101.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 118 hostů

Podobná vlákna

Z hodnoty promenne promenna :) — založil Pepa Rohlik

Výpis hodnoty z funkce — založil kozomelec

Vytažení hodnoty z obsahu proměnné — založil Anonymní uživatel

Zjisteni hodnoty promenne v OOP — založil milda123

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý