Jak načíst *.TXT – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak načíst *.TXT – Visual Basic – Fórum – Programujte.comJak načíst *.TXT – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Prokop Buben
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
30. 10. 2007   #1
-
0
-

Ve VB6 potřebuji načístprostý text s oddělovači.
Textový soubor má x řádek. (x > 70000)
V každé řádce je y položek oddělených oddělovačem. (5 > y < 15 )
Potřebuji načíst všechny řádky, seřadit je podle položky y(n) a seřazené uložit.

Děkuji za podněty.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.67.88.–
Reklama
Reklama
maty0
Návštěvník
31. 10. 2007   #2
-
0
-

Open "myfile" For Input As #1 'otevření txt
Do While Not EOF(1)
Line Input #1, inputdata ' načtení řádku do prom
myitems = Split(inputdata, "mydelimiter") 'rozdělí řádku souboru dle zadaného oddělovače a výsledek uloží do pole
Loop
close #1

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.57.–
1 nebo 0 toť otázka
Prokop Buben
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
31. 10. 2007   #3
-
0
-

To maty : Dík, teď jdu vyzkoušetseřazení polí proměnných.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.67.88.–
Prokop Buben
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
2. 11. 2007   #4
-
0
-

Při načtení řádku do proměnné pomocí

Line Input #1, data  
jsou k textu přidány uvozovky. Stejně tak při ukládání pomocí
Line output#1, data  
jsou ve výsledném textovém souboru uvozovky, které tam nepotřebuji.
[seznam]Neví někdo jak tento problém vyřešit?[/seznam] (Hlavně při ukládání, při načítání se dá první a poslední znak odříznout, ale zpomaluje to běh programu.)

Děkuji. :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.67.88.–
S.e.m.i.k
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
25. 10. 2013   #5
-
0
-

Aby výsledek v proměnné byl bez uvozovek, musí se použít místo LINE příkaz PRINT

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.38.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý