Jak se dá dnes v PHP pohodlně (rychle) napsat web – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak se dá dnes v PHP pohodlně (rychle) napsat web – PHP – Fórum – Programujte.comJak se dá dnes v PHP pohodlně (rychle) napsat web – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Tom
~ Anonymní uživatel
434 příspěvků
30. 10. 2007   #1
-
0
-

Ahoj,
potřeboval bych vytvořit web pro reprezentaci jedné aplikace, což by zahrnovalo nějaké vyhledávání v databázi, možná registraci a jiné běžné věci. Stáhl bych nějaký RS, ale vzhledem k tomu, že potřebuji dost funkcionality dopsat a tak nějak přispůsobit svojim potřebám chci se zeptat, zda nevíte o nějakém slušném frameworku, nebo systému, který by mi nejen umožnil jednoduše spustit to základní, ale hlavně by se dal pohodlně "dopsat". PHP totiž moc neholduju, zase ale píšu v C++, takže v tom úplně neplavu, ale nechci tím zbytečně ztrácet čas.
Díky za tipy

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.139.–
insider0
Věrný člen
30. 10. 2007   #2
-
0
-

zdravim,
jestli sis cetl dnesni clanek o vyvoji aktualni verze programujte, tak je tam zmineno, ze phpRS se da lehce upravovat podle predstav(tim myslim upravu zdrojoveho kodu), ale z vlastni zkusenosti nemuzu rict, nikdy sem ho nevyzkousel. Je spousta RS, ktera ma ruznou skalu vlastnosti, nektere jen clanky, jine maji v zakladu forum atd. Je jen na tobe si rict, co vsechno tam chces mit a podle toho hledat redakcni system a ne jen zkusit prvni, na ktery narazis.
Ohledne toho c++: ted mozna placnu blbost, ale je tady moznost si poridit vlastni server(nebo najit hosting) s tim, ze by sis serverouvou cast napsal v c++ a generoval tim html stranky, ktere bys pak vracel, takze misto php by to bezelo na c++. Nevim, jestli to jde tak jak sem napsal, ale c++ se do toho da urcite zakomponovat, jediny problem je, ze soucasne hostingy takovou moznost nenabizeji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.97.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
bukaj0
Věrný člen
30. 10. 2007   #3
-
0
-

Tom
Nedoporučoval bych ti upravovat nějaký stávající RS. Většina jich je psána velice prasácky, pričemž ani není oddělené logická a prezenční vrstva.

Radši bych, být tebou, použil nějaký MVC framework. Vývoj je velice rychlý a další funkcionalita se dá jednoduše dopsat. V poslední době je na tom velice slibně např. Zend Framework (http://framework.zend.com), který je psán samotnými vývojáři PHP jádra.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
Tom
~ Anonymní uživatel
434 příspěvků
31. 10. 2007   #4
-
0
-

Toš ja. Pokud jde o to C++ na serveru, nj, to by bylo ideální co do mojich znalostí, ale na druhou stranu jsem tak nějak doufal, že když už je na tohle PHP určeny pude to v něm tak nějak pohodlněji a rychleji. Každopádně možnost PHP oproti C++ poskytuje mnohem více hostingů :-). Právě ten výběr nějakého systému je náročný, vlastně totiž nechci moc, v zásadě jen aby to umožňovalo to základní co snad dnes využívá většina podobných webů, k čemuž bych si přidal to "něco málo navíc". Na Zend Framework jsem se už mrknul, ale to je to, že se skutečně jedná o komplexní balík, přičemž pokud jde o můj web je to přeci jenom stále jen reprezentace desktopové aplikace a to hlavní bude v ní, na webu pak jenom zlomek dané funcionality s podporou pro uživatele.
Ale diky, zevrubně to omrknu v čem by mi to vyšlo nejlépe.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.139.–
pa3k
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
1. 11. 2007   #5
-
0
-

Vyhľadávanie a registráciu napíšeš ľahko sám. V php/MySQL toho nebude treba zas tam veľa, gro práce bude HTML šablóny, formuláre a pod. Ich oživenie už nie je tak moc práce. Ak to nechceš písať from scratch, skúr radšej poriadny framework ako existujúci CMS. Vychádzam z toho, že ak píšeš v c++ tak to bude tre teba vhodnejšie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.250.–
pa3k
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
1. 11. 2007   #6
-
0
-

Ja robím väčšinou v phpRS alebo vo vlastnom CMS, no z phpRS v podstate používam len jardo a veci robím pomocou vlastných moduov a pluginov, pretože veľa funkcií v phpRS je robených tak trochu "špinavo" - nie je tam úplne oddelená aplikačná a prezentačná vrstva. na druhú stranu, ak ti stačí registrácia, vyhľadávanie a publikovanie mrkni na drupal, ten je vraj písaný dosť čisto.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.250.–
SBE0
Newbie
1. 11. 2007   #7
-
0
-

To Tom : Sice to není na PHP, ale na použití velmi jednoduchý a dobře napsaný mi přijde http://www.codeplex.com/MyWebPagesStarterKit

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.35.–
Tom
~ Anonymní uživatel
434 příspěvků
2. 11. 2007   #8
-
0
-

To SBE : Díky za tip, dohle mě skutečně zaujalo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.139.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 46 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý