Kapitola 3 , str 93, Mistrovstvi V C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kapitola 3 , str 93, Mistrovstvi V C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comKapitola 3 , str 93, Mistrovstvi V C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

lisavec
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
30. 10. 2007   #1
-
0
-

Nefim ci mam to dobre, neviem presne co odmna autor vyzadaju v 4. cviceni , podla vas , mam tento program napisany spravne ?

#include <iostream>

using namespace std;
const int KM = 100;
const double GALON = 3.875;
const double MILA = 1.609;
int main()
{
cout << "Zadajte vasu spotrebu auta v litroch na 100 KM :__\b\b ";
double liter, galon , mila;
cin >> liter ;
cout << "\nSpotreba auta je "<< liter << " litrov na 100 Km ";
galon = (liter / 160.9) * 160.9;
galon = liter / GALON ;
cout << "\nSpotreba na 100 mil je / " << galon << " galonov";
cin.get();
cin.get();
return 0;
}

Niesom si isty ci moje riesenie je dostacujuce, podla pokinov autora ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.80.–
tmi0
Věrný člen
30. 10. 2007   #2
-
0
-

a jaky je zadani?) ale vypada to funkcne) jen teda nevim na co tam mas ty konstanty KM a MILA.
a jaky vyznam ma toto: galon = (liter / 160.9) * 160.9; ???

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
lisavec
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
31. 10. 2007   #3
-
0
-

Jo tak tu je zadani

Napiste program ktery vas pozada o zadani sporeby benzinu v europskem stylu (litri na 100 km ) a prevedte ji na ameriscky styl v milich na galon. Vsimnite si ze kromne pouziti jinych jednotek je americky styl (vzdalenost /palivo ) obraceny oproti evrupskemu (palivo /vzdalenost) Sto kilometru je 62.14 mil a jeden galon ma 3.875 litru .Z cehoz vypliva , ze 19 mpg (miles per gallon - mil na galon) je zhruba 12.4 l /100km a 27 mpg asi 8.7 l/100 km .

Toto je cele zadanie a nesom si isty ci je moje riesenie spravne :-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.217.–
echo1120
Stálý člen
31. 10. 2007   #4
-
0
-

Moje riesenie: :smile1:

#include<iostream>

using namespace std;
const double gal_to_lit = 3.875;
const double km_to_mil = 62.14;
int main()
{

double litrov;
cout<<"Kolko benzinu spotrebuje vase auto na 100 km?? : _______\b\b\b\b\b";
cin>>litrov;

double galonov= ((litrov / gal_to_lit)/km_to_mil)*100;
cout<<"\nSpotreba vasho auta je:\n";
cout<<"\t"<<litrov<<" litrov na 100 km\n";
cout<<"\t"<<galonov<<" galonov na 100 mil\n";

cin.get();
cin.get();
return 0;
}


Vysvetli mi tento riadok kodu:
galon = (liter / 160.9) * 160.9;

Nie je to to iste ako
galon = liter

?? :smile12:

Podla mojho nazoru nie je tvoje riesenie spravne. :smile17:

#include <iostream>


using namespace std;

const int KM = 100;

const double GALON = 3.875;

const double MILA = 1.609;

int main()

{

cout << "Zadajte vasu spotrebu auta v litroch na 100 KM :__\b\b ";

double liter, galon , mila;

cin >> liter ;

cout << "\nSpotreba auta je "<< liter << " litrov na 100 Km ";

galon = (liter / 160.9) * 160.9; // ???

galon = liter / GALON ; // pocet galonov na 100 km

galon = (galon/(100/MILA))*100; //[(galonov/pocet mil v 100 km)== x galonov na 1 milu] * 100 = x galonov na 100 mil

cout << "\nSpotreba na 100 mil je / " << galon << " galonov";

cin.get();

cin.get();

return 0;

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.75.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 55 hostů

Podobná vlákna

Mistrovstvi C++ — založil Petr Pilař

Mistrovstvi V C++ — založil defer

Mistrovstvi C++ 8.4 — založil Onsi

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý