Potřeboval bych poradit – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Potřeboval bych poradit – Python – Fórum – Programujte.comPotřeboval bych poradit – Python – Fórum – Programujte.com

 

selkir0
Stálý člen
31. 10. 2007   #1
-
0
-

Mám kód:

# -*- coding: cp1250 -*-

print "zadej libovolné číslo",input()
k=input
x=1
while x<=100:
l=6
p=7
m=pow(l,k)
n=pow(p,(2007-k))
m*n
x=x+1
print xrange(-1,-2)

vždy mi to hodí nějakou chybu:
Traceback (most recent call last):

File "C:\WINDOWS\Plocha\VÍT\mo.py", line 8, in <module>
m=pow(l,k)
TypeError: unsupported operand type(s) for ** or pow(): 'int' and 'builtin_function_or_method'

Co s tím mám dělat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.5.–
"Je lépe mlčet a být považován za blázna, než promluvit a odstranit tak všechny pochyby." [br] Abraham Lincoln [br] [br]"I cesta na stovky mil začíná prvním krokem"
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
31. 10. 2007   #2
-
0
-

Trochu nechápu co to má dělat... Aby to fungovalo, musíš to mít takhle:



# -*- coding: cp1250 -*-
k=input("zadej libovolné číslo")
x=1
while x<=100:
l=6
p=7
m=pow(l,k)
n=pow(p,(2007-k))
m*n
x=x+1
print xrange(-1,-2

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
31. 10. 2007   #3
-
0
-

Jinak tu chybu jsi udělal v tom, že jsi proměnné 'k' přiřadil referenci na built-in funkci 'input'. On si na to ten traceback i stěžuje :)

Ona totiz input je "objekt" (ne v oop slova smyslu), jako kazda jina a da se priradit jine promenne :)



>>> input.__str__()
'<built-in function input>'
>>> dej_mi = input
>>> a = dej_mi("bleee: ")
bleee: 666
>>> a
666

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.40.79.–
selkir0
Stálý člen
2. 11. 2007   #4
-
0
-

To Blujacker :
já potřebuju aby to z té proměné

m*n
vypsalo jen poslední 2 číslice. To jsem chtěl dosáhnout tím xrange, ale nějak se to zvrtlo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.19.–
"Je lépe mlčet a být považován za blázna, než promluvit a odstranit tak všechny pochyby." [br] Abraham Lincoln [br] [br]"I cesta na stovky mil začíná prvním krokem"
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
2. 11. 2007   #5
-
0
-



>>> a=input()
12345678
>>> str(a)[-2:]
'78'

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
selkir0
Stálý člen
2. 11. 2007   #6
-
0
-

To Blujacker :

# -*- coding: cp1250 -*-

k=input("zadej libovolné číslo ")
x=0
while x<=100:
a=6**k*7**(2007-k)
str(a)[-2:]
x=x+1

A prosímtě mohl bys vyzkoušet jestli tenhle program něco vypíše a pak mi to zkopírovat mě blbne komp a nic to nedělá.
Dík moc předem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.19.–
"Je lépe mlčet a být považován za blázna, než promluvit a odstranit tak všechny pochyby." [br] Abraham Lincoln [br] [br]"I cesta na stovky mil začíná prvním krokem"
pato830
Newbie
5. 11. 2007   #7
-
0
-

To selkir : Možno by bolo vhodné objasniť, čo vlastne ten tvoj kód má robiť, bo sa mi neveľmi zdá, že to čo robí.

# -*- coding: cp1250 -*-

k=input("zadej libovolné číslo ")
x=0
while x<=100:
a=6**k*7**(2007-k)
print str(a)[-2:]
x=x+1

Takto ti to vypíše po každom cykle posledné dve čislice v vo vysledku, len skutočne su to giganticke čisla a neviem si predstavit k čomu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.12.51.–
don_Dominique0
Super člen
5. 11. 2007   #8
-
0
-

No pokud si to doplním o print(a) tak mi to vypíše hromadu nic neříkajících čísel .

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.176.–
selkir0
Stálý člen
5. 11. 2007   #9
-
0
-

To pato83 :
celý ten program slouží k řešení matematické úlohy

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.19.–
"Je lépe mlčet a být považován za blázna, než promluvit a odstranit tak všechny pochyby." [br] Abraham Lincoln [br] [br]"I cesta na stovky mil začíná prvním krokem"
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
5. 11. 2007   #10
-
0
-

To selkir : Matematická olympiáda:D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
pato830
Newbie
5. 11. 2007   #11
-
0
-

To selkir : A zadanie by sa nenašlo? :) Ďakujem, by som to chcel vidieť.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.12.51.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
5. 11. 2007   #12
-
0
-

To pato83 : Najděte všechna přirozená čísla k pro něž zápis 6^k*7^(2007-k) v deístkové soustavě zakončen dvojčíslím a) 02 b) 04

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Potreboval bych sluzbicku — založil roman

Potreboval by som poradiť — založil LowQ

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý