Win32 API - dialogové okno – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Win32 API - dialogové okno – C / C++ – Fórum – Programujte.comWin32 API - dialogové okno – C / C++ – Fórum – Programujte.com

vollf820
Stálý člen
1. 11. 2007   #1
-
0
-

Ahoj lidi, začal jsem se učit něco z win 32 api ... zkopíroval sem tenhle kód do DEV C++ ale hlásí to chybu na řádku 2 (tučnej)

IDD_ABOUT DIALOG DISCARDABLE  0, 0, 239, 66

STYLE DS_MODALFRAME | WS_POPUP | WS_CAPTION | WS_SYSMENU
CAPTION "My About Box"
FONT 8, "MS Sans Serif"
{
DEFPUSHBUTTON "&OK",IDOK, 174,18,50,14
PUSHBUTTON "&Cancel",IDCANCEL,174,35,50,14
GROUPBOX "About this program...",IDC_STATIC,7,7,225,52
CTEXT "An example program showing how to use Dialog Boxes\r\n\r\nby theForger",
IDC_STATIC,16,18,144,33
}

Když jsem ho zkusil smaznout (což asi nejde ... ale) tak to hlásilo zas tu samou chybu na řádku č. 6 - DEFPUSHBUTTON - syntax error. Tak já už nevím co s tím ... díky za radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.190.–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
1. 11. 2007   #2
-
0
-

Už je to nějaký ten pátek, co jsem něco psal ve Win API, ale nezkoušel jsi nahradit ty složené závorky BEGIN a END?? Je to jen střela - nemám to, kde odzkoušet.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
1. 11. 2007   #3
-
0
-

Co to hlásí za chybu? Má to správně příponu rc?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.29.–
vollf820
Stálý člen
1. 11. 2007   #4
-
0
-

To Anonymní uživatel : Jo to mě taky napadlo, zkoušel sem tam hodit BEGIN a END i složený závorky ale výsledek stejnej. Příponu to má dobrou, dokud sem tam nepřidal to dialogový okno (je tam ještě normál menu a ikona a ty fungovaly) tak to šlo.

Hlásí to jen:

Line 20 in file zdroj.rc : syntax error

Nic víc ... je to nějaký divný, ty tutorialy psal profík tak to špatně asi nemá (řek bych že to měl i odzkoušený).

Není to prostě jen tím, že si s tím tenhle editor neporadí? Třeba když to hodim do VC++ tak to pujde, jen ho nemam :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.190.–
ONDRA0
Newbie
1. 11. 2007   #5
-
0
-

Zkoušel jsem to zkompilovat v VC++ a jde to (pokuď si vytvořím hlavičkový soubor a includuju windows.h). I resource editor to otevřel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.29.–
tomik5120
Newbie
1. 11. 2007   #6
-
0
-

Ten dialog mi příjde uplně v pořádku http://builder.cz/serial91.html tady se můžeš přesvětčit asi od 12.dílu
VC++ express edici si můžeš stáhnout free. Ještě si stim můžeš skusit nějak vyhrát, ale jestli ti to bude zlobit, tak si skus sehnad to Visual studio http://msdn2.microsoft.com/en-us/express/default.aspx asi nejlépe verzi 2008 kterou budeš moc asi do března používat. Případně 2005 Express edice. Myslim že na tom linku jí najdeš.
Také můžeš využít Turbo C++ 2006 Explorer od Borlandu, které jako free oproti Visual studiu Express je lepší na ladění chyb (takovejch tě nevysvětlitelnejch :)). S Dev-C++ by jsi se trápil... Na tohle už moc neni. Budou přibývat veci v tutorialu a budou ti přibývat problémy... Tyto editory za tebe napíšou celej ten .rc soubor, ty pak jenom klikáš a píšeš si názvy.

PS: Pokud trváš na Dve-C++ tak se zeptej na builderu přímo v diskuzi o Win32 tam ti spíš někdo odpoví.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.102.–
vollf820
Stálý člen
1. 11. 2007   #7
-
0
-

Díky moc za rozsáhlou odpověď ... seženu si teda novej editor :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.71.129.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 32 hostů

Podobná vlákna

Jtable,Dialogové okno ... — založil elvis

Dialogove okno inak — založil marioff

Moderátoři diskuze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý