Hloupy dotaz – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Hloupy dotaz – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comHloupy dotaz – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
24. 5. 2006   #1
-
0
-

Mohl by jste mi prosim nekdo povedet, jak se dela aby pozadi stranky sedelo prilepene na miste a nescrollovalo spolu se strankou? Zapomnel jsem to a nikde to za boha nemuzu najit :nn: :DD

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Reklama
Reklama
24. 5. 2006   #2
-
0
-

Buď primo v <body> elementu se nastavi vlastnost, bgproperties="fixed" nebo lepe pomoci css nastavit: body {background-attachment: fixed}.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
24. 5. 2006   #3
-
0
-

Super, to je to co jsem potreboval.

BTW, to prvni nefunguje ve firefoxu :error:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
17. 6. 2006   #4
-
0
-

To první je taky funkce IE.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Dragon0
Stálý člen
15. 8. 2006   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michal Zima0
Super člen
15. 8. 2006   #6
-
0
-

Dragon napsal:

Další hloupý dotaz. Jak udělat skok na další řádek tak aby, to zkousnul http://validator.W3.org?



Klasicky v HTML <br>, v XHTML . Daleko lepší ale bude, když hodíš konkrétní link.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mandriva Linux 2007.1, KDE 3.5, Opera 9.22, vim 7.0...
Dragon0
Stálý člen
15. 8. 2006   #7
-
0
-

xHire napsal:

Dragon napsal:

Dal?? hloup? dotaz. Jak ud?lat skok na dal?? ??dek tak aby to zkousnul http://validator.W3.org ?



Klasicky v HTML <br>, v XHTML . Daleko lep?? ale bude, kdy? hod?? konkr?tn? link.



Konktr?tn? link nen? jeliko? to m?m je?t? na kompu, ale validator.w3.org p??e tohle:

Error Line 13 column 3: document type does not allow element "BR" here; missing one of "P", "H1", "H2", "H3", "H4", "H5", "H6", "PRE", "DIV", "ADDRESS" start-tag.

<br[color=cislo_nebo_nazev_barvy]/[/color]><div id="main">


The mentioned element is not allowed to appear in the context in which you've placed it; the other mentioned elements are the only ones that are both allowed there and can contain the element mentioned. This might mean that you need a containing element, or possibly that you've forgotten to close a previous element.

One possible cause for this message is that you have attempted to put a block-level element (such as "<p>" or "<table>") inside an inline element (such as "<a>", "<span>", or "<font>").

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
František Sabovčik0
Návštěvník
15. 8. 2006   #8
-
0
-

Pokud chceš udělat prázdný řádek, tak je to docela prasárna, na to můžeš použít css. Validator ti hlásí chybu naprosto správně. Standartně se na zobrazení v řádcích (odstavcích) používá <p> a element jen když potřebuješ z nějakýho důvodu odsadit ještě uvnitř odstavce (protože v odstavci nemůže být další odstavec).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
uzanto de Esperanto
mi toki pi toki pona
Dragon0
Stálý člen
15. 8. 2006   #9
-
0
-

A jak by to bylo v CSS :)? S timhle nemám moc zkušenosti

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michal Zima0
Super člen
15. 8. 2006   #10
-
0
-

Problém je právě v tom, že chceš udělat mezeru v kontextu stránky (nikoli v textu). Můžeš využít margin (margin-top či margin-bottom) k tomu, abys nějakému prvku přidělil vnější mezeru. U tebe asi dej margin-top tomu divu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mandriva Linux 2007.1, KDE 3.5, Opera 9.22, vim 7.0...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

"Mysql dotaz v dotaz" — založil Tomáš Sedlmajer

C++ dotaz — založil Darkweaver

Dotaz — založil Kenvelo

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý