Presun OS na jine PC – Software – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Presun OS na jine PC – Software – Fórum – Programujte.comPresun OS na jine PC – Software – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Laco7970
Newbie
2. 11. 2007   #1
-
0
-

Nazdarek panove!

Potreboval by som preniest kompletny obraz PC do uplne ineho PC. Odpada moznost obrazu disku, pretoze to druhe pc je uplne iny typ, takze by nesedel HW (ovladace). Je nejaka ina moznost, ako presunut komlet vsetko? Ide o to ze na starom, je velmi stary uctovnicky program, ktory musime dostat do noveho, a instalacka je uz niekde fuc :-( Dakujem za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.205.–
Reťaz je len taká silná, ako jej najslabší článok.
Reklama
Reklama
geon0
Grafoman
2. 11. 2007   #2
-
0
-

ne, to nejde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.117.215.–
geon. volume doprava.
meneltharion0
Návštěvník
2. 11. 2007   #3
-
0
-

Napadá mě jen, jak se pokusit přesunout samotný program, a to postupovat metodou pokus-omyl. (Následující postup platí pro Windows)

Myslím tím:
1. Zkopírovat adresář s programem do nového počítače. (Pokud možno do stejného adresáře - jestli byl v C:\Program Files tak zase tam apod.)
2. Zkusit jestli funguje. Pokud ne a nenapíše to ani hlášku, čím by to mohlo být, postupovat dál takto:
3. Prohrabat registry původního počítače. Především pod větví HKEY_LOCAL_MACHINE/Software nebo HKEY_CURRENT_USER/Software by mohly být nějaké klíče programu (dej vyhledat a jako text název programu nebo firmy. Pokud něco najdeš - klik pravým > Exportovat a na novém počítači dvojklik a OK.
4. Pokud program ani teď nepoběží, zřejmě závisí na nějakých souborech, které byly v jiných adresářích (např. WINDOWS nebo Documents and Settings). Ty je potřeba samozřejmě taky zkopírovat. Tady nemám žádnou obecnou radu - název a umístění souboru záleží na konkrétním programu.

Ještě dvě věci - Samozřejmě je velmi vhodné, aby na novém PC byl stejný systém jako na starém.
A názvy dvou programů, které by mohly pomoct zjistit, ke kterým souborům / klíčům k registru program přistupuje: RegMon a FileMon (freeware).

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.176.–
Laco7970
Newbie
2. 11. 2007   #4
-
0
-

TO ALL : Dakujem za pokus pomoct, ale tieto rady mi boli jasne od zaciatku, robim IT Specialistu a Administratora, takze hrube pokusy mi nemusite opisovat, to vsetko znam, akurat ze tuto pokusy neni su mozne, jednoducho som chcel vediet, ci je na to nejaka aplikacia, alebo moznost, ako to preniest, nemozme si dovolit spajat data, a dufat, ze to narveme do registrov spravne atd... Tak prosim prispevky od ludi, ktori sa v problematike vyznaju. Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.205.–
Reťaz je len taká silná, ako jej najslabší článok.
yaqwsx+9
Posthunter
2. 11. 2007   #5
-
0
-

NO pokud by jsi presunul Image,tak winy bi si po zapnuti zjistili zmenu HW a bezeli by na standatnich ovladacich.....
EDIT:Teda pokud se jedna o win 200 nebo XP.U 98 a Vist si nejsem jist

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.75.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Laco7970
Newbie
5. 11. 2007   #6
-
0
-

To yaqwsx : Pokial by si prepli standardne ovladace, tak by to bolo super, tie si doinstalujem neskor, mne ide len o to, ci sa to spusti, mas to odzkusane?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.205.–
Reťaz je len taká silná, ako jej najslabší článok.
yaqwsx+9
Posthunter
5. 11. 2007   #7
-
0
-

No u XPcek jsem predalaval HHD do jineho kompalu a jde to....
Protoze to je to same jako kdyby jsi na svem PC zmenil graf.kartu,winy se sami prepnou

EDIT:Hledal jsem ohledna win 95,98 a tam staci vsechny ovladace odinstalovat(po odintalaci se sami instaluji univerzalni) a pak po prenosu nainstalovat ty co by tam mely byt

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.87.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Laco7970
Newbie
5. 11. 2007   #8
-
0
-

To yaqwsx : No je to sice macka vo vreci, ale dik zkusim to, uz nemam co stratit :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.22.–
Reťaz je len taká silná, ako jej najslabší článok.
Bengo0
Stálý člen
23. 1. 2008   #9
-
0
-

Cau nevite jak se zbavim seznamů OS při zapnutí PC ? J sem totiz u sebe spravoval HDD kamose.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.213.–
Tocimanko0
Grafoman
23. 1. 2008   #10
-
0
-

To Bengo : C:\boot.ini ?? Ale pozor! Moc sa s tým nehraj. Najlepšie bude, keď si spravíš zálohu (boot.ini)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Presun na ID — založil mORb

Presun súboru — založil jozo0025

Přesun kurzoru — založil kaqpa

Přesun do VRAM — založil Anton

Rychlý přesun souborů? — založil soudruh

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý