Podpora right u IE6 – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Podpora right u IE6 – CSS – Fórum – Programujte.comPodpora right u IE6 – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Petroff0
Věrný člen
3. 11. 2007   #1
-
0
-

Vím, že starší browsery plně podporovaly top a left, zatímco bottom a right ne.
Zkoušel jsem v absolutně pozic.patičce nastavit odstup od pravého kraje okna right:16px a nefunguje.
Zajímavé - bottom:3em šlape.
Asi to nepůjde viďte?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.211.–
Petroff0
Věrný člen
4. 11. 2007   #2
-
0
-

Druhým prvkem, který potřebuju převést ze statické do abs.pozice je TEXTAREA .
V původní statické verzi je z TA udělaný blok.prvek a vycentrovaný klasickým způsobem (velikost sice není určená v pixelech, ale odpovídá počtu sloupců a šířce písma):

  body { text-align:center }

textarea {
display:block;
margin: 0 auto;

border: 0 solid black;
overflow:hidden;
text-align: left;
background: black;
color: white;
font: smaller Terminal,"Lucida Console",Courier,monospace;
}
</style>
<textarea cols="80" rows="128" readonly>

Bohužel v absolutním pozicování to nefunguje nejen v IE (tam bych to chápal) ale ani v Opeře či FF.
Navíc nevím zda má cenu se s tím trápit - všechno kvůli tomu IE6 right BUGU >> díky němu mi blok zakrývá BODY.scrollbar a mě napadlo jít se z-indexem pod nulu (a tedy blok skrýt scrollbarem) .

Scrollbar je permanentní, a u ostatních prohlížečů - které umí nastavit DIV{right:šířka_ScB} - není nutno nic nastavovat, protože k překrytí vůbec nedojde. Buď je ScB vně okna, nebo má vysoký z-index.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.211.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

UTF8 a jeho podpora v C++ — založil bakMan

HDD Linux podpora — založil Anonymní uživatel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý