Uložení dat z formuláře do db (původní název: pomoc s mysql) – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Uložení dat z formuláře do db (původní název: pomoc s mysql) – PHP – Fórum – Programujte.comUložení dat z formuláře do db (původní název: pomoc s mysql) – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
sid
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
5. 11. 2007   #1
-
0
-

Zdravim porad se mi nedari, potreboval bych vedet jak odeslat data z formulare do mysql. Nejlepe primo kod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.96.–
Reklama
Reklama
don_Dominique0
Super člen
5. 11. 2007   #2
-
0
-

To sid : LOL. Na t abys dostal data z formuláře doDB musíš použít nějakej scriptovací jazyk ( PHP , ASP ....)
UTFG.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.176.–
insider0
Věrný člen
5. 11. 2007   #3
-
0
-

hodnoty z formulare jsou ve skriptu po odeslani pristupne pomoci

$_POST["nazev inputu"]

takze by to mohlo obecne vypadat nejak takto
mysql_query("insert into tabulka(sloupec1,sloupec2) values('".$_POST["input1"]."','".$_POST["input2"]."')");

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.97.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
dinkin0
Newbie
7. 11. 2007   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 212.90.248.–
Sopta0
Návštěvník
9. 11. 2007   #5
-
0
-

To sid :

$vloz = MySQL_Select("INSERT INTO nazev_tabulky VALUES('$promenna1' , 'promenna2'...);"); // zalezi kolik toho chces ulozit do DB




if ( $vloz )
{
echo "¨Prispevek se podarilo ulozit\n";
} else {
echo "Prispevek se nepodarilo ulozit\n";
}


Samozrejme jeste musis pridat pripiojeni k databazi.

Například:
$mysql = MySQL_Connect("localhost" , "" , ""); // misto localhost napis nazev serveru , databaze , heslo

$mysql_db = MySQL_Select_Db("nazev_databaze");

if ((!$mysql) || (!$mysql_db))
{
echo "<b>Nepodařilo se připojit k databázi</b>\n";
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.151.–
Sotolář Zdeněk
Sopta0
Návštěvník
9. 11. 2007   #6
-
0
-

To Sopta : jeste by bylo dobré abys promenne upravil:
Např.:
$jmeno = $_POST["jmeno"];

Když toihle nebudeš míát může se stát na na některých webhostincích ti to bude hlásit chybu nebo se nic neulozi do DB. treba na IC a WZ to jde i bez POST

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.151.–
Sotolář Zdeněk
Khamos0
Newbie
20. 11. 2007   #7
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.65.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 59 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý