Průměr – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Průměr – C / C++ – Fórum – Programujte.comPrůměr – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Sopta0
Návštěvník
5. 11. 2007   #1
-
0
-

Zdravím.
V současné době dělám kalkulačku v céčku a chtěl bych tam i začlenit výpočet průměru, ale nevím si rady. Tady máte kus kodu z programu. Nevíte kam přidat onen výpočet průměru?




double cislo;

while ( cislo != 0000 )
{
printf("Zadej libovolne cislo: ");
scanf("%lf", &cislo);

}

if ( cislo == 0000 )
{
printf("Prumer je: %.2lf\n");
}



Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.233.–
Sotolář Zdeněk
Sopta0
Návštěvník
5. 11. 2007   #2
-
0
-

To Sopta : Není to celá kalkulačka tak se nelekněte :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.233.–
Sotolář Zdeněk
Zelenáč0
Posthunter
5. 11. 2007   #3
-
0
-

No asi nejak takhle:



double cislo;
double soucet = 0;
int pocet = 0;

while (cislo != 0){
printf("Zadej libovolne cislo: ");
scanf("%lf", &cislo);
soucet += cislo;
pocet ++;
}

double prumer = soucet / pocet;

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Sopta0
Návštěvník
5. 11. 2007   #4
-
0
-

To Zelenáč : JJ díky hned to vyzkousim

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.233.–
Sotolář Zdeněk
yaqwsx+9
Posthunter
5. 11. 2007   #5
-
0
-

A pokud by jsi chtel ty hodnoty uchovat, tak:



int i;
vector<int> cisla;
while(cin >> i)
{
cisla.push_back(i);
}


cout << "Prumer techto cisel je: ";
vector<int>::size_type a = cisla.begin();
int soucet;
while(a != cisla.end())
{
soucet == cisla[a];
a++;
}
int prumer = soucet / cisla.size();
cout << prumer;



NO neni to uplne elegantni,ale jako priklad to slouzit muze.....

EDIT:opravil jsem si chybku v kode

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.87.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zelenáč0
Posthunter
5. 11. 2007   #6
-
0
-

To yaqwsx : To neni C..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
yaqwsx+9
Posthunter
5. 11. 2007   #7
-
0
-

To Zelenáč : Aha, to jsem prehled ze to ma byt pouze C,omlouvam se

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.87.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Sopta0
Návštěvník
5. 11. 2007   #8
-
0
-

To yaqwsx : Neva ale díky za rady. Už me to jede

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.233.–
Sotolář Zdeněk
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

Geometrický průměr — založil Blujacker

Pole - průměr — založil dry92

C++ průměr pole — založil vendy343

Aritmetický průměr — založil serveronaut

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý