MS Word – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

MS Word – Python – Fórum – Programujte.comMS Word – Python – Fórum – Programujte.com

 

pawlik0
Grafoman
6. 11. 2007   #1
-
0
-

Chtěl bych udělat, abych měl tlačítko, aby se po kliknutí opravily pravopisné chyby v češtině. Myslím, že to je zcela nemožné, ale umí to Mrkvosoft Word.

Dá se udělat, aby po kliknutí se spustil Word, kde by defaultně byl napsán nějaký text?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
Phoenix0
Super člen
6. 11. 2007   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.88.–
pawlik0
Grafoman
6. 11. 2007   #3
-
0
-

Tato "praktická" ukázka mi až "neprakticky" nejde..
Zkusil jsem ten kód:



def WordOpen():
# -*- coding: cp1250 -*-
import win32com.client

# je snad lepší dávat přednost gencache.EnsureDispatch před Dispatch,
# protože se tak zpřístupní všechny možné konstanty
# zde konkrétně wdNewBlankDocument
wordApp = win32com.client.gencache.EnsureDispatch("Word.Application")

wordApp.Visible = 1 # jasné

# Nový dokument
wordApp.Documents.Add(DocumentType=win32com.client.constants.wdNewBlankDocument)

# Vložíme text na pozici kurzoru
wordApp.Selection.TypeText (Text=u"Tuto větu napsal Python.")

#uložíme
wordApp.ActiveDocument.SaveAs("Python")

# zavřeme Word
# wordApp.Application.Quit()
WordOpen()

A moc mě to nepřivítalo:
Traceback (most recent call last):

File "C:\Program Files\Python24\wirtualClass.pyw", line 257, in -toplevel-
WordOpen()
File "C:\Program Files\Python24\wirtualClass.pyw", line 40, in WordOpen
wordApp = win32com.client.gencache.EnsureDispatch("Word.Application")
File "C:\Program Files\Python24\Lib\site-packages\win32com\client\gencache.py", line 529, in EnsureDispatch
disp = win32com.client.Dispatch(prog_id)
File "C:\Program Files\Python24\Lib\site-packages\win32com\client\__init__.py", line 96, in Dispatch
return __WrapDispatch(dispatch, userName, resultCLSID, typeinfo, UnicodeToString, clsctx)
File "C:\Program Files\Python24\Lib\site-packages\win32com\client\__init__.py", line 38, in __WrapDispatch
klass = gencache.GetClassForCLSID(resultCLSID)
File "C:\Program Files\Python24\Lib\site-packages\win32com\client\gencache.py", line 179, in GetClassForCLSID
mod = GetModuleForCLSID(clsid)
File "C:\Program Files\Python24\Lib\site-packages\win32com\client\gencache.py", line 232, in GetModuleForCLSID
__import__(sub_mod_name)
File "C:\Program Files\Python24\lib\site-packages\win32com\gen_py\00020905-0000-0000-C000-000000000046x0x8x4\_Application.py", line 263
def OnTime(self, When=defaultNamedNotOptArg, Name=defaultNamedNotOptArg, Tolerance=defaultNamedOptArg):
^
SyntaxError: invalid syntax

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
Phoenix0
Super člen
6. 11. 2007   #4
-
0
-

sry teď to nemůžu otestovat, nemám python. Geon/Blujacker ti jistě poradí :smile1:
jediný co mě napadlo že buď máš jinou verzi win32com nebo jinej word (ale to opravdu jen tipuju)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.88.–
geon0
Grafoman
6. 11. 2007   #5
-
0
-

xp, py24, pywin32 for py24, word 2003 - OK
xp, py25, pywin32 for py25, word 2003 - OK

Editoval geon: doplnění verze wordu

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.69.40.–
geon. volume doprava.
pawlik0
Grafoman
6. 11. 2007   #6
-
0
-

mam xp, py24, for24 - ERROR
Funguje to pro všechny verze Wordu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
pawlik0
Grafoman
7. 11. 2007   #7
-
0
-

Jde to JEN na word2003 nebo na ni si to testoval?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
7. 11. 2007   #8
-
0
-

Nemám ted nainstalovanej office, takže nepomůžu, sorry

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
geon0
Grafoman
7. 11. 2007   #9
-
0
-

testoval

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.69.40.–
geon. volume doprava.
pawlik0
Grafoman
7. 11. 2007   #10
-
0
-

Ale je to Invalid Syntax, až budu mít čas, zkusím přeinstalovat pywin..

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
pawlik0
Grafoman
7. 11. 2007   #11
-
0
-

pywin přeinstalován, všiml jsem si, že to napsalo, že chybí mfc71.dll, stáhnul jsem tu knihovnu a pořád nefunguje.

btw: i kdybych měl špatnou verzi pythonu neby pywin, neřeklo by to zrovna Syntax Error?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
geon0
Grafoman
7. 11. 2007   #12
-
0
-

stáhnout a nakopčit do system32 (do PATH)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.69.40.–
geon. volume doprava.
pawlik0
Grafoman
8. 11. 2007   #13
-
0
-

btw nevíš, k čemu ta knihovna je?

PS: Můj stý příspěvek :smile18:

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.87.–
Sa Nata A Na. Howgh
geon0
Grafoman
8. 11. 2007   #14
-
0
-

a hledals?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.69.40.–
geon. volume doprava.
pawlik0
Grafoman
8. 11. 2007   #15
-
0
-

jj, hledal, ale přesně co dělá jsem se nedozvěděl..

btw: co mám stáhnout a nakopčit do system32? tu knihovnu? nebo python?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Microsoft Word — založil -A-N-D-R-E-J-

VBA - word — založil Peta

Načtení Word dokumentu — založil kabaret

Microsoft Word - pojmy — založil Pig

Premenna v print word[y:n] — založil Boris

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý