Návratové hodnoty f-ce – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Návratové hodnoty f-ce – C / C++ – Fórum – Programujte.comNávratové hodnoty f-ce – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Lodhart0
Newbie
6. 11. 2007   #1
-
0
-

ahoj, potřeboval bych vědět jetli je možné aby f-ce vrátila třeba dvě hodnoty jako:

return(a,b);

protože to překládač bez problému vezme- pokud to vůbec je možné chtěl bych vědět jak napsat volání zakové f-ce aby mi vrátila hodnoty do dvou proměnných.

Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.192.–
Reklama
Reklama
tmi0
Věrný člen
6. 11. 2007   #2
-
0
-

tak takhle to nefunguje. prekladac to vezme protoze operator ',' ma jiny vyznam, v tomto pripade by se ti pouze vratila promenna b.
toto musis delat tak ze funkci predas jako parametr ukazatel na promenou do ktere chces druhou "navratovou" hodnotu. a behem funkce ji zmenis. takto funguje treba scanf

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Lodhart0
Newbie
6. 11. 2007   #3
-
0
-

jo takže pokud to chápu dobře, předám f-ci jen ukazatel na proměnnou kterou mám třeba definovanou v main a pak pouze zapisuju přes "odkaz" toho ukazatele !

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.192.–
tmi0
Věrný člen
6. 11. 2007   #4
-
0
-

jo). muzes to delat pres ukazatel nebo pres referenci - jen v c++

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Lodhart0
Newbie
6. 11. 2007   #5
-
0
-

hura - mám, sice jsem musel přidat par parametrů do funkce ale jde to - jednodušší by byly globální proměnné, ale ty jsou mi zakázané...

díky ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.192.–
tmi0
Věrný člen
6. 11. 2007   #6
-
0
-

no ted se ti mozna zda ze pouzivani globalnich promennych je jednodussi ale neni to moudre, muzes si diky nim nadelat v programu pekny chaos, obzvlaste ve vetsich projektech kde se pouziva mnoho uzivatelsky definovanych typu ktere potrebujes sem tam menit...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 84 hostů

Podobná vlákna

Metody a návratové hodnoty — založil Petr1

Hodnoty — založil TomasP

Zobrazenie hodnoty — založil ujo

Hodnoty vo fc. mysql_stat() — založil marioff

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý