Prosím Vás, mám takový malý problém a ten zní takto, potřebuju na svých čistě .html stránkách zobrazovat články z jiného webu, které když se aktualizují, potom se automaticky změní i na mém webu. samozřejmě mám k tomu souhlas a povolení, dozvěděl jsem se že bude potřeba pracovat s jazykem php abych něco takového mohl uskutečnit. S php nemám téměř žádné zkušenosti a proto se obracím na Vás.. Díky za rady..
Fórum › PHP
Poradíte? Aktualizace článků v php z jiného webu.
V čistě HTML stránkách mě napadá leda tag <iframe>, ale ten není úplně ideální řešení.
PHP je lepší, stačí změnit příponu stránky z .html na .php (opravdu není potřeba nic víc) a přidat někam do stránek řádek:
<?php include("/adresa/soubor.php"); ?>
a obsah souboru /adresa/soubor.php se na toto místo vloží při každém načtení stránky
Oba soubory musí mít příponu PHP!
PHP je opravdu jednoduchý jazyk i pro začátečníky, pokud se chceš začít učit, na internetu je o něm plno článků.
To tom*p : vzhledem ktomu, ze to chce z jinych stranek, tak asi (URČITĚ) nebude mít přístup k nim s pravomocí interpretace PHP... tedy nějaky include je celkem blbost....
lepe řečeno může být i na externí zdroj, ale pak je jedno, o jakou připonu se jedná, a skript stejně vždy projde interpretací.
To houdis :
v tomto případě je třeba řešením onen iframe.
napsal jsi to dost obecně, takže ti asi moc neporadíme.
můžeš svuj problém rozvést.....
houdis
potřebuju na svých čistě .html stránkách zobrazovat články z jiného webu, které když se aktualizují, potom se automaticky změní i na mém webu
Teď záleží v jaké formě ty články z toho webu můžeš získat. Pokud nemají nějaký výstup v RSS, Atomu či podobně, půjde to asi těžko. Pak by jako nejjednodušší bylo použít iframe. Jinak ale pohledej na Googlu.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Aktualizace proměné z jiného form — založil htpavel
Obsah z jiného webu — založil x-flyer
Aktualizace dat PHP pomocí JQuery — založil omorok
Aktualizace tabulky s relací M:N v MySQL přes PHP formulář — založil David
Nabízím překlady webů, návodů, článků a dalších libovolných textů — založil mrchicken
Moderátoři diskuze