Pomoc s html (?php) – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pomoc s html (?php) – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comPomoc s html (?php) – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
houdis
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
7. 11. 2007   #1
-
0
-

Prosím Vás, mám takový malý problém a ten zní takto, potřebuju na svých čistě .html stránkách zobrazovat články z jiného webu, které když se aktualizují, potom se automaticky změní i na mém webu. samozřejmě mám k tomu souhlas a povolení, dozvěděl jsem se že bude potřeba pracovat s jazykem php abych něco takového mohl uskutečnit. S php nemám téměř žádné zkušenosti a proto se obracím na Vás.. Díky za rady..

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.226.–
Reklama
Reklama
Minarth_
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
8. 11. 2007   #2
-
0
-

jasně, tak použij include



<?php
include "http://www.seznam.cz";
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.246.–
houdis
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
8. 11. 2007   #3
-
0
-

To Minarth_ : supr děkuju, jen ještě malá otázečka, jak zdělat aby se mi nezobrazovala celá ta stránka ale konkrétní věc kterou potřebuju respektive článeček... :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.226.–
insider0
Věrný člen
8. 11. 2007   #4
-
0
-

zdravim, bylo by to uz trochu slozitejsi, nez jeden prikaz

$obsah = file_get_contents("www.stranka.cz/clanky.php");
ted bys potreboval zjistit, co oddeluje clanky od ostatniho obsahu, v tomto pripade to bude dejme tomu <div id="clanky">
$rozdel = explode('<div id="clanky">',$obsah);
timto si rozdelil obsah stranky pomoci toho divu, v poli rozdel je ted pod indexem 0 vse, co bylo v kodu nad divem a v indexu 1 to, co bylo pod divem
$obsah = $rozdel[1];

v obsahu jsou clanky a nejaka paticka a veci za clanky, takze potrebujes zjistit, co oddeluje clanky od paticky, v tomto pripade dejme tomu <div id="paticka">
$rozdel = explode('<div id="paticka">',$obsah);

$clanky = $rozdel[0];
v promenne $clanky jsou ted vsechny clanky + tag </div>, ktery se da odstranit pomoci substringu
$clanky = substr ($clanky, 0 ,-4);
ted jsou v promenne $clanky ciste jen clanky, jestli je chces rozdelit na jednotlive clanky do pole, tak znovu pouzij explode s vhodnym rozdelovacem a nezapom, ze tim ten oddelovac zmizi, takze pri vypise claku ho tam musis zpatky dat
echo $clanky;
vypise clanky


mohlo by to byt i na kratsi zapis pomoci str_split/preg_split, ktere by z toho dostali potrebne hodnoty pomoci regularnich vyrazu, ale tema sem te nechtel zatezovat :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.97.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
houdis
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
9. 11. 2007   #5
-
0
-

To insider : jo děkuju ale problem je v tom že nevim jak to napíšu v praxi :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.226.–
insider0
Věrný člen
9. 11. 2007   #6
-
0
-

a ja doufal, ze sem to napsal srozumitelne :(

function dostanClanky($stranka,$predOd,$poOd){

$obsah = file_get_contents($stranka);
$rozdel = explode($predOd,$obsah);
$obsah = $rozdel[1];
$rozdel = explode($poOd,$obsah);
$clanky = $rozdel[0];
$posPoz = strrpos('<',$clanky)*(-1);
$clanky = substr ($clanky, 0 ,$poPoz);
return $clanky;
}


takze sem to prepsal na funkci, tu si uloz nekam do php souboru, treba do funkce.php
az to budes chtit vypsat, treba v souboru clanky.php, tak v miste vypisu to bude vypadat takto:

require("funkce.php"); // vlozeni souboru s funkci

$stranka = "http://www.nejak-stranka.cz/clanky.php"; // tohle je adresa stranky, na ktere jsou ty clanky
$horniOddelovac = '<div id="hlavicka">'; // prozkoumanim zdrojoveho kodu potrebne stranky si najdes nejakz unikatni html tag(klidne i vice), ktery oddeluje zbytek stranky od clanku a to napises tady
$spodniOddelovac = '<div id="paticka">'; // stejne jako predchozi, akorat cast az za clanky

echo dostanClanky($stranka,$horniOddelovac,$spodniOddelovac);
// tohle vypise clanky

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.192.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
mates0
Grafoman
9. 11. 2007   #7
-
0
-

Použil bych LastRSS. http://lastrss.oslab.net/czech/ Jendoduchej scriptík, který z RSS zdroje vytvoří seznam článků. Na té stránce je jak ho použít a dá se lehce nastavit. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.161.–
Khamos0
Newbie
19. 11. 2007   #8
-
0
-

Matesovo řešení je asi nejjednodušší... A dej si bacha na autorský práva.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.65.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Prosim pomoc s html — založil dominicek

Pomoc , tabulky v html — založil xndsvk

SIMPLE HTML DOM - Pomoc — založil webdorf

Php - include in html — založil Dalkoplaz

HTML a PHP syntaxe? — založil DJHard

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý