Vrácení hodnoty ve funkci – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vrácení hodnoty ve funkci – C / C++ – Fórum – Programujte.comVrácení hodnoty ve funkci – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Kuba-$
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
8. 11. 2007   #1
-
0
-

Zdravím,
prosím vás, mám dotaz:
Když se ve funkci vrací hodnota, lze vrátit i více hodnot? a jak?
Potřebuju to....

předvedu menší příklad:



int funkce(int m, int n)
{
int x, y;

x = m + n;
y = m - n;

return (x, y); // JDE TOHLETO UDELAT ?
}

int main()
{
int a, b, vysl_x, vysl_y;

... = funkce(a, b) // JAK SE TO ZAPISUJE ?

return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.193.–
Reklama
Reklama
kaktus0
Newbie
8. 11. 2007   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.44.–
don_Dominique0
Super člen
8. 11. 2007   #3
-
0
-

To Kuba-$ :
Jde to vyřešit pomocí hodnot volaných odkazem.
něco o tom je tady:
http://www.fi.muni.cz/usr/jkucera/pb161/sl3.htm
v c++ moc neumim ale mohlo by to bý takhle :

void funkce(int m, int n, int &x , int &y) 


{


x = m + n;

y = m - n;


}



int main()

{

int a, b, vysl_x, vysl_y;



funkce(a, b,vysl_x,vysl_y)


return 0;

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.176.–
yaqwsx+9
Posthunter
8. 11. 2007   #4
-
0
-

Nebo je moznosti vratit pole ukazatelu na promenne,ktere by se ale uvitr f-ce musely definovat pomoci new...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.104.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
tmi0
Věrný člen
8. 11. 2007   #5
-
0
-

to neni moudra metoda, pak by ses musel starat o jejich deletovani mimo funkci a na to se snadno zapomina. mnohem lepsi je funkci predat ukazatel/pole ukazatelu ktere ma zmenit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
yaqwsx+9
Posthunter
9. 11. 2007   #6
-
0
-

To tmi : JO to je jasne, ja jsem to tu uvedl,protoze obces se to muze hodit.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.76.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 39 hostů

Podobná vlákna

Vrácení pole — založil Janek

Vraceni na zacatek programu — založil Tomáš

Vracení odkazu na objekt — založil x-time

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý