Programování – Návrhy na vylepšení – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Programování – Návrhy na vylepšení – Fórum – Programujte.comProgramování – Návrhy na vylepšení – Fórum – Programujte.com

 

Antonidas
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
10. 11. 2007   #1
-
0
-

Ahoj, je to u super, všechny y články atd. ale chci se zeptat jakej programovací jazyk bude prakticky asi nejvyužitelnější (nevím kam to napsat tako to píšu sem). Klidně i jinej jazyk co tu není. Dík za odpověd

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
10. 11. 2007   #2
-
0
-

To Antonidas : zálěží na jakou oblast se cheš zaměřit.
pokud chceš vyvíjet desktopové aplikace, doporučuji C++ nebo C#

pokud chceš vyvíjet pro internet, je jednoduchým a při tom velmi používaným jazykem PHP, jinak možno mrknout opět na C#, Pythno, Ruby (to nedoporučuji)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Antonidas
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
10. 11. 2007   #3
-
0
-

díky moc, a delphi je na ty aplikace taky?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
DeaLer+2
Hero
10. 11. 2007   #4
-
0
-

Ještě bych k tomu přidal Javu, ale Delphi/Object Pascal určitě ne.

To hrach : Proč myslíš, že Ruby ne? Vím, že má své nevýhody, ale hodně ostatních jazyků/frameworků od něj kopíruje :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Antonidas
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
10. 11. 2007   #5
-
0
-

Mám sice blbou otázku :D, ale jak se vyvíjejí nejake vetší hry? např. NFS nebo mnoho jinych, nebo klidně i polda

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
10. 11. 2007   #6
-
0
-

To Antonidas : C++
To DeaLer : Můj osobní pohled, vytvořený zotoh co sem kde čet; pravda, nikdy jsem osobně nezkoušel
To Antonidas : Delphi je sice taky na desktop, ale neni v něm napsaneho, aby to šlo vyzdvihovat; a na hry v delphi už rovnou zapoměň

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
pawlik0
Grafoman
10. 11. 2007   #7
-
0
-

Má to cenu? 99% lidí napíše jazyk, ve kterém programuje. :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
10. 11. 2007   #8
-
0
-

To hrach : ale v delphi je udělán TC, i když je tím již do značné míry omezován..

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.184.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
tmi0
Věrný člen
10. 11. 2007   #9
-
0
-

delphi moc nemusim, protoze je od borlandu a borland jsou zlocinci. jejich TurboC++ indexuje pole od jednicky (nevim teda jestli vsechna pole, ale kazdopadne vsechny preddefinovane widgety (bez kterych se tam clovek neobejde, protoze tamni posilaci mechanismus nepovoluje vlastni bazove tridy) je tak indexovane maji - vetsi poruseni standardu jsem jeste nevidel).

jinak jako nejvyuzitelnejsi jazyky bych videl C/C++ a python. kdyz nepocitam internetove veci tak tyhle dva jsou asi nejpouzivanejsi.
javu taky moc nemusim: to ze je vsechno objekt a to ze ma vlastni garbage collector ji docela ubira na ciste efektivite (proc myslite ze na instalaci solaris ktery je temer cely v jave je potreba 512MB ram, i kdyz samotny beh uz je v pohode?). kdesi jsem videl hezke prirovnani javy k analnimu sexu, ale bylo to neslusne takze to radeji publikovat nebudu. souviselo to s prenositelnosti javy))

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Frosty
~ Šéfkorektor
+2
Grafoman
10. 11. 2007   #10
-
0
-

To tmi : nad tou Javou bych se rád pobavil, nemohl bys mi to napsat do pošty zde na Programujte? :-))

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.81.88.–
* Šéfkorektor *
bukaj0
Věrný člen
10. 11. 2007   #11
-
0
-

tmi
delphi moc nemusim, protoze je od borlandu a borland jsou zlocinci. jejich TurboC++...
Řekl bych, že nelze posuzovat jeden produkt podle jiného...

jinak jako nejvyuzitelnejsi jazyky bych videl C/C++ a python
A to jsi čerpal odkud? IMO programování vůbec není o jazyku, ve kterém to napíšeš, ale o způsobu, jakým to napíšeš. Naprogramovat můžeš cokoli, ať použiješ jakýkoli jazyk - některé jazyky se na danou věc však hodí více. (Samozřejmě jde o to, jestli pro tu určitou věc jazyk má dostatečnou podporu či knihovny.)

kdesi jsem videl hezke prirovnani javy k analnimu sexu, ale bylo to neslusne takze to radeji publikovat nebudu.
Nebylo to

JAVA is good because it works on all OSes is like saying anal sex is good because it works on all genders.

? :)

Jinak nechápu, co je na tom neslušného...

Antonidas
Jelikož jsi neupřesnil pro co ten jazyk chceš používat, tak pro:
- webové aplikace bych doporučil PHP, Javu se svými JSP nebo ASP.NET. Jejich porovnání (i když je to srovnání nesrovnatelných věcí) si snad najdeš sám.
- grafické aplikace by to bylo C++, C# (pokud chceš být závislý na jedné uzavřené, i když docela dobře podporované, platformě) nebo Javu (i když, jak psal tmi, žere docela dost paměti, což na desktopu není vždy k prospěchu věci).
- nízkoúrovňové věci jednoznačně C nebo Assembler.
- hry nevím. Ale nejspíš Céčko a jeho deriváty.

ale jak se vyvíjejí nejake vetší hry?
S vývojem her sice nemám zkušenosti, ale v základu je nutné mít nějaký vykreslovací engine, který se ti bude starat o to, co hráč uvidí (nejlépe založený na nějaké dobře podporované knihovně - např. OpenGL). Potom je to jen, avšak jedná se o převážnou většinu práce, o objektech a jejich akcích...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
10. 11. 2007   #12
-
0
-

To tmi : psl kluci, to mi s tim prirovnanim taky postnete.
To Curo : k tomu TC, to je právě to, díky delphi je omeznej a za ty prachy, jsou tu lepší.

Ještě obecně k delphi, na učení základů programování to není nic moc. Já se na tom učil, a mam jen špatné vzpomínky (pravda, bylo to ve 4. třídě).

Jak zaznělo, C++ a python a nešáhneš vedle.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
tmi0
Věrný člen
10. 11. 2007   #13
-
0
-

To bukaj : nelze posuzovat jeden produkt podle druheho, ale kdyz si firma dovoli neco takoveho tak to ovlivni cele jeji renome.
souhlasim s tim ze programovani neni o jazyku (MMN spis o typu jazyku, tedy proceduralni a neproceduralni JSOU o necem jinem), chybne jsem formuloval svoje myslenky, mel jsem na mysli nejpouzivanejsi, ne nejpouzitelnejsi. ale vzhledem k tomu ze jsou nejpouzivanejsi (to cerpam z vlastnich zkusenosti, v cem je napsanej celej kernel?)), a lide maji mnoho ruznych zajmu, dalo by se rict ze tyto dva jazyky nejefektivneji pokryvaji nejsirsi spektrum...
to s tou Javou bylo skutecne ono... ja osobne to take nepovazuji za tolik neslusne, ovsem je mnoho veci ktere za neslusne nepovazuji a spolecnost ano... obecne staci pouzit nektere z "klicovych slov" a nekdo by mohl i celkem nevinou vetu z biologie oznacit za neslusnou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.185.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
10. 11. 2007   #14
-
0
-

To hrach : Ty jses učil programovat v Delphi ve čtvrté třídě? Tak tomu teda neuvěřím, tos' začal programovat v 10 letech?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.1.–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
10. 11. 2007   #15
-
0
-

Garret Raziel: Znám člověka, co ve třetí třídě dělal jednoduchy hry v Basicu ;o)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
10. 11. 2007   #16
-
0
-

To Nefaritus : Jáj, ve dvaceti to musel být geek :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.1.–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
DeaLer+2
Hero
10. 11. 2007   #17
-
0
-

To Garret Raziel : Já na tom taky nevidím nic divnýho.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
mates0
Grafoman
10. 11. 2007   #18
-
0
-

Garret Raziel napsal:
To hrach : Ty jses učil programovat v Delphi ve čtvrté třídě? Tak tomu teda neuvěřím, tos' začal programovat v 10 letech?


Já začínal ve 12ti. Ale znám i lidi, kteří začínali dříve. Se asi narodili s myší v ruce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.161.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
11. 11. 2007   #19
-
0
-

To Garret Raziel : jj, kamos me to ucil, ale jeste v petce jsem nechapal co je to promenna, a na uchovani informaci jsem pouzival skrytej label, nevedel jsem co je to cyklus, a mel jsem na svoje clovece nezlob se asi o x*100 podminkach a furt sem pridaval a prepisoval je... byla to hruza.. :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
11. 11. 2007   #20
-
0
-

Já začínal v devíti s HTML, CSS a v desíti s PHP :) V jedenácti jsem začal C++, které se společně s SDL a OGL určím dodnes :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
11. 11. 2007   #21
-
0
-

U nás ve třídě se rozmohlo docela HTML (bylo to tuším v 6 třídě), pak jsme se s kámošema začali zajímat o CSS pochopitelně, dál PHP, já pak chvíli zkoušel C++ ale přešel jsem na C# a ten se učím dodnes...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
Zelenáč0
Posthunter
11. 11. 2007   #22
-
0
-

Ja az do deseti nemel svuj pocitac - jedinej pocitac mela (a porad ho ma) mamka, takova neuveritelna vykopovka se 120MHz procesorem a MSDOSem tusim 4. Takze jsem s programovanim zacal kolem devateho roku na PS2. V deseti jsem dostal vlastni pocitac a tak jsem pokracoval Qick Basicem, HTML a Javascriptem az do doby, nez jsme zavedli Internet. To pro me znamenalo obrovsky pokrok, jelikoz jsem se nemusel ucit z 10 let starych ucebnic...... Takove vlaknu tu uz (i kdyz ukryte hluboko v sekci offtopic) je?!

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
11. 11. 2007   #23
-
0
-

Takove vlaknu tu uz (i kdyz ukryte hluboko v sekci offtopic) je?!


Vláken o tom jaký vybrat jazyk je tady mnooho. Většinou se někdo neregistrovaný zeptá jaký jazyk by se měl učit a dalších 50 příspěvků už je jenom flame redakce:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Zelenáč0
Posthunter
11. 11. 2007   #24
-
0
-

Nn, myslim vlakno o tom, jak jsme zacinali ;-)
Ono taky otazka "ktery programovaci jazyk je nej" je tak pitoma, ze primo nabada k diskuzi o necem uplne jinym..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
11. 11. 2007   #25
-
0
-

To je pravda...protože jak už bylo řečeno, tak každej bude hrát na svou notu...a ptát se jakej jazyk je nejlepší je blbost...dotyčnej musí vědět co chce dělat a podle toho zkoušet co mu nejvíc sedne ;o)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
pawlik0
Grafoman
11. 11. 2007   #26
-
0
-

Asi od devíti, možná dřív HTML, od 11 python a GML..
EDIT: je mi 12..

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
mates0
Grafoman
11. 11. 2007   #27
-
0
-

To Zelenáč : je no jo tak já začínal dřív na nejlepším programovacím jazyku QBasic :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.161.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
11. 11. 2007   #28
-
0
-

7 let - qbasic na úrovni textového režimu - ten byl tehdy pro mě pochopitelný a jedinný (ATARI 800XE), po několika měsících i grafický a tvorba domáckcých programů a her.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.184.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
don_Dominique0
Super člen
11. 11. 2007   #29
-
0
-

Když to tady čtu tak si připadam jak zaostalej. Já začínal až v prváku na střední. (momentálně 3ťák).

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.176.–
3xore0
Newbie
11. 11. 2007   #30
-
0
-

don_Dominique napsal:
Když to tady čtu tak si připadam jak zaostalej. Já začínal až v prváku na střední. (momentálně 3ťák).


tak to sme dvaja:) ja som zacinal pred dvoma rokmi html ale neviem ci sa to da nazvat programovanie a pred rokom php a v skole neprekonatelny turbo pascal :smile5: :smile12:

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.78.–
Život je krutý :)
don_Dominique0
Super člen
12. 11. 2007   #31
-
0
-

To 3xore : Tak to já sem začal v Action Scriptu ve Falshi, páč sem si chtěl udělat vlastní hru. Potom sem začal v PHP. Ve druháku nás začali drtit Pascal a Delphi. Taď máme C# a python.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.148.–
sn3d0
Věrný člen
12. 11. 2007   #32
-
0
-

Curo napsal:
7 let - qbasic na úrovni textového režimu - ten byl tehdy pro mě pochopitelný a jedinný (ATARI 800XE), po několika měsících i grafický a tvorba domáckcých programů a her.



Mas to jedno. Vek s tym nema vela spolocne. Moj bracho zacal az na vyske niekde v druhaku a vobec ho to nejak nedegradovalo.. Kolegina dokonca ani cez vysku nekodila, studovala matiku, naucila sa to az on the fly v robote, tiez jej to neubralo na kvalite. Dolezite su skusenosti. Ver mi ze clovek sa viac nauci za rok na realnych projektoch ako niekto kto programuje od 10tich sam doma svoje veci. Aj tak je to v pripade firiem tak ze ked pridete do nejakej novej firmy tak vlastne zacinate odznova a mozete byt akykolvek macher. Kazda firma preferuje to svoje, ma svoje nejake veci ktore pouziva, svoje pracovne postupy, kazda firma sa zaobera niecim inym.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.208.–
shutdown -h now
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
12. 11. 2007   #33
-
0
-

To sn3d : já jsem tím něchtěl říct, jak dlouho programuji nebo jaký jsem machr ;) Programovat už dávno neprogramuju (tedy jazykem či zaměřením tehdejším) a navíc sám vím, že to nemá žádný vliv (souhlasím s tebou). Napsal jsem to spíše jen tak, jako vzpomínku na moje ATARI :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.184.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
sn3d0
Věrný člen
20. 11. 2007   #34
-
0
-

Kua som sa sekol.. to som nechcel teba citovat :D chcel som reagovat na 3xore.. :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.208.–
shutdown -h now
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Programovani C — založil XxX

C# - programovani — založil Siembra

Programovani za FO — založil abcdefg

Programování her — založil Michalek

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý